Kokkolan kaupunki

Kokkolan uusi ulkoilukartta on ilmestynyt

Jaa
Kokkolan kaupungin retkeilyreiteistä ja taukopaikoista on julkaistu ulkoilukartta. Karttakirja sisältää kolmetoista karttalehteä ja tietoa retkeilykohteista. Karttalehdillä on kuvattu luontopolut, retkeilyreitit ja hiihtoladut. Lisäksi karttoihin on merkitty lintutornit ja taukopaikat, kuten laavut, autiotuvat ja nuotiopaikat.

”Ulkoilukartta helpottaa luontoon lähtemistä ja lisää kohteiden saavutettavuutta. Olemme lisänneet ulkoilukarttaan infoa reiteistä ja taukopaikoista sekä saapumisohjeet. Toivomme, että kartta rohkaisee ulkona liikkumiseen ja auttaa jokaista löytämään itselleen mieluisan retkikohteen”, toteaa hankekoordinaattori Rosanna Telaranta.

Ulkoilukartassa on ohjeet retkellä toimiseen, roskattoman retkeilyn periaatteet ja infoa tulenteosta. Ohjeet tulevat tarpeeseen, sillä maastopalovaroitus oli Kokkolan alueella voimassa alkukesällä pitkään. Siitä huolimatta tulia on tehty nuotiopaikoilla ja reiteiltä on löytynyt useita omatekoisia nuotioita, jotka aiheuttavat suuren maastopaloriskin.

”Monelle tulee yllätyksenä, ettei metsäpalovaroituksen aikaan tulia saa tehdä edes nuotiopaikoilla. Ainut, jossa tulen voi varoituksen aikaan tehdä, on hormilliset tulentekopaikat”, Telaranta kertoo.

Ulkoilukartta on myynnissä Matkailuneuvonnassa Wanhalla kalahallilla, Urheilutalolla sekä uintikeskus VesiVeijarissa. Lisäksi kartasta tulee lainattavia kappaleita kirjastoon. Yksittäisiä karttalehtiä kohdeinfoineen on myös mahdollista ladata kaupungin verkkosivuilta.

Ulkoilukartta on painettu vettähylkivälle materiaalille, joten sen voi ottaa retkelle mukaan säällä kuin säällä. Ulkoilukartan nyt ilmestynyt versio on suomenkielinen. Kartta on käännettävänä ruotsiksi ja englanniksi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kokkola. Meillä on laajempi horisontti

Kokkolan kaupunki on Keski-Pohjanmaan kaksikielinen maakuntakeskus, jossa asukkaita on noin 48.000. Kokkolan elinkeinoelämän veturi on kansainvälisestikin merkittävä kemianteollisuuden keskittymä, jota täydentävät Suomen suurin raideliikenne- ja panamaxsatama sekä monipuolinen yritystoimijoiden verkosto. Myös monipuoliset tapahtumat, matkailu ja loma-asuminen tuovat kaupunkiin kävijöitä.

Kuningas Kustaa II Aadolf perusti Kokkolan kaupungin 400 vuotta sitten Pohjanlahden rannalle. Meri on tuonut mukanaan vahvat kaupan ja logistiikan perinteet merenkulusta ja laivanrakennuksesta teollisuuteen ja sivistykseen. Sijainti meren ja lentoyhteyksien äärellä, pääradan ja E8-tien varrella varmistaa niin ihmisten, tavaroiden kuin ideoidenkin liikkuvuuden.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kokkolan kaupunki

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme