Vapriikki

Vapriikissa ennätysmäärä kävijöitä heinäkuussa

Jaa
Museokeskus Vapriikki teki kävijäennätyksen heinäkuussa. Yli 39 300 kävijää vieraili museokeskuksessa, valtaosa uuden Olipa kerran -näyttelyn houkuttelemina.
Olipa kerran -näyttelyssä voi nähdä Tuhkimon lasikengän. Kuva: Saarni Säilynoja/Vapriikin kuva-arkisto
Olipa kerran -näyttelyssä voi nähdä Tuhkimon lasikengän. Kuva: Saarni Säilynoja/Vapriikin kuva-arkisto

Vapriikissa on tänä kesänä päässyt tutustumaan satujen maailmaan toiminnallisessa näyttelyssä, joka sopii kaiken ikäisille. Museokeskus on myös huomioinut eri ikäisiä kävijöitä, lapsiperheille on ollut tarjolla satuaamuja, jotka ovat sopineet perheen pienimmille. Alkuillasta puolestaan on tarjottu varttuneemmille kävijöille Karmaisevia tarinoita -kierroksia, joilla on perehdytty satujen pimeään puoleen. Olipa kerran -näyttely on Vapriikissa esillä maaliskuulle 2024.

Muita vetovoimaisia suosikkeja Vapriikissa ovat muun muassa Pelimuseo ja luonnontieteellinen museo. Myös Suomen Jääkiekkomuseo ja Postimuseo löytyvät museokeskuksesta. Yhteensä Vapriikin pääsylipulla on tänä kesänä nähnyt 11 näyttelyä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tähtitalvikki PoikajärviViestintäsuunnittelija

Puh:050 321 1189

Kuvat

Olipa kerran -näyttelyssä voi nähdä Tuhkimon lasikengän. Kuva: Saarni Säilynoja/Vapriikin kuva-arkisto
Olipa kerran -näyttelyssä voi nähdä Tuhkimon lasikengän. Kuva: Saarni Säilynoja/Vapriikin kuva-arkisto
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vapriikki
Vapriikki
Alaverstaanraitti 5
33100 Tampere

http://www.vapriikki.fi

Vapriikissa viihtyvät kaikenikäiset museovieraat. Voit tutustua kerralla yli kymmeneen näyttelyyn. Historiaa, luonnontieteitä ja tekniikkaa. Vapriikki kuuluu Tampereen historiallisiin museoihin, joita ovat myös Museo Milavida ja Amurin museokortteli.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vapriikki

Vapriikki avasi Tampere 1918 sisällissotamuseo -sivuston11.9.2023 10:40:35 EEST | Tiedote

Vapriikin suosittu Tampere 1918 -näyttely sulkeutui syyskuun alussa 2023. Jo 15 vuotta esillä olleiden harvinaisten museoesineiden piti päästä huoltotauolle, ja myös näyttelytila on menossa remonttiin. Vapriikki ei silti hylkää Tampereelle tärkeää aihetta. Uusi Tampere 1918 sisällissotamuseo -sivusto tarjoaa nyt tietoa sisällissodan tapahtumista Tampereella 3D-mallinnettujen virtuaalielämysten ja pelillisyyden sekä artikkeleiden, kuvien ja videoiden välityksellä.

Tampere 1918 -näyttely siirtyy verkkoon22.8.2023 09:08:33 EEST | Tiedote

Vapriikin suosittu Tampere 1918 -näyttely sulkeutuu 3.9.2023. Näyttely on vuodesta 2008 alkaen saanut paljon kiitosta niin kävijöiltä kuin historian ja museoalan ammattilaisilta. Jo 15 vuotta esillä olleiden harvinaisten museoesineiden on päästävä huoltotauolle, ja myös näyttelytila on menossa remonttiin. Viimeisten viikkojen aikana museossa on luvassa yleisöopastuksia ja draamakierroksia näyttelyyn sekä Vapriikin kuva-arkiston luento.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme