Osuuskauppa Hämeenmaa

Edulliset hinnat nostivat Osuuskauppa Hämeenmaan marketkaupan myyntiä

Jaa

Osuuskauppa Hämeenmaan myynti kasvoi tammi-kesäkuussa 2023 +8,0 % edellisvuoteen verrattuna ollen 704 miljoonaa euroa. Asiakasomistajien määrä kasvoi ja oli 30.6.2023 ennätykselliset 170 780. Alueemme kotitalouksista 84,7 % on asiakasomistajatalouksia. Työntekijöitä Hämeenmaalla on 3 806, mikä on 57 henkilöä enemmän kuin vuotta aikaisemmin, eniten koko Hämeenmaan historiassa.

Osuuskauppa Hämeenmaa julkaisi osavuosikatsauksensa torstaina 3.8.2023. Mediatilaisuus pidettiin Hämeenmaan pääkonttorilla Lahdessa. Hämeenmaan myynti kasvoi edellisvuoteen verrattuna +8 % ollen 704 miljoonaa euroa, ja myös tulos koheni vuoden takaiseen verrattuna ollen 18,6 miljoonaa euroa (1–6/2022: 15,9 M€).

­– Osuuskaupalla alkuvuosi lähti hienosti käyntiin ja liiketoimintamme on taloudellisesti vakaalla pohjalla. Myyntimme kasvoi 704 miljoonaan euroon. Työllistämme tällä hetkellä yli 3 800 henkilöä, kertoo toimitusjohtaja Olli Vormisto.

Osuuskauppatoiminnalla on keskeinen rooli Kanta- ja Päijät-Hämeen alueella. Hämeenmaalla on alkuvuoden jälkeen 170 780 asiakasomistajaa ja lähes 85 % alueen kotitalouksista on asiakasomistajatalouksia. Vuoden ensimmäisellä vuosipuoliskolla bonusta maksettiin noin 17,9 miljoonaa euroa, kun edellisvuonna bonusta maksettiin 16,1 miljoonaa euroa.

Osuuskauppa Hämeenmaalla oli kesäkuun lopussa työsuhteessa 3 806 henkilöä, mikä on 57 henkilöä enemmän kuin vuotta aikaisemmin. Tammi-kesäkuun aikana Hämeenmaalla aukesi noin 200 työpaikkaa, ja kesätyöntekijöitä palkattiin tänäkin kesänä yli 1 000.

Investoinnit jatkuivat alueen kehittämiseksi, ollen 17,3 miljoonaa euroa. Suurimmat investointikohteet olivat S-market Turenki, Prisma Hämeenlinna, Prisma Holman ravintolamaailma sekä ABC-suurteholatausasemat Renkomäelle ja Riihimäelle. Vuoden 2023 loppuun mennessä jokaisen Hämeenmaan Prisman yhteydestä löytyy ABC-suurteholatausmahdollisuus.

Orimattilan Prisma-hanke etenee ja uuden kaupan on tavoite aueta asiakkaille keväällä 2025. Heinolaan suunniteltu Prisma on kaavoitusvaiheessa, ja tavoitteena on, että kaava olisi käsitelty kaupungin valtuustossa alkuvuonna 2024.

 

Lisätietoja:

Olli Vormisto, toimitusjohtaja. Osuuskauppa Hämeenmaa, 050 358 8336

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Hämeenmaa – 170 000 asiakasomistajan omistama paikallinen yritys

Osuuskauppa Hämeenmaa toimii Kanta- ja Päijät-Hämeessä, 21 kunnan alueella. Hämeenmaa on alueensa suurin yritys, joka työllistää noin 3300 työntekijää. Osuuskaupan omistavat sen asiakasomistajat, ja Hämeenmaalla omistajia on jo yli 170 000. Edullisten ja luotettavien kauppapalvelujen lisäksi omistajuus palkitsee muun muassa kuukausittaisena Bonuksena. Tuloksensa Hämeenmaa käyttää jäsentensä palveluiden ja verkostonsa kehittämiseen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Osuuskauppa Hämeenmaa

Sale Forssan uudistusremontti on valmis6.9.2023 14:09:24 EEST | Tiedote

Osuuskauppa Hämeenmaa päivittää Sale-ketjun myymäläilmeitä ja palveluita alueellaan. Loppukesän aikana Sale Forssa on siirtynyt uuteen aikaan, kun myymäläuudistus on saatu päätökseen. Uuden konseptin myymälässä on nyt raikkaampi ja avarampi tunnelma sekä selkeät esillepanot asiakkaiden toiveiden mukaisine tuotteineen. Sale Forssa on ollut auki koko uudistuksen ajan, virallisesti remontti on valmis torstaina 7.9.2023.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme