Espoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stad

Selvitystyö Pirkanmaan kulttuuripankki -verkkopalvelun laajentamisesta valtakunnalliseksi käynnistyy

Jaa

Espoon ja Tampereen kaupungit käynnistävät elokuussa 2023 yhteistyössä selvitystyön, jossa kartoitetaan kiinnostusta ja mahdollisuuksia laajentaa Kulttuuripankki-verkkopalvelu valtakunnalliseksi. Selvitystyö valmistuu vuoden 2023 loppuun mennessä.

Pirkanmaan kulttuuripankki on Tampereen kaupungin ylläpitämä maksuton verkkopalvelu, joka löytyy osoitteesta www.kulttuuripankki.fi. Kulttuuripankki kokoaa yhteen kulttuurin ja taiteen tekijät sekä heidän tilattavat palvelunsa. Se auttaa kulttuuripalveluiden tilaajia löytämään kulttuurintekijät aiempaa helpommin ja edistää taiteilijoiden työllistymistä. Verkkopalvelusta löytyy tällä hetkellä lähes 500 kulttuurintekijää ja yli 300 kulttuuri- ja taidepalvelua. 

"Pirkanmaan kulttuuripankin julkaisun jälkeen monissa kunnissa on ilmennyt tarve samanlaiselle kulttuurin tekijöitä ja tilaajia yhdistävälle verkkopalvelulle. Nyt käynnistyvässä selvitystyössä kartoitetaan, millaisella rahoitus- ja yhteistyömallilla kulttuuripankkia voitaisiin laajentaa ja mitkä tahot olisivat valmiita lähtemään mukaan valtakunnalliseen verkkopalveluun", kertoo johtava koordinaattori Anna Szalay Tampereen kaupungilta. 

Pirkanmaan kulttuuripankki -verkkopalvelu kehitettiin osana kuntien kulttuuritoiminnan kehittämistehtävää, Kulttuuri ja taide virtaa -projektia, vuosina 2021–2022. Tampereen kaupunki vastasi projektista ja osatoteuttajina toimivat 14 Pirkanmaan kuntaa. Projektin rahoittajana toimi opetus- ja kulttuuriministeriö.

Yhteistuumin on Espoon kaupungin toteuttama ja opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama valtakunnallinen kuntien kulttuuritoiminnan kehittämistehtävä. Yhteistuumin ‒ kuntien kulttuuritoiminnan yhteyspiste edistää uusien hyvien toimintamallien kehittämistä ja valtakunnallista käyttöönottoa kunnissa. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Anna Szalay
Tampereen kaupunki
Johtava koordinaattori
puh. 044 481 1774
anna.szalay@tampere.fi

Kaisa Koskela
Espoon kaupunki
Projektipäällikkö
puh. 040 636 5235
kaisa.k.koskela@espoo.fi

Linkit

Yhteistuumin - kuntien kulttuuritoiminnan yhteyspiste on opetus- ja kulttuuriministeriön tukema valtakunnallinen kuntien kulttuuritoiminnan kehittämistehtävä. Verkotamme kunta-alan toimijoita, jaamme tietoa sekä toimimme yhteyspisteenä kuntien kulttuuritoiminnan kehittämiselle. Yhteistuumin toimii osana Espoon kaupunkia.

yhteistuumin.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme