MessukeskusMessukeskus

Agri-INNO palkitsee maatalousalan innovaation 10 000 eurolla

Jaa
Suomen Messusäätiön 10 000 euron suuruinen Agri-INNO-palkinto jaetaan maataloustoimialan innovaatiolle nyt viidettä kertaa. Nyt jos koska kaikki tuoreet innovaatiot ovat tervetulleita. Palkinnon saajaa voi ehdottaa 26.9.2023 asti.
Agri-INNO 2022 -palkinnon voitti Nordic Caraway. Kuvassa tj Juha Hemminki.  Kuva: Pekka Hannila
Agri-INNO 2022 -palkinnon voitti Nordic Caraway. Kuvassa tj Juha Hemminki. Kuva: Pekka Hannila

Agri-INNO-palkinto annetaan henkilölle, ryhmälle, yhteisölle tai yritykselle, joka on kehittänyt innovaation, joka tuo maataloustoimialalle positiivista imagoa ja josta voi kehittyä kansainvälisestikin merkittävä tuote tai palvelu. Palkinnonsaajan valitsee raati, jossa on edustajat Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitosta MTK:sta, Maaseudun Tulevaisuudesta,  ProAgriasta, Suomen Messuilta ja Työtehoseurasta. Palkinto jaetaan 12.10.2023 KoneAgriassa Tampereella.

Raati valitsee palkinnonsaajan. Vuonna 2023 raatiin kuuluvat toiminnanjohtaja Jyrki Wallin Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK:sta, päätoimittaja Jouni Kemppainen Maaseudun Tulevaisuudesta, toimitusjohtaja Harri Mäkivuokko ProAgria Keskusten Liitosta, toimitusjohtaja Anni Vepsäläinen Suomen Messuilta ja toimitusjohtaja Juha Ojala Työtehoseurasta.

Raati ottaa arvioinnissa otetaan huomioon muun muassa seuraavia asioita: Palkinnon saaja on toiminnallaan ja asiantuntemuksellaan edistänyt innovaation syntymistä tai kehittänyt innovaation, josta on mahdollista kehittää merkittävä tuote tai palvelu. Innovaatio on edistänyt toimialan tuottavuutta tai kestävää kehitystä. Palkinnon saaja on tehnyt innovaatiota tunnetuksi kotimaassa ja ulkomailla.

Voittaja saatetaan päättää messuilla tehtävien lyhyiden esittelyjen perusteella. Loppusuoralle tässä tapauksessa valittaisiin enintään viisi innovaatiota. Ehdotukset perusteluineen voi lähettää 7.8. – 26.9.2023 lomakkeella, joka löytyy verkkosivuilta https://www.koneagria.fi/agri-inno  

Palkinnon saajat 2019-2022

Vuonna 2019 GrainSense, joka on kehittänyt kädessä pidettävän viljalaatua analysoivan mittalaitteen.
Vuonna 2020 Soil Scoutin perustaja Johannes Tiusanen, joka on kehittänyt kokonaan maanalaisia langattomia maaperäantureita, joiden avulla päästään seuraamaan maaperän kosteus-, lämpötila- ja suolapitoisuusolosuhteita.
Vuonna 2021  Tracegrow, joka on kehittänyt kiertotalousinnovaation paristokierrätykseen.
Vuonna 2022 Nordic Caraway, joka on kehittänyt antibioottisen kuminaöljyn.

KoneAgrian uutuudet

Agri-INNO-palkinnon lisäksi KoneAgria 2023 -tapahtumassa julkaistaan alan medioiden valitsemat messujen uutuudet. KoneAgria on joka toinen vuosi järjestettävä vuoden merkittävin ja tärkein viljelijöiden oma maa- ja metsätalousalan ammattitapahtuma. Sen järjestää ProAgria Tapahtumat Oy:n toimeksiannosta Suomen Messut Oyj 12. – 14.10.2023 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa.

Suomen Messusäätiö jakaa vuosittain 400 000 eurolla apurahoja, palkintoja ja stipendejä suomalaisen elinkeinoelämän edistämiseen. Tunnetuin Suomen Messusäätiön jakama palkinto on Kaj Franck -muotoilupalkinto.

www.koneagria.fi #koneagria #agriinno #messusaatio


Lisätietoja:
Konseptikehittäjä Leo Potkonen, Suomen Messut Oyj, 045 665 8577, leo.potkonen@messukeskus.com
Viestinnän asiantuntija Teija Armanto, Suomen Messut Oyj,  puh. 050 3760 804, teija.armanto@messukeskus.com

Tapahtuman logo: http://mediabank.messukeskus.com

Kuvat

Agri-INNO 2022 -palkinnon voitti Nordic Caraway. Kuvassa tj Juha Hemminki.  Kuva: Pekka Hannila
Agri-INNO 2022 -palkinnon voitti Nordic Caraway. Kuvassa tj Juha Hemminki. Kuva: Pekka Hannila
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Helsingin Messukeskus on Suomen elämyksellisin tapahtumakortteli ja vaikuttavin kohtaamismedia. Onnistuneet kohtaamiset jättävät vahvan muistijäljen ja tuottavat kiistatonta tulosta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan erilaisten tapahtumien areenaksi. Messukeskuksen itse tuottamia tapahtumia ovat mm. Habitare, Helsingin Kirjamessut, Educa, FinnBuild, Matkamessut ja Vene Båt. Vierastapahtumina Messukeskuksen tiloissa järjestetään mm. Slush, Nordic Business Forum, Assembly, Koiramessut sekä lukuisia kansainvälisiä kongresseja ja yritystapahtumia vuosittain. Tilat käsittävät 7 hallia, 40 muuntuvaa kokoustilaa, 21 ravintolaa ja oman tapahtumahotellin. Omistajayritys Suomen Messut Oyj perustettiin vuonna 1919. | Messukeskus. The real social media. | www.messukeskus.com @messukeskus

Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) hosts Finland’s most inspiring events and exciting encounters. We create successful and lasting interactions with undisputable results. As Finland’s premier experience provider, we organise high-quality events and rent out our facilities for various occasions/ for a wide variety of occasions. Events produced by Messukeskus include, among others, Habitare, the Helsinki Book Fair, Educa, Finnbuild, Matka Nordic Travel Fair, and Helsinki International Boat Show. Messukeskus also hosts guest events such as Slush, Nordic Business Forum, Assembly, International Dog Fair, as well as many international congress and business events every year. Our premises include 7 halls, 40 convertible meeting rooms, 21 restaurants, and our own hotel.The Finnish Fair Corporation was founded in 1919. |  Messukeskus. The real social media | www.messukeskus.com @messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Tämän hetken sormusmuotoilu yllättää monimuotoisuudellaan ja rohkeudellaan28.9.2023 09:00:00 EEST | Tiedote

Vuoden Kaunein Sormus 2023 -kilpailun finaalin yleisöäänestys on alkanut. Korumuotoilijoille suunnatussa, nyt 16. kertaa järjestettävässä kilpailussa katsotaan tulevaisuuteen ja etsitään sormusta, jossa on viitteitä huomisen kauneudesta. Finalistisormusten esittely ja muotoilijoita nähdään I love me -messuilla Helsingin Messukeskuksessa 20.–22.10.2023. Kilpailun voittaja julkistetaan marraskuussa.

Vuoden herkullisin tapahtuma Viini & Ruoka rantautuu Helsingin Messukeskukseen26.9.2023 10:12:24 EEST | Tiedote

Viini & Ruoka kokoaa ruoasta ja viinistä kiinnostuneet Helsingin Messukeskukseen 26.-29.10.2023. Suosittu ja odotettu tapahtuma tarjoaa kävijöille runsaasti monipuolista koettavaa, kuten mielenkiintoisia näytteilleasettajia, suosittuja viinitastingeja, inspiroivia kirjailijavieraita sekä muita makunystyröitä hiveleviä kokemuksia. Tapahtumassa kilpaillaan myös Vuoden Kokki -ja Vuoden Tarjoilija -kilpailujen finaalit. Viini & Ruoka järjestetään Messukeskuksessa samaan aikaan Helsingin Kirjamessujen kanssa.

Helsingin Kirjamessujen ohjelma entistä laajempi, teemakeskusteluissa esillä valta26.9.2023 00:01:00 EEST | Tiedote

Helsingin Kirjamessut 2023 tarjoaa jälleen monipuolisen ohjelman kirjallisuuden ystäville. Tänä vuonna järjestetään yli 900 keskustelua ja kirjailijahaastattelua, joihin osallistuu yli 1000 kirjailijaa, vaikuttajaa, tutkijaa, taiteilijaa ja poliitikkoa. Paikalla on kotimaisten huippukirjailijoiden lisäksi noin 30 kansainvälisiä kirjailijavieraista kymmenestä maasta. Teemakeskustelujen aiheena on valta kirjallisuudessa. Uutta kirjamessujen ohjelmassa ovat keskustelut kirjailijoiden tuotannoista ja kirjasomen entistä vahvempi läsnäolo. Helsingin Kirjamessut järjestetään 26.–29.10.2023 Helsingin Messukeskuksessa nyt 23. kerran.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme