Kustannusosakeyhtiö Aula & Co

Uusi lastenkirja Serius katsoo ilmastonmuutosta ihmisen kokoisena hermosolun näkökulmasta

Jaa

Leena Valmun ja Lasse Rantasen tarinallinen lasten tietokirja Serius ja ihmisen ilmastonmuutos jatkaa vauhdikasta kuvakirjasarjaa ihmisruumiin elintärkeistä toiminnoista ja sen pienistä soluista, jotka tekevät niistä mahdollisia.

Serius julkaistaan torstaina 17.8. klo 17 Rosebudin Sivullinen-kirjakaupassa (Kaisaniemenkatu 5, 00100 Helsinki.), tervetuloa!

Serius-kirjan pääosassa on nuori hermosolupoika Serius, joka aloittelee juuri työharjoitteluaan aivojen lämmönsäätelykeskuksessa, kun hypotalamukseen saapuu huolestuttava viesti. Tuntematon virus on perustanut keuhkoputkistoon tehtaan, joka ei välitä lainkaan toimintansa ympäristövaikutuksista. Niinpä elinkaikkeuden lämpötila alkaa uhkaavasti nousta. Hyvin pian Serius ja hänen ystävänsä ymmärtävät, että ilmastonmuutos voidaan estää vain, mikäli kaikki elimistön solut saadaan mukaan yhteisten tavoitteiden taakse. Mutta mitä ihmettä Serius oikein pystyy tekemään? Vai osaisiko hänen ympäristöaktivistiystävänsä Greta auttaa? Saadaanko kaikki solut yhdessä toimiin estämään ekokatastrofi?

Serius ja ihmisen ilmastonmuutos on elinkaikkeuden ongelmia ratkovan kirjasarjan neljäs osa. Ensimmäinen osa verisolupoika Filiuksen seikkailuista ilmestyi 2013 (WSOY) ja seuraavat osat Probus ja suuri suoliston taistelu (2016) sekä Odina ja uuden elämän alku (2018) julkaistiin Aulan kustantamana.

Valmu ja Rantanen ovat taiteileva pariskunta, joka tekee yhdessä lastenkirjoja kahdessa kodissaan, Lapin Pyhätunturilla ja Helsingin Kumpulassa. Leena Valmu on filosofian tohtori, biotieteen dosentti ja kirjailija, jonka tuotannosta pääosa on suunnattu varhaisteini-ikäisille. Lasse Rantanen on taiteen maisteri, graafikko ja palkittu kuvittaja, joka tunnetaan erityisesti hänen kuvituksistaan Helsingin Sanomissa. Valmu esiintyy syksyn mittaan kirjallaan muun muassa Turun ja Jyväskylän kirjamessuilla sekä Rovaniemellä.

LEENA VALMU JA LASSE RANTANEN
Serius ja ihmisen ilmastonmuutos
ISBN 9789523643215

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Leena Valmu
Leena Valmu
Lataa
Lasse Rantanen
Lasse Rantanen
Lataa
Serius
Serius
Lataa
Serius ja ihmisen ilmastonmuutos
Serius ja ihmisen ilmastonmuutos
Lataa
Lataa
Lataa
Lataa

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Aula & Co on kasvava keskisuuri kirjankustantamo. Nuoren kustantamon hittikirjoja ovat muun muassa Heather Morrisin Auschwitzin tatuoija, maailman tunnetuimman tähtitieteilijän Neil DeGrasse Tysonin Tähtitiedettä kiireisille, Ison-Britannian tunnetuimman nykykirjailijan Matt Haigin teokset sekä kulttimaineeseen noussut Lucia Berlinin Siivoojan käsikirja. Sami Tissarin Krysa oli Finlandia-ehdokas vuonna 2022.

Aula & Co:n omistaa nykyään Storytel Books mutta on itsenäinen yhtiö.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Aula & Co

Suomalaisten rescue-kissojen pelastustarinat kirjaksi29.9.2023 09:31:02 EEST | Tiedote

Suomessa arvioidaan olevan jopa 1,3 miljoonaa kissaa. Kotikissojen lisäksi meillä elää ainakin 20 000 kissaa heitteillä kodittomina. Tämä kirja kertoo heidän pelastamisestaan. Osa saa oman kodin, koska vaikka jotkut hylkäävät kissoja, moni rakastaa. Heli Mäenpään kirja Arvon kissa esittelee ympäri maata pelastettujen kissojen elämäntarinoita tarinoiden ja kuvien kautta. Kirja julkaistaan rescue-kissojen muotokuvia sisältävässä valokuvanäyttelyssä Kämp Gallerian Gardenissa, joka avautuu yleisölle 13.10.

Martin Österdahlin Uudenvuodenjuhlat on suljetun tilan murhenäytelmä – saapuu vieraaksi kirjamessuille26.9.2023 11:36:18 EEST | Tiedote

Martin Österdahl on varsinaiselta ammatiltaan Euroviisujen johtaja. Osan vuodesta hän omistaa dekkarien kirjoittamiselle. Uusin teos Uudenvuodenjuhlat sukeltaa ihmismielen synkkään kellariin. Päivällisvieraille valkenee heti kättelyssä, että he ovat entuudestaan tuttuja – eikä hyvällä tavalla. Sveitsissä asuva Österdahl vierailee Helsingin kirjamessuilla lokakuun lopussa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme