Kokoomuksen Limnéll: Hallituksen kokonaisturvallisuusuudistus vaikuttaa jokaisen suomalaisen arkeen

Jaa
Kokoomuksen kansanedustaja Jarno Limnéll korostaa kokonaisturvallisuusuudistuksen merkitystä. Hallitusohjelmassa Suomen muuttunut turvallisuuspoliittinen tilanne on huomioitu riittävällä vakavuudella. Ohjelmassa muun muassa kokonais- ja kyberturvallisuuden johtamisrakenne uudistetaan ja huomioidaan myös kyberturvallisuusstrategian osana informaatiopuolustus. Lisäksi Suomen Nato-strategian laadinta on ajankohtainen kuluvalla hallituskaudella.
Jarno Limnell. Kuvaaja: Kimmo Falck.
Jarno Limnell. Kuvaaja: Kimmo Falck.

Kokoomuksen kansanedustajan, sotatieteiden tohtori Jarno Limnéllin mukaan hallitusohjelmassa linjataan kahdesta tärkeästä asiasta: kokonais- ja kyberturvallisuuden johtamisrakenne uudistetaan ja samalla informaatiopuolustus huomioidaan osana uudistettavaa kyberturvallisuusstrategiaa.

"Vaikka näiden käsitteiden merkitys saattaa tuntua etäiseltä ihmisten arjessa, ne ovat todellisuudessa ratkaisevan tärkeitä ja tulevat Suomelle eteen jo tulevana syksynä. Turvallisuusympäristömme on jatkuvassa muutoksessa ja tarvitsemme uudistumiskykyä vastataksemme haasteisiin", summaa Limnéll.

"Venäjän tilanteen kehittyminen vaikuttaa myös meihin ja siksi meidän on varauduttava kaikkiin mahdollisiin skenaarioihin itänaapurissa. Informaatiovaikuttaminen ja kyberoperaatiot tulevat lisääntymään tammikuun presidentinvaalien lähestyessä. Rajaturvallisuuden vahvistaminen on myös tärkeää tilanteessa, jossa kutsunnoista kieltäytyvien nuorten miesten elämää pyritään vaikeuttamaan rajan takana", Limnéll jatkaa.

Sotatieteiden tohtori limnéll korostaa, että Natoon liityttyämme työ on vasta alkanut. Suomen sijoitus Naton komentorakenteissa on vielä ratkaisematta, samoin kuin kysymykset Nato-profiilista ja Suomen sisäisistä suuntalinjoista. Riittävästi osaavien ja motivoituneiden upseerien varmistaminen tulevaisuudessa on ensiarvoisen tärkeää Nato-esikunnissa toimimiseksi. Suomi tarvitsee selkeän Nato-strategian.

"Kolmas konkreettinen kokonaisturvallisuuskysymys on kansakunnan yhtenäisyyden ja yhteishengen ylläpitäminen. Hallitusohjelman mukaisesti disinformaation torjunnassa otetaan huomioon molemmat kansalliskielet sekä muunkielinen viestintä. Opettajien valmiuksia kasvatetaan kriittisen medialukutaidon ja kyberriskien tunnistamisen opettamiseksi, mikä vahvistaa yhteiskunnallista resilienssiämme", Limnéll kertoo.

Limnéllin mukaan teknologia kehittyy nopeasti, samoin uhkat ja mahdollisuudet. Ukrainan tilanne ja Kiinan roolin kasvu maailmanpolitiikassa sekä globaalit kriisit edellyttävät Suomelta valppautta. Venäjän seuraaminen ja Nato-strategian laatiminen ovat keskeisiä askelia turvallisuutemme säilyttämiseksi ja suvereniteettimme varmistamiseksi.

"Suomi menestyy ainoastaan yhdessä toimimalla. Siksi on tärkeää edistää näitä hallitusohjelman kirjauksia mahdollisimman nopeasti", Limnéll toteaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Jarno Limnell. Kuvaaja: Kimmo Falck.
Jarno Limnell. Kuvaaja: Kimmo Falck.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kokoomuksen eduskuntaryhmä
Kokoomuksen eduskuntaryhmähttp://www.kokoomus.fi

Kansallinen Kokoomus on vuonna 1918 perustettu poliittinen puolue ja kansanliike, joka haluaa kehittää Suomea vastuullisesti.

Politiikkamme perustuu arvoihin – uskomme yksilöön, vastuuseen ja vapauteen. Haluamme rakentaa yhteiskuntaa, jossa jokaisella on mahdollisuus menestyä ja jossa heikoimmista pidetään huolta.

Kokoomuksen eduskuntaryhmä on 48 kansanedustajallaan suurin eduskuntaryhmä. 

Lue lisää eduskuntaryhmästä.

Tutustu myös puolueen uutishuoneeseen.

Tutustu kokoomuksen kuvapankkiin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kokoomuksen eduskuntaryhmä

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme