Siltalan syksyn kiehtovat runoteokset Jouni Inkalalta ja Maria Matinmikolta

Jaa

Siltalan 15-vuotisjuhlasyksyssä on tarjolla kaksi runoteosta: Jouni Inkalan GEENIHYMNI ja Maria Matinmikon VALOHÄMY. 

"Yön sydämessä uusi aukeama/ihmiskuntaa kulunut sivukaupalla"

Suomalaisen nykyrunouden ohittamattomiin tekijöihin kuuluva Jouni Inkala tarttuu uusimmassa kokoelmassaan geenejämme kädestä ja käy keskustelemaan niiden kanssa, syvällisesti, kaikessa rauhassa. Hän kuuntelee geenien laulamaa ikiaikaista hymniä ja muuttaa sen kirjoitukseksi.

Geenien rinnalla kokoelmassa kulkevat alkuaineet kuin viisaat tietäjät.

Inkala jatkaa 2000-luvun runoudessamme omalla tiellään. Hän tuo näkyväksi kieleemme kätkettyjä ajatusten, tunteiden ja sointujen saumattomasti yhteen kuuluvia rakenteita – ja kuten aina, paljastaa meille itsestämme jotain, minkä olemme aina tienneet, mutta emme ole osanneet pukea sanoiksi.

***

"Ja viimeinen hyvin hauras lumi laskeutui hiutale kerrallaan, muutti hetkeksi maiseman omakseen. Sitten valkoiset lakanat ja peitot irtosivat kiinnikkeistään, järjestäytyivät pystysuoriin ryhmiin – ja jättivät ihmiskunnan. Mikä näky."

Maria Matinmikon elokuun lopussa ilmestyvä Valohämy on kaunokirjallinen kuvakirja, jossa sekä tekstit että kuvat osallistuvat kerrontaan täydentäen ja haastaen toisiaan.

– Teoksesta muotoutui kuvallinen, tarinan, esseen ja autofiktion lohkareita käyttävä kontemplatiivinen kirjoitus olemassaolon kauneudesta, historiallisuudesta, outoudesta, väkivallasta, materiaalisuudesta ja tuhosta. Elegia, kertoo Matinmikko.

Kirjan on yhdessä Siltalan kanssa kustantanut Kustannusosakeyhtiö Parvs. Teoksesta julkaistaan myös Jari Kohon läpisäveltämä elektroninen äänitaideteos, joka on saatavaissa lukuaikapalveluista. Äänikirjan lukee Maria Matinmikko.

null

Yhteyshenkilöt

Linkit

Kustannusosakeyhtiö Siltala on Aleksi ja Touko Siltalan vuonna 2008 perustama riippumaton kustantamo, joka julkaisee laadukasta kauno- ja tietokirjallisuutta.

www.siltalapublishing.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Siltala

Luonnontieteellisessä museossa näyttely maailman avainlajeista28.9.2023 14:52:08 EEST | Tiedote

Luonnontieteellisessä museossa Helsingissä avautuu 4. lokakuuta näyttely Korvaamattomat – näkymiä maailman avainlajeihin. Se pohjautuu Juha Kauppisen ja Janne Torisevan tänä syksynä ilmestyneen Korvaamattomat – Kertomuksia maailman avainlajeista -kirjan kuvitukseen ja tekstiin. Näyttely esittelee upein kuvin ja kertomuksin maapallon ekosysteemien keskeisinä pidettyjä lajeja, niin sanottuja avainlajeja, ja niiden lukemattomia ihmeellisiä suhteita muihin eliölajeihin.

Tyttö ja yö – Koukuttava trilleri Ranskan myyntilistojen kärjestä25.9.2023 10:23:10 EEST | Tiedote

Guillaume Musson tuotantoa nyt ensi kertaa suomeksi! Musso on yksi Ranskan nykykirjallisuuden suosituimpia kirjailijoita. Hänen kirjojaan on myyty maailmanlaajuisesti 45 miljoonaa kappaletta (kaikissa formaateissa), 47 kielellä. *** TYTTÖ JA YÖ -romaanissa keskellä myrskyä talvella 1992 nuori Vinca Rockwell karkaa filosofianopettajansa kanssa yöhön, eikä ihailtua naista nähdä enää koskaan...

Francon kanssa? – Suomi, Espanja ja kylmä sota12.9.2023 11:56:17 EEST | Tiedote

Espanjaa 34 vuotta yksinvaltaisesti johtanut Euroopan viimeinen diktaattori Francisco Franco kuoli marraskuussa 1975. Suomessa vuosi 1975 huipentui presidentti Urho Kekkosen isännöimään Euroopan turvallisuus- ja yhteistyökokoukseen. Mitä nämä kaksi maata Euroopan eri laidoilla merkitsivät toisilleen? Millaiset olivat Suomen suhteet oikeistodiktatuuriin? Näitä kysymyksiä tarkastelee Jussi Pakkasvirran kirja FRANCON KANSSA? SUOMI, ESPANJA JA KYLMÄ SOTA.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme