MessukeskusMessukeskus

Helsingin Kirjamessut panostaa nuorten lukemiseen

Jaa
Helsingin Kallion ilmaisutaidon lukiossa on kurssi, jossa tehdään ohjelmaa Helsingin Kirjamessujen Kallo-lavalle ja suunnitellaan tämän ohjelma viestintää. Tavoitteena on tarjota ohjelmaa nuorilta nuorille ja lisätä nuorten kiinnostusta kirjallisuutta kohtaan. Kirjamessut kutsuu tänä vuonna opintonsa Helsingin Yliopistossa, Aalto-yliopistossa ja Helsingin taideyliopistossa aloittavat messuille veloituksetta – kutsuja lähetetään lähes 10 000. Lisäksi Suunnista kirjaan -tapahtuma tuo kirjamessuille vuosittain noin 8000 koululaista ja opiskelijaa.
KirjaKallion tiimi Helsingin Kirjamessuilla 2022. Kuva: Emmi Kähkönen
KirjaKallion tiimi Helsingin Kirjamessuilla 2022. Kuva: Emmi Kähkönen

Helsingin Kirjamessut edistää lukuharrastusta, kirjallisuuden arvostusta ja kirjojen myyntiä Suomessa. Tapahtuma on valtakunnallisesti merkittävä kulttuurifoorumi – ajankohtainen edelläkävijä, haastava keskustelija, tarinankertoja ja sydämen sivistäjä. Kirjamessujen tärkeimmät arvot ovat sananvapaus, yhdenvertaisuus ja ihmisarvon kunnioittaminen. ”Erityisesti haluamme kannustaa ja tukea nuorten lukemista. Lukeminen lisää ymmärrystä ja empatiaa, avaa erilaisia maailmoja ja tarjoaa vertaistukea. Kirjagramin ja booktokin kaltaiset uudet someyhteisöt ovat avanneet nuorille uusia polkuja kirjallisuuden pariin, ja Helsingin Kirjamessut haluaa osaltaan olla tukemassa tätäkin kehitystä”, kertoo Helsingin Kirjamessujen ohjelmajohtaja Ville Blåfield. ”KirjaKallio on jo vuosia ollut hyvästä syystä Helsingin Kirjamessujen rakastetuimpia ohjelmalavoja, ja yhteistyömme KirjaKallio-yhteisön ja Kallion lukion kanssa jatkuu tiiviinä.”

Kutsujen lähettäminen yliopisto-opintonsa aloittaville opiskelijoille tähtää siihen, että Helsingin Kirjamessut tulee tutuksi myös muualta Helsinkiin muuttaneille. Kirjamessut tahtoo tarjota opiskelijoille tapahtuman, johon he voivat lähteä yhdessä tutustumaan kirjallisuuteen ja toisiinsa.

KirjaKallion opiskelijoilla näköalapaikka kirjallisuuteen

Helsingin Kallion ilmaisutaidon lukion Helsingin Kirjamessujen ohjelmaan liittyvä kurssi tunnetaan nimellä KirjaKallio. Sen messuohjelmassa nostetaan esiin vuoden 2023 kirjoista kiinnostavia nuorille ja nuorille aikuisille sopivia teoksia. Opiskelijat haastattelevat itse kirjailijoita ja joka päivä järjestään nuoria kiinnostava paneelikeskustelu juuri nyt pinnalla olevista aiheista. Projektin tuottajana some toimii Marjuli Heliö. ”Kirjamessut on monelle opiskelijalle vuoden kohokohta. KirjaKalliota kantaa nuorten intohimo lukemiseen ja kirjallisuuteen ja sen jakaminen. Tänä vuonna näymme omien kanaviemme lisäksi entistä vahvemmin Helsingin Kirjamessujen kanavissa, ja jälleen aktivoimme erityisesti nuoria tarttumaan kirjaan.”

Suunnista kirjaan -tapahtuma tuo Helsingin Kirjamessuille vuosittain 8 000 koululaista ja toisen asteen opiskelijaa

Suunnista kirjaan -tapahtuman tehtäviä ratkotaan Helsingin Kirjamessuilla torstaina ja perjantaina. Suunnistuksen tarkoituksena on saada nuoret kiinnostumaan esimerkiksi kirjallisuuden lajeista, kirjan tekemisen vaiheista ja lukemisesta. Kirjasuunnistus opettaa myös etsimään tietoa. Tapahtumaan osallistuvat 5.–6.-luokkalaiset, yläkoulun oppilaat sekä lukioiden ja ammattiopistojen opiskelijat. Osallistujat saavat kukin omaa luokka-astettaan vastaavat kysymyslomakkeet.

Suunnista kirjaan -tapahtuman toteuttavat Suomen tietokirjailijat ry ja Äidinkielen opettajain liitto. Liput tarjoaa Tietokirjallisuuden edistämiskeskus. Oppilaitosten opettajat voivat hakea maksuttomia lippuja Äidinkielen opettajain liitosta syyskuussa.

Lippuja edullisesti koululaisille torstaina ja perjantaina

Yksittäiset peruskoululaiset, lukiolaiset ja ammatillisten oppilaitosten opiskelijat pääsevät torstaina ja perjantaina Helsingin Kirjamessuille edullisella koululaislipulla hintaan 8 e/henkilö. Näitä koululaislippuja voi ostaa sisäänkäynneiltä. Muiden lippujen osalta mitä aikaisemmin lipun ostaa verkkokaupasta, sitä edullisemmin sen saa. Tavalliset opiskelijaliput maksavat tällä hetkellä 11 e/henkilö, kun tapahtuman aikana hinta on 14 e/verkkokaupasta ja 16 e/lippukassalta. Aikuisen liput maksavat nyt 17 e/henkilö, kun tapahtuman aikana ne maksavat 21 e/verkkokaupasta ja 23 e/lippukassalta.

Helsingin Messukeskus järjestää Helsingin Kirjamessut 26. – 29.10.2023 Helsingin Messukeskuksessa yhteistyössä Suomen Kustannusyhdistyksen ja Kirjakauppaliiton kanssa.

Helsingin Kirjamessujen ohjelma julkaistaan kokonaisuudessaan 26.9.2023.

Helsingin Kirjamessujen yhteydessä on Levymessut, Postimerkkimessut sekä Antikvaariset Kirjamessut, jotka järjestetään vuosittain yhteistyössä Suomen Antikvariaattiyhdistyksen kanssa. Samaan aikaan järjestetään Suomen suurin ruoka- ja juomatapahtuma Viini & Ruoka ja viikonloppuna erityisruokavalioiden Lautasella-tapahtuma.

Lisätietoja:
Helsingin Kirjamessut: viestinnän asiantuntija Teija Armanto, puh. 050 376 0804, teija.armanto@messukeskus.com
liiketoimintapäällikkö Tanja Pasila, puh. 050 387 0024, tanja.pasila@messukeskus.com
ohjelmajohtaja Ville Blåfield, puh. 050 310 3017, ville.blafield@messukeskus.com
KirjaKallion tuottaja Marjuli Heliö,puh. +358 50 339 7619, marjuli.helio@gmail.com

www.helsinginkirjamessut.fi www.viiniruoka.fi #kirjamessut #viiniruoka

fb https://www.facebook.com/HelsinginKirjamessut
insta @helsinginkirjamessut
twitter @kirjamessutHKI

Kuvia Helsingin Kirjamessuilta ja Viini & Ruoka -tapahtumasta:  http://mediabank.messukeskus.com. Kuvaaja Emmi Kähkönen.

Kuvat

KirjaKallion tiimi Helsingin Kirjamessuilla 2022. Kuva: Emmi Kähkönen
KirjaKallion tiimi Helsingin Kirjamessuilla 2022. Kuva: Emmi Kähkönen
Lataa
Kallio-lavalla ohjelmaa Helsingin Kirjamessuilla 2022. Kuva: Emmi Kähkönen
Kallio-lavalla ohjelmaa Helsingin Kirjamessuilla 2022. Kuva: Emmi Kähkönen
Lataa
Kallio-lavalla ohjelmaa Helsingin Kirjamessuilla 2022. Kuva: Emmi Kähkönen
Kallio-lavalla ohjelmaa Helsingin Kirjamessuilla 2022. Kuva: Emmi Kähkönen
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Helsingin Messukeskus on Suomen elämyksellisin tapahtumakortteli ja vaikuttavin kohtaamismedia. Onnistuneet kohtaamiset jättävät vahvan muistijäljen ja tuottavat kiistatonta tulosta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan erilaisten tapahtumien areenaksi. Messukeskuksen itse tuottamia tapahtumia ovat mm. Habitare, Helsingin Kirjamessut, Educa, FinnBuild, Matkamessut ja Vene Båt. Vierastapahtumina Messukeskuksen tiloissa järjestetään mm. Slush, Nordic Business Forum, Assembly, Koiramessut sekä lukuisia kansainvälisiä kongresseja ja yritystapahtumia vuosittain. Tilat käsittävät 7 hallia, 40 muuntuvaa kokoustilaa, 21 ravintolaa ja oman tapahtumahotellin. Omistajayritys Suomen Messut Oyj perustettiin vuonna 1919. | Messukeskus. The real social media. | www.messukeskus.com @messukeskus

Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) hosts Finland’s most inspiring events and exciting encounters. We create successful and lasting interactions with undisputable results. As Finland’s premier experience provider, we organise high-quality events and rent out our facilities for various occasions/ for a wide variety of occasions. Events produced by Messukeskus include, among others, Habitare, the Helsinki Book Fair, Educa, Finnbuild, Matka Nordic Travel Fair, and Helsinki International Boat Show. Messukeskus also hosts guest events such as Slush, Nordic Business Forum, Assembly, International Dog Fair, as well as many international congress and business events every year. Our premises include 7 halls, 40 convertible meeting rooms, 21 restaurants, and our own hotel.The Finnish Fair Corporation was founded in 1919. |  Messukeskus. The real social media | www.messukeskus.com @messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Tämän hetken sormusmuotoilu yllättää monimuotoisuudellaan ja rohkeudellaan28.9.2023 09:00:00 EEST | Tiedote

Vuoden Kaunein Sormus 2023 -kilpailun finaalin yleisöäänestys on alkanut. Korumuotoilijoille suunnatussa, nyt 16. kertaa järjestettävässä kilpailussa katsotaan tulevaisuuteen ja etsitään sormusta, jossa on viitteitä huomisen kauneudesta. Finalistisormusten esittely ja muotoilijoita nähdään I love me -messuilla Helsingin Messukeskuksessa 20.–22.10.2023. Kilpailun voittaja julkistetaan marraskuussa.

Vuoden herkullisin tapahtuma Viini & Ruoka rantautuu Helsingin Messukeskukseen26.9.2023 10:12:24 EEST | Tiedote

Viini & Ruoka kokoaa ruoasta ja viinistä kiinnostuneet Helsingin Messukeskukseen 26.-29.10.2023. Suosittu ja odotettu tapahtuma tarjoaa kävijöille runsaasti monipuolista koettavaa, kuten mielenkiintoisia näytteilleasettajia, suosittuja viinitastingeja, inspiroivia kirjailijavieraita sekä muita makunystyröitä hiveleviä kokemuksia. Tapahtumassa kilpaillaan myös Vuoden Kokki -ja Vuoden Tarjoilija -kilpailujen finaalit. Viini & Ruoka järjestetään Messukeskuksessa samaan aikaan Helsingin Kirjamessujen kanssa.

Helsingin Kirjamessujen ohjelma entistä laajempi, teemakeskusteluissa esillä valta26.9.2023 00:01:00 EEST | Tiedote

Helsingin Kirjamessut 2023 tarjoaa jälleen monipuolisen ohjelman kirjallisuuden ystäville. Tänä vuonna järjestetään yli 900 keskustelua ja kirjailijahaastattelua, joihin osallistuu yli 1000 kirjailijaa, vaikuttajaa, tutkijaa, taiteilijaa ja poliitikkoa. Paikalla on kotimaisten huippukirjailijoiden lisäksi noin 30 kansainvälisiä kirjailijavieraista kymmenestä maasta. Teemakeskustelujen aiheena on valta kirjallisuudessa. Uutta kirjamessujen ohjelmassa ovat keskustelut kirjailijoiden tuotannoista ja kirjasomen entistä vahvempi läsnäolo. Helsingin Kirjamessut järjestetään 26.–29.10.2023 Helsingin Messukeskuksessa nyt 23. kerran.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme