Varsinais-Suomen ELY-keskus

Pakurlan silta Paimiossa avataan liikenteelle 21.8.2023

Jaa
Varsinais-Suomen ELY-keskuksen rakennuttaman Pakurlan sillan rakentamistyöt ovat edenneet siihen vaiheeseen, että uusi silta otetaan yleisen liikenteen käyttöön maanantaina 21.8.2023. Uusi silta rakennettiin vanhan sillan viereen. Uuden sillan liikenteelle avaamisen jälkeen aloitetaan vanhan sillan purkutyöt ja tehdään vielä loput viimeistelytyöt työmaa-alueella. Työt valmistuvat lopullisesti marraskuun alkupuolella.

Maantien 2340 sijaitsevan Pakurlan sillan uusimistyöt aloitettiin vuoden 2022 tammikuun alussa. Työt ovat edenneet laaditun aikataulun mukaisesti ja nyt uusi silta avataan liikenteelle 21.8.2023. Uuden sillan liikenteelle avaamisen jälkeen aloitetaan vanhan sillan purkutyöt ja tehdään vielä loput viimeistelytyöt työmaa-alueella. Työt valmistuvat lopullisesti marraskuun alkupuolella.

Vaikka uusi silta saadaankin nyt liikenteen käyttöön, säilyy silta vielä viimeistelytöiden ajan työmaa-alueena. Alueella on työnaikainen nopeusrajoitus 50 km/h.

Uusi Pakurlan silta korvasi vanhan vuonna 1970 valmistuneen huonokuntoisen Pakurlan sillan. Uusi silta on 5-aukkoinen jännitetty betoninen jatkuva palkkisilta. Sillan hyötyleveys ja kokonaispituus kasvoivat hieman vanhaan siltaa verrattuna. Sillan hyötyleveys kasvoi 10,5 metristä 13 metriin ja sillan kokonaispituus 195 metristä 220 metriin.

Urakoitsijana hankkeessa toimii Destia Oy.

Pakurlan sillan sijainti kartalla (maps.google.fi)

Lisätietoja:

Varsinais-Suomen ELY-keskus: siltainsinööri Ari Salo, p. 0400 510 391

Paimion kaupunki: tekninen johtaja Juha Saarinen, 050 590 0521

Destia Oy: Vastaava työnjohtaja Jere Kärkkäinen, puh. 040 183 9085

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Varsinais-Suomen ELY-keskus
Varsinais-Suomen ELY-keskus
Itsenäisyydenaukio 2
20800 Turku

0295 022 500 (vaihde)http://www.ely-keskus.fi/varsinais-suomi

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. Teemme työtämme Varsinais-Suomen lisäksi Satakunnan alueella liikenne- ja ympäristöasioissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Varsinais-Suomen ELY-keskus

Valtatien 8 Rauman ja Eurajoen välisen tieosuuden parantamishankkeessa on valittu vaihtoehto jatkosuunnitteluun4.10.2023 10:20:14 EEST | Tiedote

Valtatien 8 parantamisen suunnittelua Rauman ja Eurajoen välillä jatketaan vaihtoehdon VE 2 pohjalta. Vaihtoehdossa valtatie levennetään 2+2-kaistaiseksi nykyiselle paikalleen. Hankkeesta vastaava Varsinais-Suomen ELY-keskus valitsi tämän vaihtoehdon ympäristövaikutusten arviointimenettelyn (YVA) ja sidosryhmien kanssa käydyn vuoropuhelun pohjalta. Valittu vaihtoehto etenee yleissuunnitelmavaiheeseen ja myöhemmin tiesuunnitelmavaiheeseen.

Arbetslösheten i Egentliga Finland minskade som vanligt klart i augusti26.9.2023 08:00:00 EEST | Tiedote

Vid Egentliga Finlands arbets- och näringsbyrå fanns i slutet av augusti 20 300 arbetslösa arbetssökande. I augusti brukar antalet arbetslösa i normala fall minska klart jämfört med juli och så gick det även denna gång. Antalet arbetslösa minskade med 2 700 personer jämfört med föregående månad. Jämfört med året innan minskade antalet arbetslösa med 200 personer (1 %), medan arbetslöshetsgraden i hela landet ökade 4 % under samma tid. I Egentliga Finland ökade antalet permitterade med mindre än 100 (1 %) personer jämfört med året innan.

Varsinais-Suomen työttömyys elokuulle tyypillisessä selkeässä laskussa26.9.2023 08:00:00 EEST | Tiedote

Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli elokuun lopussa 20 300 työtöntä työnhakijaa. Elokuun aikana työttömien määrä laskee normaalitilanteessa reippaasti heinäkuuhun verrattuna, kuten kävi tälläkin kertaa. Työttömien määrä laski 2 700 hengellä edelliseen kuukauteen verrattuna. Vuotta aiemmasta on työttömien määrä laskenut 200 henkilöllä (1 %), kun koko maan työttömyysaste on noussut samassa ajassa 4 %.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme