Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Helsingin kirjastot ja liikuntapalvelut liikuttavat yhdessä ikäihmisiä

Jaa
Helsingin liikuntapalvelut ja kirjastopalvelut tekevät alkusyksyllä tiivistä yhteistyötä innostaakseen helsinkiläisiä ikäihmisiä liikkumaan omalla lähialueella. Kymmenestä kirjastosta eri puolilla Helsinkiä järjestetään elokuussa kolmen viikon ajan ohjattuja kävelyjä aina torstaisin klo 10. Tunnin mittaisten yhteiskävelyiden päätteeksi osallistujille on tarjolla kahvit kirjastolla, sekä lisätietoa eri liikkumis- ja liikuntamahdollisuuksista.
Helsingin kirjastot ja liikuntapalvelut liikuttavat ikäihmisiä ja tarjoavat kahvit elokuussa. Kuva: Mikael Ahlfors/Helsingin kaupunki
Helsingin kirjastot ja liikuntapalvelut liikuttavat ikäihmisiä ja tarjoavat kahvit elokuussa. Kuva: Mikael Ahlfors/Helsingin kaupunki

Kävelyjä ohjaavat liikuntapalveluiden liikunnanohjaajat, kirjastojen työntekijät sekä vapaaehtoiset liikuntaluotsit. Kävely on osallistujille maksuton, eikä ennakkoilmoittautumista tarvita.

Kirjasto on hyvä syy lähteä liikkeelle! – Liikunnasta seuraa seuraa!

Yhteistyöstä ollaan sekä liikunta- että kirjastopalveluissa innoissaan.

”Kirjasto on useimmille ikäihmisille tuttu ympäristö, johon on helppo tulla. Jos tuttu paikka madaltaa kynnystä lähteä liikkumaan, tarjoamme sen mielellämme,” sanoo aluekirjastopalveluiden johtaja Saara Ihamäki kirjastopalveluista.

Kävelyt järjestetään kaikissa kohdekirjastoissa kolmena perättäisenä viikkona. Tarkoitus on muodostaa rutiini, ja toiveissa on, että ryhmät kokoontuvat jatkossa omatoimisesti.

”Olisi mahtavaa, jos ikäihmiset löytäisivät näiden kolmen kävelykerran tiimoilta uusia lenkkeilykavereita, joiden kanssa olisi mukava jatkaa kävelykierroksia myös näiden ohjattujen kävelyiden jälkeen ihan omatoimisesti,” sanoo liikuntapalvelupäällikkö Tuuli Salospohja liikuntapalveluista.

Ohjatut kävelyt järjestetään torstaisin 17.8., 24.8. ja 31.8. klo 10–11

 • Klo 10.00 kokoontuminen ulkona kirjaston pääovien edustalla.
 • Klo 10.00–11.00 kävely kirjaston lähialueella liikunnanohjaajan johdolla. Kävelyn ohessa tehdään erilaisia liikuntaharjoitteita ohjatusti.
 • Klo 11.00 yhteinen kahvihetki kirjastolla. Mahdollisuus saada lisätietoja alueen erilaisista liikkumismahdollisuuksista ja liikuntapalveluista, sekä tukea Helsingin kaupungin syksyn liikuntakurssien sähköiseen ilmoittautumiseen.

Mukana ovat seuraavat kirjastot:

 • Kontulan kirjasto
 • Malminkartanon kirjasto
 • Maunulan kirjasto
 • Myllypuron kirjasto
 • Oodi (kävely ohjataan ruotsin kielellä)
 • Pitäjänmäen kirjasto
 • Puistolan kirjasto
 • Rikhardinkadun kirjasto
 • Töölön kirjasto
 • Vuosaaren kirjasto

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Haastattelupyynnöt:
Juuso Hämäläinen
viestintäasiantuntija, Helsingin kaupunki
Sähköposti: juuso.hamalainen@hel.fi
Puh. 040 657 3303

Kuvat

Helsingin kirjastot ja liikuntapalvelut liikuttavat ikäihmisiä ja tarjoavat kahvit elokuussa. Kuva: Mikael Ahlfors/Helsingin kaupunki
Helsingin kirjastot ja liikuntapalvelut liikuttavat ikäihmisiä ja tarjoavat kahvit elokuussa. Kuva: Mikael Ahlfors/Helsingin kaupunki
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsinki on elämyksellinen ja vetovoimainen kaupunki täynnä tekemistä ja osallistumisen mahdollisuuksia. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tarjoaa kaupungin asukkaille ja vierailijoille vuodessa yli 20 miljoonaa kokemusta – taidetta, tapahtumia, kursseja, harrastuksia, tiloja, ulkoilualueita ja palveluja liikkumiseen sekä tukea kulttuurille ja kansalaistoiminnalle.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala muodostuu viidestä palvelukokonaisuudesta: kirjasto, kulttuuri, liikunta, nuoriso ja hallinto. Toimialan 1 800 työntekijää ylläpitää ja parantaa helsinkiläisten mahdollisuuksia hyvään elämään ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Helsingissä on helppoa ja houkuttelevaa lähteä liikkeelle. Joka päivä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme