Digitaalinen sote-keskus laajenee matalan kynnyksen mielenterveyspalveluihin

Jaa

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen digitaalinen sote-keskus laajentaa toimintaansa matalan kynnyksen mielenterveyspalveluihin. Laajeneminen tehdään kahdessa osassa. Elokuun 14. päivä alkaen toiminta pyörii arkisin kello 8­-20 ja 28. elokuuta alkaen palvelua saa joka viikonpäivä samoina kellonaikoina.

Matalan kynnyksen mielenterveyspalvelut tarjoaa mielenterveyspalveluiden chat-keskustelun ja psykiatrisen sairaanhoitajan videovastaanoton. Palvelu löytyy Pohteen verkkosivuilta ja se vaatii vahvan tunnistautumisen esimerkiksi pankkitunnusten avulla. Chat-keskustelussa asiakkaalla on mahdollisuus keskustella ammattilaisen kanssa viestien välityksellä.

Palvelua tarjotaan ensivaiheessa Ouluun ja Oulun eteläiselle alueelle. Oulun eteläiseltä alueelta ovat mukana entisen Kallion ja Selänteen kunnat, eli Alavieska, Haapajärvi, Nivala, Pyhäjärvi, Reisjärvi, Sievi ja Ylivieska.

Digitaaliset matalan kynnyksen mielenterveyspalvelut auttavat, kun asiakas tarvitsee tukea mielenterveysongelmissa tai elämänkriiseissä. Hätätilanteessa asiakkaat hakeutuvat edelleen terveysaseman akuuttivastaanotolle, päivystykseen tai soittavat yleiseen hätänumeroon 112.

Mielenterveyspalvelun chat-keskustelussa tehdään hoidontarpeen arviointi terapianavigaattorin avulla, jonka jälkeen asiakas ohjataan mahdollisen jatkohoitoon. Digitaaliseen matalankynnyksen mielenterveyspalveluun voi hakeutua muun muassa lievän tai keskivaikean masennuksen, sosiaalisen jännittämisen, paniikkihäiriön, unettomuuden, elämän kriisien sekä alkoholin tai rahapelaamisen riskikäytön vuoksi.

Mielenterveyspalveluiden lisäämisellä digitaalisen sotekeskuksen palveluvalikoimaan vastataan niiden merkittävästi kasvaneeseen kysyntään.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde vastaa yli 415 000 asukkaan hyvinvoinnista, terveydestä ja turvallisuudesta 1.1.2023 alkaen. Työllistämme noin 18 500 sosiaali- ja terveysalan sekä pelastustoimen osaajaa. Yhdessä tarjoamme Pohjois-Pohjanmaan ihmisille tukea elämään ja apua terveyteen tai hätään aiempaa paremmin. Toimimme vaikuttavasti ja uusin tavoin – samalla henkilöstöömme panostaen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde

Tulevaisuuslautakunta päätti turva-auttamispalvelun myöntämisen perusteista21.9.2023 12:55:19 EEST | Tiedote

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen tulevaisuuslautakunta teki kokouksessaan 20.9. päätöksen turva-auttamispalvelun myöntämisen perusteista. Perusteet tulevat voimaan 1.11.2023 alkaen. Tuolloin myös jo palvelun piirissä oleville asiakkaille aletaan tehdä uudet palvelutarpeen arvioinnit uusien myöntämisen perusteiden mukaan. Näissä arvioinneissa huomioidaan, että Pohteelle on siirtynyt kunnilta ja kuntayhtymiltä vastaavia palveluita koskevia sopimuksia, jotka jatkuvat sellaisenaan sopimuksien päättymiseen saakka tai kunnes ne irtisanotaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme