Helsingin kaupunki, sosiaali-, terveys- ja pelastustoimiala

Sosiaali-, terveys- ja pelastuslautakunnan ennakkotiedote

Jaa
Helsingin sosiaali-, terveys- ja pelastuslautakunnan kokous on tiistaina 15. elokuuta klo 14. Lautakunta käsittelee muun muassa toimialan vuoden toista talouden ja toiminnan ennustetta.

Lisäksi lautakunta antaa muun muassa pyydetyn lausunnon kaupunginhallitukselle niistä moninaisista toimista, joilla viime vuosina on pyritty yhdessä muiden toimijoiden kanssa turvaamaan helsinkiläisten nuorten hyvinvointia.

Talouden ennuste edelleen alijäämäinen

Lautakunnalle esitellään sosiaali-, terveys- ja pelastustoimialan vuoden 2023 toinen talouden ja toiminnan ennuste kesäkuun lopun tietojen pohjalta. Tämän vuoden talous tulee ennusteen mukaan olemaan 24,3 miljoonaa euroa alijäämäinen ilman taloutta tasapainottavia lisätoimia.

”Vuoden toinen talouden ennuste on parantunut kevään ennusteeseen verrattuna, mutta on edelleen selvästi alijäämäinen. Keväällä ennustettua tämän vuoden alijäämää pienentää eniten kaupunginkanslian kanssa laaditun, toimialalle tuotettavien hallinnon palveluja koskevan palvelusopimuksen laskutusperiaatteiden muutos vastaamaan paremmin aiheuttamisperiaatetta”, toimialajohtaja Juha Jolkkonen kertoo.

Toimiala on käynnistänyt sosiaali-, terveys- ja pelastuslautakunnan 9.5. päätöksen mukaisesti talouden tasapainottamiseksi kolmivuotisen muutosohjelman laatimisen. Lautakunta käsittelee muutosohjelmaa syyskuussa samanaikaisesti vuoden 2024 talousarvioehdotuksen kanssa.

”Tulevien vuosien talouden tasapainottamiseksi muutosohjelma on välttämätön, jotta pystymme hillitsemään sosiaali-, terveys- ja pelastustoimen palvelujen ennustettua kustannusten kasvua. Tämä edellyttää meitä edelleen parantamaan määrätietoisesti palvelujemme kustannusvaikuttavuutta ja tuottavuutta sekä arvioimaan palvelujemme tuotantotapoja. Lisäksi valtion nykyistä rahoitusmallia tulee muuttaa, jotta se ottaa huomioon Helsingin alueellisia erityispiirteitä, helsinkiläisten palvelutarpeita sekä myös eri alueiden välisiä rakenteellisia kustannuseroja”, toimialajohtaja Juha Jolkkonen jatkaa.

Koronan aiheuttamaa hoito- ja palveluvelkaakin Helsingissä on edelleen ja se vaikuttaa kiireettömän hoidon ja palvelun saatavuuteen. Suurin riski hoito- ja palveluvelan purkamiselle ja riittävien palvelujen turvaamiselle on henkilöstön riittävyys.

Valtion kokonaisrahoitus Helsingille sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen palvelujen järjestämiseen tälle vuodelle on 2 593,3 miljoonaa euroa.

Lisätietoa: toimialajohtaja Juha Jolkkonen, p. 09 310 42215, juha.jolkkonen@hel.fi ja talous- ja suunnittelujohtaja Sampo Pajari, p. 09 310 42246, sampo.pajari@hel.fi

Kokouksen esityslista liitteineen on sosiaali-, terveys- ja pelastustoimialan verkkosivuilla. Kokouksen päätöstiedote julkaistaan verkkosivuilla heti kokouksen jälkeen.

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali-, terveys- ja pelastustoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali-, terveys- ja pelastustoimiala
Toinen linja 4A
PL 6000 00099 Helsingin kaupunki

09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sotepe

Hyvinvointia, terveyttä ja turvallisuutta helsinkiläisille yhteistyöllä ja vahvalla osaamisella.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali-, terveys- ja pelastustoimiala

Sosiaali-, terveys- ja pelastuslautakunnan päätöstiedote12.9.2023 18:06:05 EEST | Tiedote

Helsingin sosiaali-, terveys- ja pelastuslautakunta piti kokouksen tiistaina 12. syyskuuta. Kokouksen päätöstiedote on kaupungin verkkosivuilla. Lautakunta jätti tässä kokouksessa yksimielisesti pöydälle talouden sopeuttamiseksi valmistellun vuosien 2023 - 2025 muutosohjelman sekä vuoden 2024 talousarvioesityksen. Lautakunta jatkaa näiden käsittelyä ylimääräisessä kokouksessa tiistaina 19. syyskuuta klo 8.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme