Vaasan kaupunki - Vasa stad

Kansalaisopistoon ilmoittautuminen alkaa Vaasassa 17.8.

Jaa
Vaasan kansalaisopisto Alma tarjoaa uusien taitojen oppimisen riemua ja satoja mahdollisuuksia kehittää itseään ja osaamistaan.
Kuva: Kansalaisopisto Alma / Frank Unger
Kuva: Kansalaisopisto Alma / Frank Unger

Ilmoittautuminen Vaasan kansalaisopisto Alman kursseille alkaa torstaina 17.8. klo 9. Kurssit ja luennot ovat avoimia kaikille. Tarjontaan voi tutustua verkossa osoitteessa uusi.opistopalvelut.fi/vaasa.

Keskustan kampuksella Raastuvankadulla järjestetään lauantaina 19.8. klo 11–15 Avoimet ovet -tapahtuma, jossa voi tutustua syksyn kursseihin ja päästä kokeilemaan taitojaan erilaissa työpajoissa.

Alma toimii Vaasan lisäksi Vähässäkyrössä, Laihialla ja Isossakyrössä.

-Alma on tärkeä osa näitä yhteisöjä. Kursseillamme onnistutaan yhdessä ja tutustutaan uusiin ihmisiin, sanoo johtava rehtori Sannasirkku Autio.

Kaksikielisyys ja monikulttuurisuus ovat kiinteä osa Almaa

-Kun kaksi vaasalaista kansalaisopistoa yhdistyi vuonna 2021 Almaksi, olemme voineet säilyttää ja vahvistaa sekä suomen- että ruotsinkielisten kurssien monipuolisen valikoiman. Erityispiirteemme ovat kaksikieliset kurssit, jotka toimivat myös kielikylpynä - oppimisesta tinkimättä, Autio iloitsee.

Alma tarjoaa myös yli 17-vuotiaille suunnattua aikuisten perusopetusta, jossa voi suorittaa esimerkiksi kokonaan puuttuvat tai kesken jääneet peruskouluopinnot sekä saada hakukelpoisuuden toisella asteella opiskeluun.

-Aikuisten perusopetukseemme osallistuu vuosittain yli 150 opiskelijaa, joista valtaosa on maahanmuuttajia. He saavat hyvän lähtökohdan suomalaisen yhteiskunnan ymmärtämiseen ja tulevaisuuden suunnitelmien pohtimiseen, rehtori Autio kertoo.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

rehtori Sannasirkku Autio, puh. 0400 299 826, sannasirkku.autio@edu.vaasa.fi

Kuvat

Kuva: Kansalaisopisto Alma / Frank Unger
Kuva: Kansalaisopisto Alma / Frank Unger
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa on helppo olla onnellinen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Pohjalaisia virtauksia -konsertit 5. - 6.10. Vaasassa ja Helsingissä. Vaasan kaupunginorkesteri konsertoi ensimmäistä kertaa Helsingissä.29.9.2023 16:22:35 EEST | Tiedote

Vaasan kaupunginorkesteri konsertoi Vaasassa ja Helsingissä 5. - 6.10. Konsertissa esitetään pietarsaarelaislähtöisen Heidi Sundblad-Halmeen ennen julkaisematonta musiikkia ja Vaasan kaupunginorkesterin nimikkosäveltäjä Sebastian Fagerlundin uutta musiikkia. Beethovenin D-duuri Viulukonsertossa solistina esiintyy loistava hollantilainen huippuviulisti Liza Ferschtman.

Konserten Österbottniska strömningar den 5.10 i Vasa och den 6.10 i Helsingfors. Vasa stadsorkester gör sin debut i Helsingfors.29.9.2023 16:18:02 EEST | Tiedote

Vasa stadsorkester uppträder i Vasa den 5.10 och i Helsingfors 6.10. I konserten Österbottniska strömningar framförs musik av Heidi Sundblad-Halme, ursprungligen från Jakobstad och ny musik av tonsättaren Sebastian Fagerlund. Som solist i Beethovens violinkonsert i D-dur strålar den fantastiska violinisten Liza Ferschtman från Nederländerna.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme