Kaukoliikenteen junalipun voi aktivoida jatkossa myös itse VR Matkalla -sovelluksessa

Jaa

Uudistuksen tarkoituksena on tarjota asiakkaalle mahdollisuus keskeytyksettömään matkaan. Uudistus alkaa maanantaina 28.8. Ekstra-luokasta ja päiväjunien hyteistä ja koskee aikuisten ja lasten lippuja. Myöhemmin uudistus laajenee myös yöjuniin. Jos matkustaja aktivoi lipun sovelluksessa, konduktööri ei tarkasta erikseen matkalippua.

Konduktöörit kiertävät jatkossakin vaunuissa ja auttavat mielellään, jos asiakkaalla herää kysyttävää matkaan liittyen. Konduktööri tarkastaa alennusliput ja niihin oikeuttavat alennustodistukset normaalisti myös Ekstra-luokassa ja hyteissä matkustavilta.

”Lipun aktivointi on kehitetty asiakkaiden toiveiden perusteella ja se on vaihtoehto perinteisen konduktöörin tekemän lipuntarkastuksen rinnalla. Kun lipun aktivoi itse, voi heti lähtölaiturilla aloittaa etäpalaverin tai laittaa silmät kiinni ja nukahtaa päiväunille”, kertoo kaukoliikennejohtaja Piia Tyynilä. 

Konduktöörit näkevät laitteiltaan jo aktivoidut liput

Lipun aktivointi avautuu sovellukseen 15 minuuttia ennen junan lähtöaikaa ja se sulkeutuu 10 minuuttia junan lähtöajan jälkeen. Jos matka sisältää vaihtoyhteyden, jälkimmäisen junan lippu on myös aktivoitava junan vaihdon yhteydessä erikseen. 

Konduktöörit näkevät laitteiltaan jo aktivoidut liput ja tarkistavat manuaalisesti liput matkustajilta, jotka eivät ole aktivoineet lippua sovelluksessa. Tarvittaessa heillä on oikeus pyytää matkustajaa esittämään myös aktivoitu matkalippu konduktöörille.

”Tulevaisuudessa uudistus keventää konduktöörien manuaalista lipuntarkastustyötä. Heille vapautuu lisää aikaa matkustajien opastamiseen ja asiakaspalveluun. Konduktöörit ovat osallistuneet uuden tarkastusmallin suunnitteluun ja heiltä on saatu arvokasta näkemystä myös VR Matkalla -sovelluksen kehittämiseen”, Tyynilä kertoo.

Lipun aktivoinnin vaiheittaisella käyttöönotolla VR haluaa kerätä asiakkaiden ja henkilökunnan kokemuksia mallista ja parantaa mallia ketterästi havaittujen kehityskohteiden osalta. Tarkoituksena on laajentaa palvelua vaiheittain kaikille junalipuille.

VR Matkalla -sovelluksella on 1,2 miljoonaa rekisteröitynyttä käyttäjää ja heinäkuussa yli 490 000 aktiivista käyttäjää.

Yhteyshenkilöt

VR:n media desk

Viestintäyksikkömme palvelee mediaa puhelinnumerossa 029 434 7123 ja sähköpostiosoitteessa viestinta@vr.fi. Olemme tavoitettavissa toimistoaikana. Arki-iltaisin klo 16 jälkeen, arkipyhinä ja viikonloppuisin palvelemme mediaa akuuteissa häiriötilanteissa.

Puh:029 434 7123viestinta@vr.fi

Me VR:llä vauhditamme tulevaisuuden vastuullista liikkumista. Olemme Suomen valtion omistama matkustuksen, logistiikan ja kunnossapidon palveluyritys, joka kasvattaa hiilineutraalin raide- ja kaupunkiliikenteen suosiota. Huolehdimme arjen sujuvista matkoista Suomessa ja Ruotsissa sekä toimimme teollisuuden tukijalkana kotimaan logistiikassa. Vuonna 2022 kyydissämme tehtiin 194,2 miljoonaa matkaa ja kuljetimme 34,4 miljoonaa tonnia tavaraa. Liikevaihtomme oli 1 107,0 miljoonaa euroa ja työllistimme noin 9 000 rautaista ammattilaista. Lisätietoja: https://www.vrgroup.fi/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta VR-Yhtymä Oyj

Viron rautatieyhtiön junien telit huolletaan jatkossakin Pieksämäellä VR FleetCaren toimesta20.9.2023 12:53:46 EEST | Tiedote

Viron rautatieyhtiö Elronin Flirt-junien telihuolto jatkuu Suomessa raidekaluston kunnossapitoyhtiön VR FleetCaren voitettua kansainvälisen tarjouskilpailun. Nyt tehty kolmivuotinen sopimus, kahden vcuoden optiolla, kattaa Elronin Flirt-junien telien sekä vetopyöräkertojen määräaikaiskunnostuksen. Telien huollot tehdään VR FleetCaren Pieksämäen komponenttipajalla, johon on rakennettu telien tarkoitusta varten optimoidut tuotantolinjat.

VR aloittaa muutosneuvottelut toimintojen tehostamiseksi – työtehtävien arvioidaan vähenevän noin 80 toimihenkilön osalta5.9.2023 11:00:00 EEST | Tiedote

Yleinen epävarma taloustilanne heijastuu merkittävällä tavalla VR:n liiketoimintaan, kannattavuuteen ja lähiajan näkymiin. Inflaatio, raskaan teollisuuden heikentynyt suhdanne sekä ennen pandemiaa tehdyt pitkäaikaiset ostoliikennesopimukset vaikuttavat negatiivisesti VR:n kannattavuuteen. Yhtiö on antanut muutosneuvotteluesityksen tänään 5.9.2023.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme