Espoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stad

Rakkauskirjeitä luonnolle -taideteos ottaa kantaa luontokatoon

Jaa

Espoonlahteen sijoittuva ympäristötaideteos Rakkauskirjeitä luonnolle on Taidekollektiivi SISUn toteuttama viiden ympäristötaideteoksen kokonaisuus.  Se on osa Espoon kulttuuritalojen ja -palveluiden laajempaa Tulevaisuustarinoita-konseptia ja nähtävillä 26.8.–3.9.

SISU-kollektiivi inspiroituu uusiokäytön mahdollisuuksista. Kuva: Antti Annanpalo, tekijänoikeudet SISU-kollektiivi.
SISU-kollektiivi inspiroituu uusiokäytön mahdollisuuksista. Kuva: Antti Annanpalo, tekijänoikeudet SISU-kollektiivi.

Rakkauskirjeitä luonnolle -teos on syntynyt kaupunkilaisten luonnolle osoittamien rakkauskirjeiden pohjalta. Kesän aikana kerättyjä kirjeitä kertyi toistasataa, ja niistä noin neljäsosa valikoituu mukaan Espoonlahden teokseen ääneen puhuttuina. Osa kirjeistä on myös julkaistu  espoo.fi-sivulla

Kirjeissä pohdittu omaa luontosuhdetta

– Olimme todella vaikuttuneita kirjeistä ja valitsimme monipuolisesti erilaisia vastauksia. Haluamme, että teoksessa kirjoittajien sanoma tulee kuuluviin ja toivomme, että kävijät saavat kokea saman liikutuksen tunteen kuin me kirjeitä lukiessamme, kollektiivin jäsenet Sini Parikka ja Suvi Saastamoinen kertovat.   

Joukossa on tarinallisia, runollisia, paikallisia ja maailmaa syleileviä vastauksia. Luonnonmukaisen lähiympäristön arvostus ja kaipuu näkyy teksteissä. Kirjeistä välittyi myös huoli ihmisten jättämästä jäljestä.

Taidekollektiivi SISU käyttää työssään pääasiallisesti Kierrätyskeskuksen jätteeksi luokiteltua materiaalia eli teosten elinkaari on tarkkaan harkittu.

Teokset löytyvät Espoon Rantaraitin varrelta

Teossarja sijoittuu Rantaraitille Kivenlahden uimarannan ja Soukanlahdenpuiston väliselle osuudelle.

Yksittäisen teoksen voi löytää sattumalta Espoon Rantaraitin varrelta tai kaikki viisi teosta voi hakeutua katsomaan haluamassaan järjestyksessä.

Teospaikat on pyritty valitsemaan mahdollisimman esteettömästi, mutta paikan luonteesta johtuen osaan kulku on osittain esteellinen. Tarkemmat tiedot teosten sijainneista päivittyvät Tulevaisuustarinoiden verkkosivulle espoo.fi/tulevaisuustarinoita

Tulevaisuustarinoita vastaa ilmastoahdistukseen

Taidekollektiivi SISU valikoitui pääteoksen toteuttajaksi noin kolmenkymmenen hakemuksen joukosta keväällä pidetyn taitelijahaun perusteella.

SISU on Suvi Saastamoisen (maisema-arkkitehti, taiteen maisteri) ja Sini Parikan (maisema-arkkitehti, kulttuurituottaja, miljöösuunnittelija) muodostama taidekollektiivi. Kollektiivia voi seurata Instagramissa tilillä @sisu.kollektiivi.

Taiteilijat ovat tavattavissa la 26.8 klo 15 Kivenlahden uimarannalla.

Tulevaisuustarinoita-konsepti on Espoon kulttuuritalojen ja -palveluiden toteuttama tapahtumakokonaisuus, jonka tarkoituksena on vastata ilmastoahdistukseen taiteen keinoin.

Pääteoksen teoskuvat saatavilla la 26.8.:
Rakkauskirjeitä luonnolle -teoskuvat
Lisätiedot teoskuvista: Krista Holm p. 040 634 3607

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot Tulevaisuustarinoita-konseptista:
Jaakko Teittinen
tuotantosuunnittelija
040 191 3115
jaakko.teittinen@espoo.fi

Tiedot pääteoksesta ja taiteilijoiden haastattelupyynnöt:
Sini Parikka
sini.parikka@gmail.com
040 351 6470

Suvi Saastamoinen
suvi@suvisaastamoinen.com
050 370 7718

Kulttuurin tulosyksikkö vastaa Espoon kulttuuritarjonnasta ja kulttuuriprofiilista. Tulosyksikköön kuuluu viisi palvelualuetta: kaupunginkirjasto, kaupunginmuseo, kaupunginorkesteri Tapiola Sinfonietta, kulttuurin edistäminen ja kumppanuudet ja sekä kulttuuritalot ja -palvelut.

www.kulttuuriespoo.fi | www.espoo.fi/kulttuuri

#KulttuuriEspoo @kulttuuriespoo

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoon kouluissa vietetään juhlaviikkoa 75-vuotiaan kouluruokailun kunniaksi 2. – 6.10.202328.9.2023 10:14:29 EEST | Tiedote

Espoo Catering Oy juhlistaa tätä upeaa innovaatiota Kouluruoka 75 -juhlaviikolla Espoon kouluissa. Juhlaviikon tarkoituksena on kertoa espoolaisille koululaisille kouluruoan historiasta, herättää ylpeyttä kouluruoasta ja osallistaa oppilaat kehittämään tulevaisuuden kouluruokaa. Espoo Catering tarjoilee juhlaviikon aikana suosikkiruokia eri vuosikymmeniltä ja viikko huipentuu perjantaina tarjottavaan juhla-ateriaan. Viikon aikana oppilaat voivat myös äänestää viikon parhaan ruoan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme