Helsingin kaupunki, sosiaali-, terveys- ja pelastustoimiala

Mahdollisuus asua perheessä – Helsingin perhehoito etsii uusia perhehoitajia

Jaa

Haemme muun muassa sijaisvanhempia, vastaanottoperheitä, freelancer-vastaanottoperheitä, perhehoitajan lomasijaisia ja tukiperheitä. Sinä itse päätät, mihin sitoudut ja kuinka pitkäksi aikaa; muutamaksi tunniksi, viikonlopuksi tai kasvatusvastuuseen huostaanotetusta lapsesta.

Infotilaisuudessa ti 5.9.23 klo 17.30–19 Kallion virastotalossa (os. Toinen Linja 4 A) kerromme kaikista näistä perhehoidon muodoista. Tule kuulolle!

Ilmoittautumiset infotilaisuuteen ti 5.9. klo 12 mennessä osoitteeseen https://response.questback.com/helsote/xi6nzbpgmp tai sähköpostitse niina.marjoniemi@hel.fi

Paikalla on myös kokemusasiantuntijoita kertomassa omasta polustaan ja kokemuksistaan.

Tule mukaan!

Helsingin perhehoito on mukana valtakunnallisessa Perhehoitoliiton organisoimassa Ajoissa kotiin-kampanjassa. Tänä vuonna teemana on ”Mahdollisuus asua perheessä” ja kampanjan suojelijoina toimivat TikTok-sossuina tunnetut sosiaalityöntekijät Maija Haapala ja Camilla Jokela.  He jakavat tietoa lastensuojelusta ja lasten oikeuksista sekä purkavat lastensuojeluun liittyvää häpeää, stigmaa ja kasvottomuutta.

Helsingin perhehoito järjestää 5.9. pidettävän infotilaisuuden osana Ajoissa kotiin-kampanjaa kaikille perhehoidosta kiinnostuneille.

Perhehoidon eri muodot:

Sijaisperhe:
Sijaisperheessä lapsi asuu niin kauan kuin tarve vaatii, aina aikuisuuteen asti. Sijaisvanhemmiksi haetaan tavallisia perheitä, joilla olisi aikaa ja kiinnostusta olla osa apua tarvitsevan lapsen elämää. Sijaisvanhemmuudesta voi alkaa elämän pituinen yhteinen matka. 

Perheet käyvät ennakkovalmennuksen, jossa käydään läpi muun muassa yhteistyötä lapsen läheisten ja viranomaisten kanssa ja miten käsitellä sijoitetun lapsen kokemia menetyksiä. Valmennuksen jälkeen tehdään yhteinen päätös siitä, ryhtyykö perhe tehtävään. Jokainen perhehoitajaksi ryhtyvä saa lisäksi täydennyskoulutusta sekä moniammatillisen tukiverkoston. 

Vastaanottoperhe:
Lapsi tulee vastaanottoperheeseen silloin, kun lapsen perheessä on kriisi ja kotitilanne vaatii selvittelyä. Lapsi on perheessä muutamasta päivästä useaan kuukauteen. Toisen vastaanottoperheen vanhemmista tulee olla kokopäiväisesti kotona lapsen kanssa.

Freelancer-vastaanottoperhe on käytettävissä oman aikataulunsa mukaan. 

Tukiperhe:
Tukiperheessä lapsi yökyläilee säännöllisesti ennalta sovitun suunnitelman mukaisesti. Tukiperheissä tehdään tavallisia asioita kuten ulkoillaan, harrastetaan ja satsataan mukavaan yhdessäoloon. Kun lapsi on vierailulla tukiperheessä, lapsen omat vanhemmat saavat tervetulleen lepohetken.

Sijaishoitaja:
Sijaisperheellä ja vastaanottoperheellä voi olla sijaishoitaja.  Sijaishoitaja hoitaa vastaanottoperheeseen tai sijaisperheeseen sijoitettua lasta joko omassa kodissaan tai lapsen sijaisperheessä perhehoitajan vapaan aikana. Tarve voi olla muutamasta tunnista viikonloppuun.

Tervetuloa infotilaisuuteen!

Lisätietoa (ja sijaisvanhempien haastattelupyynnöt):
Helsingin perhehoito / sijaisperhetoiminta: Alli Uusijärvi, puh. 09 3104 6827

Kuva: Pexels

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali-, terveys- ja pelastustoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali-, terveys- ja pelastustoimiala
Toinen linja 4A
PL 6000 00099 Helsingin kaupunki

09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sotepe

Hyvinvointia, terveyttä ja turvallisuutta helsinkiläisille yhteistyöllä ja vahvalla osaamisella.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali-, terveys- ja pelastustoimiala

Sosiaali-, terveys- ja pelastuslautakunnan päätöstiedote12.9.2023 18:06:05 EEST | Tiedote

Helsingin sosiaali-, terveys- ja pelastuslautakunta piti kokouksen tiistaina 12. syyskuuta. Kokouksen päätöstiedote on kaupungin verkkosivuilla. Lautakunta jätti tässä kokouksessa yksimielisesti pöydälle talouden sopeuttamiseksi valmistellun vuosien 2023 - 2025 muutosohjelman sekä vuoden 2024 talousarvioesityksen. Lautakunta jatkaa näiden käsittelyä ylimääräisessä kokouksessa tiistaina 19. syyskuuta klo 8.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme