Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Annantalo avautuu yhä useammalle helsinkiläiselle – taidekurssit käynnistyvät 4.9.

Jaa
Annantalon lukuvuoden 2023–2024 vapaa-ajan taidekurssitarjonta julkaistaan Taiteiden yönä torstaina 17.8., ja ilmoittautuminen kursseille alkaa maanantaina 21.8. kello 9 Annantalon verkkosivuilla.
Annantalon taideopetustoiminta on uudistunut, jotta yhä useampi helsinkiläislapsi ja -nuori pääsee kokeilemaan ja harrastamaan taidetta. Kuva: Virpi Peltola.
Annantalon taideopetustoiminta on uudistunut, jotta yhä useampi helsinkiläislapsi ja -nuori pääsee kokeilemaan ja harrastamaan taidetta. Kuva: Virpi Peltola.

Lasten ja nuorten taidekeskus Annantalon syksyn taidekurssit käynnistyvät ma 4.9. alkaen. Uusi kurssitarjonta on osa Annantalon taideopetustoiminnan uudistusta, jonka myötä taidekurssien kestot ja ilmoittautumiskäytännöt ovat muuttuneet aiemmilta vuosilta. Uudistuksen tavoitteena on, että yhä useampi helsinkiläinen lapsi ja nuori pääsee Annantalon taideopetuksen pariin.

Syksyn kursseille tervetulleita uudet ja vanhat Annantalon oppilaat

Syyslukukaudesta 2023 alkaen suurin osa Annantalon vapaa-ajan taidekursseista on lukuvuoden mittaisia syyskuun alusta toukokuun alkuun. Lukuvuoden 2023–2024 aikana järjestetään kuvataiteen, keramiikan, teatteritaiteen, mediataiteen, sarjakuvan ja valokuvauksen kursseja. Tarjolla on myös aiempaa enemmän kaikille avoimia työpajoja. Lisäksi työpajojen aikataulutusta on muutettu perheille paremmin sopivaksi. Vuodesta 2024 alkaen taideopetusta järjestetään myös kesäisin.

Vapaa-ajan kursseille ilmoittautuminen muuttuu syksystä 2023 niin, että ennakkoilmoittautuminen poistuu, ja kursseille ilmoittautuminen avautuu kaikille samanaikaisesti. Erityisen tuen tarpeen ryhmille suunnattujen taidekurssien jatkuvuutta pohditaan erikseen.

– Uudistus mahdollistaa sen, että entistä useampi lapsi ja nuori voi osallistua Annantalon toimintaan. Tämä tukee myös kaupungin tavoitetta, että julkiset palvelut ovat saavutettavia mahdollisimman laajalle joukolle helsinkiläisiä. Toki Annantalon taidekursseille ovat edelleen tervetulleita myös kaikki Annantalon aikaisemmat oppilaat, sanoo Pirjetta Mulari, Annantalon johtaja ja Helsingin lastenkulttuuripäällikkö.

Annantalosta yksi lapsiperheiden suosituimmista kohtaamispaikoista

Annantalon uudistuminen jatkuu lähivuosina, ja tavoitteena on lisätä kaikille avointa taidekasvatustoimintaa, joka on tuotettu yhteistyössä Helsingin lastenkulttuurikentän toimijoiden ja muiden kumppanien kanssa. Lisäksi kurssivalikoiman suunnitellaan kasvavan tulevaisuudessa lyhytkursseilla, joilla jotakin tiettyä taidelajia pääsee kokeilemaan lyhytaikaisesti.

– Haluamme, että Annantalosta tulee lähivuosien aikana yksi lapsiperheiden suosituimmista kohtaamispaikoista, jossa on tarjolla sekä runsaasti ohjattuja taideharrastuksia että mahdollisuuksia omatoimiseen harrastamiseen ja ajanviettoon, sanoo Mulari.

Annantalon syksyssä luvassa myös näyttelyitä, esityksiä ja tapahtumia

Taidekurssien lisäksi Annantalolla järjestetään paljon muutakin kaikille avointa vapaa-ajan toimintaa, kuten teatteri-, sirkus- ja tanssiesityksiä, koko perheen tapahtumapäiviä ja näyttelyitä oheistapahtumineen. Suurin osa ohjelmasta on maksutonta.

Annantalon syyskauden käynnistää Taiteiden yön tapahtuma to 17.8., jossa on luvassa nykysirkusta, taidetyöpajoja ja vauvaikäisille suunnattuja esityksiä. Elokuun lopulla järjestetään puolestaan kansainvälinen Nukketeatteri Sampon tuottama SAMPO Festivaali, joka tuo Annantalolle kolme eri-ikäisille tarkoitettua esitystä (22–27.8.). Kaikkiin syksyn tapahtumiin voi tutustua tarkemmin Annantalon verkkosivuilla.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Annantalon johtaja ja Helsingin lastenkulttuuripäällikkö
Pirjetta Mulari
p. 09 310 37174, pirjetta.mulari@hel.fi
Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki


Viestintäsuunnittelija
Johanna Yrjölä
p. 09 310 38147, johanna.yrjola@hel.fi
Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki

Kuvat

Annantalon taideopetustoiminta on uudistunut, jotta yhä useampi helsinkiläislapsi ja -nuori pääsee kokeilemaan ja harrastamaan taidetta. Kuva: Virpi Peltola.
Annantalon taideopetustoiminta on uudistunut, jotta yhä useampi helsinkiläislapsi ja -nuori pääsee kokeilemaan ja harrastamaan taidetta. Kuva: Virpi Peltola.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsinki on elämyksellinen ja vetovoimainen kaupunki täynnä tekemistä ja osallistumisen mahdollisuuksia. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tarjoaa kaupungin asukkaille ja vierailijoille vuodessa yli 20 miljoonaa kokemusta – taidetta, tapahtumia, kursseja, harrastuksia, tiloja, ulkoilualueita ja palveluja liikkumiseen sekä tukea kulttuurille ja kansalaistoiminnalle.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala muodostuu viidestä palvelukokonaisuudesta: kirjasto, kulttuuri, liikunta, nuoriso ja hallinto. Toimialan 1 800 työntekijää ylläpitää ja parantaa helsinkiläisten mahdollisuuksia hyvään elämään ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Helsingissä on helppoa ja houkuttelevaa lähteä liikkeelle. Joka päivä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme