Viikkokatsaus 14.–18.8.2023

Jaa

Hyvä vastaanottaja, tässä tiedoksesi tällä viikolla ilmestyviä tiedotteita, uutisia, kampanjoita, blogeja ja uutiskirjeitä. Jakelemme viikkokatsauksen maanantaisin STT:n kautta. Koosteet löytyvät jatkossa myös STT-uutishuoneesta, josta voit tilata kaikki Syken tiedotteet.

Tiedote ti 15.8.: Valkoposkihanhien määrässä hieman kasvua, uusia seurantakohteita Varsinais-Suomessa ja Kymenlaaksossa

Mediakutsu ke 16.8., tilaisuus 22.8.: Kotitalouksien hiilijalanjäljen pienentäminen puoleen on mahdollista. VN TEAS -tiedote, tutkimuksessa mukana Luonnonvarakeskus ja Helsingin yliopisto. 

Tiedote to 17.8. n. klo 13: Valtakunnallinen sinileväkatsaus

Tiedote to 17.8.: Päiväperhosten kannat vahvistuneet ja kimalaiset toipuneet viime kesän notkahduksesta

Tiedote (pvm. avoin).: Uusi tutkimus etsii keinoja kotitalouksien sähkölaskujen pienentämiseksi. Syken ja energiayhtiö Väreen yhteistiedote. 

Mediakutsu 24.8. järjestettävään tilaisuuteen (lähettämispvm. avoin): Uusi työkalu helpottamaan ruokajärjestelmään liittyvien ympäristötekojen oikeudenmukaisuuden arviointia

Sosiaalisessa mediassa: 

  • Kuivuuskatsaus #kuivuustilanne #kuivuuskatsaus

Muutokset mahdollisia.

Mikäli et halua näitä viestejä enää jatkossa, voit ilmoittaa tästä Aino Laineelle (etunimi.sukunimi@syke.fi).

Tilaa Syken tiedotteet sähköpostiisi

Syken uutishuone

Yhteyshenkilöt

Mediapalvelu Suomen ympäristökeskuksessa

Suomen ympäristökeskuksen mediapalvelu välittää tietoa ympäristökeskuksessa tehtävästä tutkimuksesta, auttaa toimittajia löytämään asiantuntijoita haastateltaviksi ja tarjoaa valokuvia median käyttöön.

Yhteydenottoihin vastaavat viestintäasiantuntijat. Palvelemme arkisin klo 9-16.

Puh:029 525 1072syke_ajankohtaiset@syke.fi

On aika siirtyä yksittäisten ympäristöongelmien ratkaisemisesta koko yhteiskunnan läpileikkaavaan kestävyysmurrokseen. Suomen ympäristökeskus (Syke) vaikuttaa tutkimuksella, tiedolla ja palveluilla kestävän yhteiskunnan rakentamiseen. Syke on valtion tutkimuslaitos, jossa työskentelee noin 700 asiantuntijaa ja tutkijaa Helsingissä, Oulussa, Jyväskylässä ja Joensuussa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen ympäristökeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme