Varsinais-Suomen ELY-keskus

Turun kaupunkiseudun pääpyöräilyreittien viitoitushanketta jatketaan kesällä 2023

Jaa
Varsinais-Suomen ELY-keskus yhteistyössä alueen kuntien kanssa uusii Turun kaupunkiseudulla seudullisten pääpyöräilyreittien viitoitusta ja opastusta. Uusiminen on osa 2020 aloitettua viitoituksen ja opastuksen uusimista, ja nyt on tarkoitus toteuttaa viimeiset jäljellä olevat reitit. Toteutuksessa ovat mukana Turun, Raision, Liedon, Maskun, Kaarinan, Ruskon, Paimion ja Nousiaisten kunnat.

Turussa on nimetty 12 seudullista pääpyöräilyreittiä, jotka kulkevat säteittäisesti Turusta ympäryskuntiin ja takaisin. Lisäksi on kolme kehämäistä pääpyöräilyreittiä, joiden päätepiste ei sijaitse Turun keskustassa. Pääpyöräilyreittejä on viime vuosina opastettu uusilla pyöräilyn opasteilla. Nyt uusia opasteita toteutetaan viimeisille reiteille. Kukin reitti merkitään ko. reitin opasteisiin punaisella ympyrällä, jonka keskellä on valkoinen reitin numero.

Nyt toteutettavat reitit ovat:

3 Härkämäki – Raisio – Masku – Nousiainen

5 Länsikeskus – Rusko – Vahto

6 Turku keskusta – Runosmäki – Yli-Maaria – Paattinen

7 Turku keskusta – Ilmarinen – Liedon asema

8 Metsämäki – Jäkärlä

11 Reitin loppuosuus Piikkiö – Paimio

21 Reitin loppuosuus Länsikeskus – Hämeentie

23 Raisio – Turku – Piikkiö

Pääpyöräilyreittien viitoittaminen on osa 2020 aloitettua viitoituksen ja opastuksen uusimista. Kesäkuun alussa 2020 voimaan astunut tieliikennelaki toi käyttöön uuden tyyppisiä pyöräilyn opasteita. Lisää viitoitushankkeen taustoista sekä itse opasteista ja viitoista löytyy Väyläviraston hankesivuilta.

Työt alkavat elokuussa ja valmistuvat lokakuun loppuun mennessä. Alustavasti työt on tarkoitus toteuttaa pääosin reittien numerojärjestyksen mukaisesti, paitsi että reitti 21 toteutetaan viimeisenä. Työllä on vähäistä haittaa liikenteelle.

Toivomme tienkäyttäjiltä varovaisuutta työmaan kohdalla liikuttaessa.

Urakoitsijana hankkeessa toimii Sauso Oy.

Lisätietoja:                                  

- Varsinais-Suomen ELY-keskus: projektipäällikkö Kauko Marttila, p. 029 5027 041

- Sauso Oy: tekninen päällikkö Joonas Muttilainen, p. 040 931 9821

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Varsinais-Suomen ELY-keskus
Varsinais-Suomen ELY-keskus
Itsenäisyydenaukio 2
20800 Turku

0295 022 500 (vaihde)http://www.ely-keskus.fi/varsinais-suomi

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. Teemme työtämme Varsinais-Suomen lisäksi Satakunnan alueella liikenne- ja ympäristöasioissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Varsinais-Suomen ELY-keskus

Arbetslösheten i Egentliga Finland minskade som vanligt klart i augusti26.9.2023 08:00:00 EEST | Tiedote

Vid Egentliga Finlands arbets- och näringsbyrå fanns i slutet av augusti 20 300 arbetslösa arbetssökande. I augusti brukar antalet arbetslösa i normala fall minska klart jämfört med juli och så gick det även denna gång. Antalet arbetslösa minskade med 2 700 personer jämfört med föregående månad. Jämfört med året innan minskade antalet arbetslösa med 200 personer (1 %), medan arbetslöshetsgraden i hela landet ökade 4 % under samma tid. I Egentliga Finland ökade antalet permitterade med mindre än 100 (1 %) personer jämfört med året innan.

Varsinais-Suomen työttömyys elokuulle tyypillisessä selkeässä laskussa26.9.2023 08:00:00 EEST | Tiedote

Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli elokuun lopussa 20 300 työtöntä työnhakijaa. Elokuun aikana työttömien määrä laskee normaalitilanteessa reippaasti heinäkuuhun verrattuna, kuten kävi tälläkin kertaa. Työttömien määrä laski 2 700 hengellä edelliseen kuukauteen verrattuna. Vuotta aiemmasta on työttömien määrä laskenut 200 henkilöllä (1 %), kun koko maan työttömyysaste on noussut samassa ajassa 4 %.

Fler trafikbegränsningar på kommande till Rävsundsbron22.9.2023 12:04:46 EEST | Tiedote

Rävsundsbrons skick följs kontinuerligt upp och bron har inspekterats i juni, augusti och september. Brons skick har försämrats snabbare än väntat och belastningen på bron från den tunga trafiken måste minskas. Som tilläggsbegränsning planeras en lösning som grundar sig på att den tunga trafiken skulle vara enkelriktad. Hur detta kan genomföras utreds som bäst. Enligt bedömningen kan arrangemangen tas i bruk före utgången av december. Om brons skick förutsätter ännu snabbare begränsningsåtgärder måste man fastställa en viktbegränsning för bron dagtid och nattetid ändras trafiken så att den blir enkelriktad. Det är tryggt att trafikera på bron. Begränsningarna har fastställts för att det ska vara tryggt att trafikera på bron.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme