Finanssiala ry

FA:n Arno Ahosniemi: Hallituksen sitouduttava rasismin vastaiseen työhön, jotta hallitusohjelmaa päästään toteuttamaan

Jaa
Nykyinen hallitusohjelma sisältää hyviä aineksia, joilla toivottavasti saadaan vauhditettua talouskasvua ja työllisyyttä. Kestävä hyvinvointiyhteiskunta rakentuu sekä vastuulliseen taloudenhoitoon että työhön ja yrittäjyyteen kannustamiseen. On kaikella tavalla varmistettava, että Suomi säilyy myös houkuttelevana ja turvallisena investointi- ja sijoituskohteena.

”Peruspilarina on oltava rasismin ja syrjinnän torjuminen sekä yhdenvertaisuuden edistäminen. Syrjimättömyys on kaikkien suomalaisen ja täällä olevien ulkomaalaisten oikeus. Yhdenvertaisuuden toteutuminen on myös jokaisen työntekijän, yrityksen ja työnantajan etu”, Finanssiala ry:n (FA) toimitusjohtaja Arno Ahosniemi painottaa.

”Näiden perusasioiden on oltava ehdottomasti kunnossa, jotta hallitus voi edetä menestyksekkäästi ohjelmansa toteuttamisessa”, Ahosniemi sanoo.

Suomalainen finanssiala toivoo, että Petteri Orpon hallitus ottaa uuden alun yhteiselle työlleen, kun se kokoontuu rasismin vastaista työtä ja yhdenvertaisuutta käsittelevään seminaariinsa keskiviikkona 16.8. Finanssiala ry yhtyy Elinkeinoelämän Keskusliiton lausuntoon hallituksen tiedonannosta, että maahanmuuttajan ja hänen perheensä on voitava kokea itsensä tasavertaiseksi kaikkialla yhteiskunnassamme.

Suomi tarvitsee kipeästi työperäistä maahanmuuttoa. Työikäisen väestön osuuden jatkuva väheneminen vaarantaa hyvinvointiyhteiskunnan rahoituksen ja yritysten toimintaedellytykset. Esimerkiksi uudistuva finanssiala tarvitsee jatkuvasti ulkomaisia osaajia kehittämään palveluita. On välttämätöntä, että maahanmuuttajat tuntevat olevansa tervetulleita Suomeen.

Finanssiala on sitoutunut edistämään yhdenvertaisuutta, tasa-arvoa ja monimuotoisuutta. Monimuotoisuus on voimavara, jolla voimme lisätä innovaatioita, parantaa päätöksentekoa sekä edistää yritysten menestymistä myös kansainvälisesti. Työyhteisössä monimuotoisuuden hyödyntäminen edellyttää erilaisuuden ymmärtämistä ja hyväksymistä. Jokaisen yksilön vastuulla on erilaisuutta salliva ja arvostava kulttuuri.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Finanssiala ry
Finanssiala ry
Itämerenkatu 11 - 13
00180 HELSINKI

020 793 4240http://www.finanssiala.fi

Finanssiala ry (FA) edustaa Suomessa toimivia pankkeja, henki-, työeläke- ja vahinkovakuutusyhtiöitä, rahasto- ja rahoitusyhtiöitä sekä arvopaperivälittäjiä. Rakennamme jäsenillemme toimintaympäristöä, jossa ne voivat liiketoiminnallaan lisätä suomalaista hyvinvointia.

Finanssiala - Uudistuvan alan ääni

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Finanssiala ry

Hallitukselta ja talousvaliokunnalta rakentavat linjaukset pankkiunionin kehittämiseen – sijoittajanvastuuta ei pidä romuttaa4.10.2023 15:02:17 EEST | Tiedote

Pankkiunionin loppuunsaattamiseksi yritetään jälleen ottaa askelta eteenpäin. Siksi on ensiarvoisen tärkeää, että sen perusperiaatteita puolustetaan. Pankkiunionin tavoitteena on pankkien ja valtioiden riippuvuussuhteen eli niin sanotun kohtalonyhteyden purkaminen Euroopan unionissa. Eduskunta viimeistelee parhaillaan Suomen kantoja yhteen osaan pankkiunionia eli siihen, miten pankkikriisejä jatkossa hoidetaan.

Finanssiala pettynyt – heikentynyt talous- ja asuntomarkkinatilanne olisi puoltanut lainakaton nostoa ja lisäpääomavaatimusten myöhentämistä28.9.2023 12:26:33 EEST | Tiedote

Finanssivalvonta (Fiva) on päättänyt säilyttää asuntolainakaton eli enimmäisluototussuhteen aiemmalla tasollaan. Muiden kuin ensiasunnon ostajien osalta se pysyy siis 85 prosentissa eli lakisääteistä perustasoaan kireämpänä. Ensiasunnon ostajille katto on 95 prosenttia. Myös muuttuva lisäpääomavaatimus pysyy ennallaan. Finanssivalvonnan aiemman päätöksen mukaisesti pankeille tulee ensi keväänä uusi lisäpääomavaatimus, ns. järjestelmäriskipuskurivaatimus. Finanssiala ry on pettynyt, että Fiva ei päätynyt nostamaan lainakattoa eikä myöhentämään järjestelmäriskipuskurivaatimuksen voimaantuloa. Tämä olisi ollut perusteltua talous- ja asuntomarkkinatilanteen heikkenemisen takia.

Korona herätti suomalaiset kohentamaan henkivakuutusturvaansa – ainutlaatuinen tutkimus sai jatkoa19.9.2023 09:00:00 EEST | Tiedote

Koronapandemia ja sen myötä kohonnut kuolemanriski havahduttivat suomalaiset miettimään oman perheensä taloudellista turvaa. Elinkeinoelämän tutkimuslaitos Etlan tuoreesta tutkimuksesta selviää, että ensimmäisen koronavuoden 2020 alkupuolella otettiin 20 prosenttia enemmän henkivakuutuksia kuin aiempina vuosina vastaavaan aikaan. Lisäksi uusien vakuutusten keskimääräiset vakuutussummat kasvoivat 16 prosentilla.

Kalastelut ja muut huijaukset kasvoivat räjähdysmäisesti alkuvuonna – pankit saivat estettyä huijauksia lähes 16 miljoonan euron edestä14.9.2023 07:40:00 EEST | Tiedote

Huijausmäärät nousivat reippaasti vuoden 2023 ensimmäisellä puoliskolla. Pankit saivat tammi-kesäkuussa estettyä ja palautettua uhreille 15,9 miljoonaa euroa. Vuotta aiemmin määrä oli 6,7 miljoonaa. Asiakkaat menettivät huijareille 19,8 miljoonaa euroa. Vuotta aiemmin määrä oli 10,8 miljoonaa. Huijauksien kokonaismäärä oli siis 35,7 miljoonaa euroa. Isoimmat menetykset tulivat sijoitushuijauksista, joissa myös tappioiden kasvu oli suurinta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme