Gummerus

Ennakkotiedote: Mitä konkurssissa tapahtuu ja miten siitä selviää? 10 tapaa tehdä konkurssi ilmestyy 28.8.

Jaa

Tilastojen mukaan konkurssi koskettaa yhä useampaa suomalaista. 10 tapaa tehdä konkurssi – ja selvitä siitä (Gummerus) kertoo yrittäjien kokemusten kautta, mitä konkurssissa tapahtuu. Kirjailija Taina Ahtela haastatteli kirjaan kymmentä yrittäjää muun muassa peli- ja designmaailmasta, maataloudesta sekä ravintola- ja konepaja-aloilta. He jakavat paitsi tarinansa myös oppinsa yrittäjinä ja päästävät lukijan kurkistamaan konkurssiin menneen yrityksen konepellin alle.

Taina Ahtela haluaa uutuuskirjallaan 10 tapaa tehdä konkurssi – ja selvitä siitä hälventää konkurssiin liittyviä pelkoja, häpeää ja epäonnistumisen leimaa. Kirja osoittaa, että elämä jatkuu myös konkurssin jälkeen. Kymmenen yrittäjän tarinan lisäksi kirja sisältää tilasto- ja asiantuntijatietoa suomalaisista konkursseista. 

Joskus viisainta on antaa periksi, ja elämä jatkuu myös konkurssin jälkeen. Moni haastateltavista on ollut valmis yrittämään uudelleen, entistä viisaampana. Me muut voimme yrittää oppia paitsi mahdollisista virheistä myös niistä onnistumisista, joita jokaisen yrittäjän ja yrityksen matkalla on ollut”, Ahtela kirjoittaa kirjan esipuheessa.  

Ennen kaikkea kirja kertookin yrittäjyydestä ja yrittämisen palosta.

Joskus onnistumisen ja epäonnistumisen välinen raja on hiuksenhieno. Pieni ja sattumanvarainenkin asia saattaa keikauttaa vaa´an puolelle tai toiselle. Kummalle, se selviää vain yrittämällä.”

Yrittäjän päivää vietetään 5.9.2023.

Kirjailija Taina Ahtela (s. 1979) on toimittaja ja viestintäammattilainen, jota kiehtovat ihmisten elämänvalinnat ja talouden ilmiöt.

Taina Ahtela: 10 tapaa tehdä konkurssi – ja selvitä siitä
208 sivua
Ilmestyy 28.8. painettuna kirjana, e- ja äänikirjana, lukija Suvi-Kanerva Koivusalo
 
Lisätietoja sekä haastattelu-, arvostelukappale- ja kuvapyynnöt:

Pauliina Pietilä, tuottaja, p. 040 779 2942, pauliina.pietila@gummerus.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kirjailija Taina Ahtela. Kuvaaja: Marek Sabogal.
Kirjailija Taina Ahtela. Kuvaaja: Marek Sabogal.
Lataa
Kirjailija Taina Ahtela. Kuvaaja: Marek Sabogal
Kirjailija Taina Ahtela. Kuvaaja: Marek Sabogal
Lataa
Lataa
Lataa

Gummerus

Vuonna 1872 perustettu Gummerus on Suomen vanhin yleiskustantamo. Toteutamme edelleen perustajamme Kaarle Jaakko Gummeruksen alkuperäistä visiota julkaista kirjallisuutta ”huviksi ja hyödyksi”. Omaperäiset ja uskaliaat kustannuspäätökset ovat aina olleet Gummeruksen toiminnan ydin. Suhtaudumme kirjallisuuteen rakastavasti ja intohimoisesti, ja meitä ohjaavat yhteiset arvot: rohkea mieli, avara katse ja vapaa sana.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Gummerus

Tämän seksikkäämpää ei yleissivistys voi olla! – Silvia Hosseinin mehukas tietokirja vie eroottiselle aikamatkalle länsimaisen kirjallisuuden riettaimpiin kolkkiin26.9.2023 07:55:58 EEST | Tiedote

Kirjallisuuden kiihottava historia (Gummerus) kertoo, miten seksiä ja kuumia tunteita on kuvattu kaunokirjallisuudessa antiikista nykypäivään. Kirjailija ja kirjallisuustoimittaja Silvia Hosseini pohtii teoksessaan, mitä erotiikka, pornografia ja kiihottavat klassikot kertovat aikansa kaunokirjallisista ihanteista, seksuaalimoraalista ja mieltymyksistä – moralisoimatta.

Rehellisyys vai ystävyys? – Pakistanilaissyntyisen Kamila Shamsien uutuusromaani pureutuu ystävyyden, vallan ja siirtolaisuuden teemoihin22.9.2023 08:36:03 EEST | Tiedote

Ystävistä parhain (Gummerus) on Karachissa kasvaneen ja Lontooseen asettuneen Kamila Shamsien tarkkanäköinen kuvaus kahden siirtolaistaustaisen, vaikutusvaltaiseen asemaan nousseen naisen ystävyydestä, 1980-luvun Pakistanista ja nyky-Lontoosta. Shamsien edellinen romaani Joka veljeään vihaa (Gummerus, 2018) sai arvostetun Women’s Prize for Fiction -kirjallisuuspalkinnon. Hänen lukuisia tunnustuksia saaneita teoksiaan on käännetty 34 kielelle.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme