Kokoomuksen Talvitie: Kouluissa katseet kääntyvät perusasioihin

Jaa
Kokoomuksen oululainen kansanedustaja Mari-Leena Talvitie iloitsee hallitusohjelmassa sovituista toimista, joilla tuetaan peruskouluja. Orpon hallitus haluaa varmistaa jokaiselle peruskoululaiselle oppimisrauhan, riittävän osaamistason ja taidot pärjätä jatkokoulutuksessa. Siksi hallitus lisää panostuksia oppimisen tukeen ja lisää opetushenkilökunnalle mahdollisuuksia puuttua opetusta häiritsevään toimintaan.
Mari-Leena Talvitie. Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi.
Mari-Leena Talvitie. Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi.

Kokoomuksen kansanedustaja ja eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Mari-Leena Talvitie näkee selkeän tarpeen painottaa perustaitojen oppimista kouluissa. Osalla peruskoulun päättävistä oppilaista on isojakin puutteita luku- ja laskutaidoissa. Niiden korjaamiseen tarvitaan keinoja ja tukea kouluarjessa. Opetushenkilökunnan viesti siitä, että heidän työtaakkansa on kasvanut kohtuuttomaksi useina viime vuosina toteutettujen uudistusten myötä, on kuultu. 

”Hallitus lähtee siitä, että riittävää tukea oppilaille on saatavilla ilman, että yksittäisten opettajien työmäärä kasvaa entisestään. Oppimisen tukea on oltava tarjolla yksilöllisesti ja oppilaan tarpeita vastaavasti. Tätä varten tarvitaan lainsäädäntömuutoksia kolmiportaiseen tukeen, mutta myös tarpeeksi erityisopettajia. Heidän riittävistä koulutusmääristään tulee huolehtia”, summaa Talvitie.

Hallitus aikoo suunnata perusopetuksen vahvistamiseen, etenkin oppimisen tukeen, 200 miljoonaa euroa lisää rahaa. Jotta koulussa olisi enemmän aikaa perusasioille, hallitus lisää peruskouluun 2-3 vuosiviikkotuntia opetussuunnitelmaa laajentamatta.

”Riittävän osaamisen varmistamiseksi jatkossa määritellään vähimmäisosaamistaso, joka oppilaalla tulee olla, jotta siirtyy seuraavalle luokalle. Esimerkiksi jokaisen lapsen on tärkeä saada riittävät luku-, kirjoitus- ja laskutaidot ennen kolmannelle luokalle siirtymistä. Tämän osaamistakuun avulla Orpon hallitus haluaa varmistaa jokaiselle nuorelle riittävät perustaidot, joilla pärjää jatko-opinnoissa”, jatkaa Talvitie.

Opetuspanostusten lisäksi hallitus kiinnittää erityistä huomiota oppimisympäristöön.

”Hallitus haluaa antaa opettajille ja rehtoreille valtuuksia puuttua opetusta häiritsevään toimintaan. Koulussa oppilaille on turvattava mahdollisuus keskittyä opetukseen ja opettajille rauha opettaa. Teemme tarvittavat lakimuutokset, jotta esimerkiksi mobiililaitteiden käyttöön voidaan puuttua tarvittaessa”, Talvitie kertoo.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Mari-Leena Talvitie. Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi.
Mari-Leena Talvitie. Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kokoomuksen eduskuntaryhmä
Kokoomuksen eduskuntaryhmähttp://www.kokoomus.fi

Kansallinen Kokoomus on vuonna 1918 perustettu poliittinen puolue ja kansanliike, joka haluaa kehittää Suomea vastuullisesti.

Politiikkamme perustuu arvoihin – uskomme yksilöön, vastuuseen ja vapauteen. Haluamme rakentaa yhteiskuntaa, jossa jokaisella on mahdollisuus menestyä ja jossa heikoimmista pidetään huolta.

Kokoomuksen eduskuntaryhmä on 48 kansanedustajallaan suurin eduskuntaryhmä. 

Lue lisää eduskuntaryhmästä.

Tutustu myös puolueen uutishuoneeseen.

Tutustu kokoomuksen kuvapankkiin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kokoomuksen eduskuntaryhmä

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme