Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)

Virastoasiointiin ja palveluviidakkoon apua vertaispalveluohjaajista

Jaa

Keski-Uudellamaalla aloitetaan ensimmäisten Kettuluutien eli vertaispalveluohjaajien koulutukset. Jatkossa vertaispalveluohjaajilta saa apua virastojen hieroglyfien tulkintaan ja palveluviidakossa suunnistamiseen.

Keski-Uudenmaan Kettuluuta-koulutus pohjautuu STOP Huumeille ry:n yli kymmenvuotiseen Fattaluuta-toimintamalliin, jossa koulutettu vertaispalveluohjaaja opastaa ja neuvoo virastoasioinnissa. Keski-Uudellamaalla vertaispalveluohjaajatoimintaa käynnistävät yhteistyössä Werkko ry:n Kokewa-hanke, Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote), STOP Huumeille ry ja Keski-Uudenmaan Yhdistysverkosto ry.

– Koulutetut vertaispalveluohjaajat eli Kettuluudat osaavat auttaa Keusoten palveluihin hakeutumisessa, KELAn hakemuksissa, TE-palveluissa sekä asumis-, taloudenhoito- ja ulosottoasioissa. Koulutus sopii erinomaisesti henkilöille, joilla on omakohtaista kokemusta palveluiden käytöstä ja halu laittaa nyt hyvä kiertämään ja auttaa muita, kertoo Hanna Koppelomäki Werkko ry:n Kokewa-hankkeesta.

Palvelut ja lomakkeet tutuiksi

Ensimmäinen Kettuluuta-koulutus järjestetään 5.9.–14.12.2023. Koulutus on tuhti tietopaketti sekä virastoista ja palveluista että vapaaehtoistyön tekemisestä. Puolenpäivän koulutuksia on kaksi kertaa viikossa, ja niissä käsitellään mm. Keusoten, KELAn, TE-toimiston ja kuntien erilaisia palveluita ja hakemuksia. Maksuttomaan koulutukseen valitaan osallistujat hakijoiden joukosta haastattelujen perusteella.

– Koulutukseen sisältyy myös paljon paikallisten toimijoiden, erityisesti Keusoten eri palveluiden esittelyä. Myös alueen järjestöjen tarjoama tuki tulee Kettuluudille tutuksi, Hanna kertoo.

Koulutuksen käytyään Kettuluudat tekevät vapaaehtoistyötä vertaispalveluohjaajina Keusoten eri toimipisteissä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue vastaa sosiaali- ja terveyspalveluista sekä pelastustoimen ja erikoissairaanhoidon järjestämisestä Hyvinkään, Järvenpään, Nurmijärven, Pornaisten, Tuusulan ja Mäntsälän alueella.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme