Pohjois-Pohjanmaan liitto

”Pulahda puhtaaseen Perämereen” – Maakuntajohtaja ja kaupunginjohtaja kannustavat esimerkillään osallistumaan Itämeripäivään 31.8.2023

Jaa

Valtakunnallista Itämeripäivää vietetään 31.8.2023. Pohjois-Pohjanmaan liitto ja Oulun kaupunki osallistuvat tapahtumaan toteuttamalla haastekampanjan.

Kaksi miestä seisoo meressä peukut pystyssä.
Pohjois-Pohjanmaan maakuntajohtaja Markus Erkkilä ja Oulun kaupunginjohtaja Seppo Määttä kannustavat suojelemaan Itämerta.

Tänä vuonna ei tyydytä pelkästään puhumaan Itämerestä, vaan Pohjois-Pohjanmaan liiton maakuntajohtaja Markus Erkkilä ja Oulun kaupunginjohtaja Seppo Määttä luottavat esimerkin voimaan. Tänään keskiviikkona julkaistulla some-videolla he pulahtavat itse mereen Oulun Nallikarissa ja toivovat muiden seuraavan heidän esimerkkiään varsinaisena Itämeripäivänä elokuun lopussa.

– Hyvän asian puolesta tarvitaan tiedon ja puheen lisäksi myös tekoja, Markus Erkkilä ja Seppo Määttä toteavat.

Samalla Markus Erkkilä ja Seppo Määttä haastavat mukaan niin alueen päättäjiä ja toimijoita kuin kuntalaisia ja kaupunkilaisia. Osallistua voi joko pulahtamalla mereen tai tekemällä pienen teon Itämeren hyväksi.  Osallistujia kannustetaan jakamaan oma hyvä teko tai pulahdus sosiaalisen median tileillä. Julkaisuihin voi liittää tapahtuman kaksi hashtagia: #itämeripäivä ja #pelastaperämeri.

– Teot Itämeren hyväksi voivat olla myös pieniä ja arkeen helposti sovitettavia. Esimerkiksi roskien kerääminen rannalta ennen uimaan menoa on mallisuoritus osallistumisesta, Markus Erkkilä muistuttaa.

Itämerellä on keskeinen rooli niin Oulun kaupungin kuin Pohjois-Pohjanmaan liiton toiminnassa. Pohjois-Pohjanmaan liitto toimii Euroopan unionin Itämeri-strategian matkailun politiikka-alueen koordinaattorina yhdessä Puolan Pomorskin alueen kanssa. Strategiassa korostuu matkailun vastuullisuus Itämeren suojelemiseksi. Oulun kaupunki puolestaan on lanseerannut Pelasta Perämeri -kampanjan osaksi Itämeripäivää. Perämeri on vielä varsin puhdas muuhun Itämereen verrattuna, ja Seppo Määttä toivoo niin olevan myös tulevaisuudessa.

– Perämeri ja sen vaikutukset näkyvät Oulun historiassa ja tulevaisuuden näkymissä paitsi taloudellisen vaikutuksen, myös sen tarjoamien luontoelämysten kautta. Harvassa suuressa kaupungissa voi esimerkiksi kalastaa lohta liki kaupungin keskustassa. Tämän haluamme olevan mahdollista myös tuleville sukupolville, hän toteaa.

Itämeripäivä on John Nurmisen Säätiön käynnistämä, jokavuotinen juhlapäivä meren kunniaksi. Sitä vietetään vuosittain 31. elokuuta. Tavoitteena on innostaa ihmisiä nauttimaan kotoisasta Itämerestä ja tekemään konkreettisia tekoja ja lupauksia sen hyväksi. Samalla lisätään tietoa meren monimuotoisesta luonnosta, kulttuurista ja historiasta.

Yhteyshenkilöt

Oulun kaupunginjohtaja Seppo Määttä, seppo.maatta(at)ouka.fi

Pelasta Perämeri -hankkeen verkostokoordinaattori Katja Koskinen (tavoitettavissa 1.9. alkaen), 040 358 1322, katja.koskinen(at)ouka.fi

EU:n Itämeri-strategian matkailun politiikka-alueen koordinaattori, projektipäällikkö Anna-Maija Toivonen, 040 685 4022, anna-maija.toivonen(at)pohjois-pohjanmaa.fi

Linkit

Pohjois-Pohjanmaan liitto

Pohjois-Pohjanmaan liitto on Pohjois-Pohjanmaan 30 kunnan muodostama kuntayhtymä. Liiton tehtäviä ovat alueellinen kehittäminen, aluekehittämisohjelmien sekä EU-ohjelmien valmistelu yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa, maankäytön, liikennejärjestelmäsuunnittelun sekä maakuntakaavoituksen viranomais- ja kehittämistehtävät, edunvalvonta ja maakunnan tunnetuksi tekeminen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan liitto

Selvitys lentoliikenteen vaikutuksista aluetalouteen valmis – Heikot yhteydet näkyvät yritysten liikevaihdossa ja investointien määrässä15.9.2023 13:00:00 EEST | Tiedote

Lentoliikenteen tarjontaan, kapasiteettiin ja lentolippujen hintoihin liittyvät haasteet ovat vaivanneet viime vuosina etenkin Oulun, Kajaanin ja Kuusamon lentoliikennettä. Ne ovat vaikuttaneet samalla koko alueen saavutettavuuteen ja eri toimialojen kilpailukykyyn. Tähän tarpeeseen valmistui selvitys lentoliikenteen vaikutuksista aluetalouteen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme