Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Suomalaista hyvinvointiyhteiskuntaa ei saa romuttaa - JHL kohottaa järjestöllistä valmiutta

Jaa
Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ei hyväksy pienipalkkaisiin työntekijöihin, työttömiin ja heikoimmassa sosiaalisessa asemassa oleviin kohdistuvia leikkauksia.

Ammattiliitto JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine tyrmää hallituksen aikeet tehdä tosiasiallisia tulonsiirtoja köyhiltä rikkaille. Hän sanoo hallituksen suunnittelemien työmarkkinauudistusten olevan tosiasiassa vain työntekijöiden oikeuksien heikennyksiä.

– Alamme kohottaa järjestöllistä valmiutta. Tulemme vastustamaan kaikin keinoin hallituksen aikeita kurmottaa matalapalkkaisia ja siirtää tuloja jo valmiiksi suurituloisille.

– Käsittämättömiä ovat suunnitelmat helpottaa irtisanomista ja antaa työnantajille mahdollisuuden käyttää perusteettomia määräaikaisuuksia entistä helpommin.

Niemi-Laine ei hyväksy aikeita luoda palkankorotuskatto, joka määräytyy vientialojen sopimuksissa.

– Jokaisella työntekijällä on oikeus tulla palkallaan toimeen, mutta hallituksen suunnitelmat ajavat ihmisiä toimeentuloluukulle. Jokaisella alalla on oltava oikeus sopia omista palkankorotuksistaan ilman minkään tahon määrittelemää palkkakattoa. Pienipalkkaisten alojen ihmisillä pitää olla mahdollisuus nousta ylös palkkakuopasta.

Niemi-Laine muistuttaa, että hallituksen suunnittelema lakko-oikeuteen puuttuminen on perusoikeuksien rajoittamista.

– Emme todellakaan katso sivussa tumput suorina, jos hallitus alkaa murentaa työntekijöiden perusoikeuksia. Tulemme tekemään kaikkemme yhdessä muiden ammattiliittojen kanssa, jotta suomalaista työmarkkinamallia ja sopimusyhteiskunnan periaatteita ei romuteta.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL
Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL
Sörnäisten rantatie 23
00500 HELSINKI

010 77031http://www.jhl.fi

Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n noin 165 000 jäsentä huolehtivat suomalaisten hyvinvoinnista, peruspalveluista ja turvallisuudesta monenlaisissa tehtävissä. Heidän alojaan ovat hoito, hoiva, kasvatus, sivistys, ruokahuolto, tekniikka ja infrastruktuuri, liikenne, puhtaus ja kunnossapito, hallinto, vapaa-aika, kulttuuri, turva ja pelastus. JHL:n jäsenet työskentelevät kunnissa, valtiolla, yrityksissä, järjestöissä ja seurakunnissa. Kunta-alalla JHL on suurin henkilöstöjärjestö.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme