Etelä-Savon ELY-keskusEtelä-Savon ELY-keskus

Lomautukset heikensivät Etelä-Savon työllisyyttä heinäkuussa

Jaa
Etelä-Savossa oli heinäkuun lopussa 5 723 työtöntä, mikä on saman verran kuin vuosi sitten. Kesäkuusta heinäkuuhun työttömien määrä nousi reilulla 300:lla lisääntyneiden lomautusten takia.
Kartalla työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta kunnittain Etelä-Savossa heinäkuun 2023 lopussa.
Kartalla työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta kunnittain Etelä-Savossa heinäkuun 2023 lopussa.

Etelä-Savossa oli heinäkuun lopussa työnvälityksessä vajaa 10 300 työnhakijaa, eli noin 300 henkilöä vuodentakaista vähemmän. Avoimilla työmarkkinoilla työssä olevia työnhakijoita oli noin 2 200. Heistä yli tuhat teki osa-aikatyötä, näistä lähes 70 % naisia.

Alle 25-vuotiaita työttömiä oli Etelä-Savossa heinäkuun lopussa 570, mikä on 23 henkilöä ja 4 % vähemmän kuin vuosi sitten. Kesäkuusta määrä laski 32:lla. 

Yhdenjaksoisesti yli vuoden työttömänä olleiden määrä kasvoi Etelä-Savossa kesäkuusta heinäkuuhun 32:lla ja vuodentakaisesta 54:llä. Koko maassa pitkäaikaistyöttömiä oli noin 3 000 vuodentakaista vähemmän, mutta hieman kesäkuun loppua enemmän.

Työttömien aktivointiasteeseen laskettavissa palveluissa oli Etelä-Savossa heinäkuun lopussa 2 723 henkilöä, eli noin sata enemmän kuin vuosi sitten. Aktivointiaste oli Etelä-Savossa 32 %.  

 

Asiointi kuntakokeiluissa ja TE-toimistossa  

Etelä-Savossa noin 2 200 työtöntä asioi Mikkelin seudun työllisyyden kuntakokeilussa, vajaa 1 100 Savonlinnan kaupungin työllisyyden kuntakokeilussa ja vajaa 2 400 TE-toimistossa.  

Alle 30-vuotiaista työttömistä 84 % ja 30–54-vuotiaista työttömistä 58% asioi kuntakokeiluissa. Yli 55-vuotiaista työttömistä 43% asioi kuntakokeiluissa. Heinäkuun lopun lomautetuista 507 työnhakijasta 85 % asioi TE-toimistossa. 

Etelä-Savon TE-toimistossa työttömiä oli lisääntyneiden lomautusten takia saman verran kuin vuosi sitten. Mikkelin seudun kuntakokeilussa määrä laski 31 henkilöä eli 1 %. Savonlinnan kuntakokeilussa työttömien määrä nousi 27 henkilöä eli 3 %.  

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ennakointiasiantuntija Merja Toijonen, Etelä-Savon ELY-keskus, p. 0295 024 165, merja.toijonen@ely-keskus.fi


Johtaja Kari Joutsalainen, Etelä-Savon TE-toimisto, p. 0295 044 054, kari.joutsalainen@te-toimisto.fi

Kuvat

Kartalla työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta kunnittain Etelä-Savossa heinäkuun 2023 lopussa.
Kartalla työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta kunnittain Etelä-Savossa heinäkuun 2023 lopussa.
Lataa

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Etelä-Savon ELY-keskus
Etelä-Savon ELY-keskus
Jääkärinkatu 14, PL 164
50101 Mikkeli

0295 024 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-etela-savo

Etelä-Savon ELY-keskus tuottaa valtion aluehallinnon palveluja ja osallistuu maakunnan kehittämiseen Etelä-Savon maakunnan alueella. Palvelumme kohdistuvat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen, maaseutuun sekä ympäristöön ja luonnonvaroihin. Omaa toimialuetta laajemmin hoidamme rakennerahastotehtäviä Itä-Suomen alueella, koordinoimme vesienhoitoa Vuoksen vesistöalueella ja vastaamme valtakunnallisen TE-hallinnon asiakaspalvelukeskuksen toiminnasta. Viraston toimipaikka sijaitsee Mikkelissä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Etelä-Savon ELY-keskus

ELY-keskus myönsi touko-elokuussa noin 25 miljoonaa euroa avustusta itäsuomalaisille yrityksille ja 17 miljoonaa euroa työllistymiseen ja osaamiseen21.9.2023 08:10:09 EEST | Tiedote

Etelä-Savon ELY-keskus myönsi touko-elokuun aikana lähes 25 miljoonaa euroa yrityksen kehittämisavustusta 53 itäsuomalaisen yrityksen hankkeeseen, joilla yritykset kehittävät kilpailukykyään sekä hakevat kasvua. Myönnetty rahoitus on osa Uudistuva ja osaava Suomi 2021–2027 ohjelman Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) rahoitusta ja oikeudenmukaisen siirtymän (JTF) rahoitusta. Elokuun loppuun mennessä tänä vuonna yrityksille myönnetty avustusmäärä on jo lähes 45 miljoonaa euroa. Kesän aikana rahoitusta on myönnetty Itä-Suomessa osaamista ja työllisyyttä lisääville yleisille kehittämishankkeille noin 17 miljoonaa euroa.

Understöd kan sökas för förbättrande av vattentjänsternas funktionssäkerhet och cybersäkerhet20.9.2023 15:36:27 EEST | Tiedote

Man kan ansöka om understöd från NTM-centralen i Södra Savolax för att förbättra vattentjänsternas funktionssäkerhet och cybersäkerheten under perioden 2.10–30.11.2023. För att genomföra projekten har jord- och skogsbruksministeriet anvisat NTM-centralen i Södra Savolax ett anslag på 2,5 miljoner euro. Ansökan är riksomfattande och understödet kan sökas av kommuner, samkommuner och bolag som ägs av dessa samt andra kommunägda aktörer, föreningar, företag och andra sammanslutningar med undantag av statliga ämbetsverk och inrättningar. Understödet kan inte beviljas privatpersoner.

Avustusta haettavana vesihuollon toimintavarmuuden ja kyberturvallisuuden parantamiseen20.9.2023 15:36:27 EEST | Tiedote

Etelä-Savon ELY-keskukselta voi hakea avustusta vesihuollon toimintavarmuuden ja kyberturvallisuuden parantamiseen 02.10–30.11.2023 välisenä aikana. Hankkeiden toteuttamiseksi maa- ja metsätalousministeriö on osoittanut Etelä-Savon ELY-keskukselle käytettäväksi 2,5 miljoonan euron määrärahan. Haku on valtakunnallinen ja avustusta voivat hakea kunnat, kuntayhtymät ja näiden omistamat yhtiöt ja muut kuntaomisteiset toimijat, yhdistykset, yritykset sekä muut yhteisöt lukuun ottamatta valtion virastoja ja laitoksia. Avustusta ei voida myöntää yksityishenkilölle.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme