Jyväskylän yliopisto

Väitös 18.8.2023: Miten tukea kansainvälisten yliopisto-opiskelijoiden psyykkistä hyvinvointia? (Brandolin)

Jaa

Ulkomailla opiskelu rikastuttaa. Samalla se voi myös tuoda mukanaan haasteita, jotka voivat vaikuttaa hyvinvointiin ja opintojen sujumiseen. Francesca Brandolin selvitti väitöstutkimuksessaan, miten kansainvälisten yliopisto-opiskelijoiden hyvinvointia voidaan tukea.

Kuvittele olevasi nuori opiskelija, joka astuu lentokoneeseen jättäen jälkeensä perheen, ystävät ja tutun kodin ja on matkalla aivan uuteen kulttuuriin ja kieleen. Se on matka, joka on täynnä jännittäviä kokemuksia, mutta myös pelottavia haasteita ja epävarmuutta. Se on todellisuus, jonka tuhannet kansainväliset yliopisto-opiskelijat kohtaavat joka vuosi.

Brandolin selvitti tutkimuksessa oireilun ja psykologisen joustavuuden välistä yhteyttä 103 kansainvälisellä yliopisto-opiskelijalla, jotka edustivat 40 kansallisuutta. Psykologisella joustavuudella tarkoitetaan hyvinvointitaitoja eli kykyä toimia eri tilanteissa tietoisesti, avoimesti ja itselle merkityksellisten asioiden, arvojen, mukaisesti. Tulokset osoittivat, että osalla opiskelijoista esiintyi vakavaa psyykkistä oireilua. Brandolin havaitsi myös, että opiskelijat, joilla oli heikommat psykologiset joustavuustaidot, kokivat enemmän stressiä, masennusta ja ahdistusta.

Ryhmäinterventio vähensi oireita ja lisäsi psykologista joustavuutta

Toisessa osatutkimuksessa tarkasteltiin kasvokkain tarjottavan hyväksymis- ja omistautumisterapiaan perustuvan ryhmäintervention (n = 53) vaikutusta opiskelijoiden stressin, masennuksen ja ahdistuneisuuden oireisiin sekä psykologisen joustavuuden taitoihin. Tuloksena oli, että ryhmään osallistuminen vähensi merkittävästi opiskelijoiden oireita ja lisäsi heidän psykologista joustavuuttaan.

Kun koronapandemia esti lähityöskentelyn, vastaava ryhmäinterventio tarjottiin videoneuvottelusovelluksen kautta. Kolmannen osatutkimuksen tulokset osoittivat, että vastaavalla, mutta videoneuvottelun avulla tarjotulla ryhmäinterventiolla (n = 48) oli samanlaisia myönteisiä vaikutuksia kansainvälisten opiskelijoiden oireiluun ja joustavuustaitoihin kuin perinteisesti tarjotulla ryhmäinterventiolla. Opiskelijat ottivat molemmat interventiot hyvin vastaan, joskin perinteisesti kasvokkain tarjottuun ryhmään osallistuneet opiskelijat olivat hieman tyytyväisempiä.

"Yhteenvetona voidaan todeta, että lyhyt, kasvokkain tai videoneuvottelusovelluksen avulla tarjottu HOT-ryhmäinterventio kohensi kansainvälisten opiskelijoiden hyvinvointia”, Brandolin summaa. Vastaavanlaisten hyvinvointitaitojen kehittäminen olisikin tulevaisuudessa syytä integroida sekä kansainvälisten opiskelijoiden opetussuunnitelmaan että heille suunnattuihin neuvontapalveluihin.

”Ryhmissä saimme tilaisuuden vaikuttaa lähes 40 kansallisuutta edustavien opiskelijoiden elämään, tarjoten heille mahdollisuuden kehittää entistä parempia hyvinvointi- ja opiskelutaitoja. Näiden tulosten myötä kehotan kaikkia mukaan kehittämään oppimisympäristöjä, joissa jokainen opiskelija tuntee olevansa ymmärretty ja arvostettu riippumatta siitä, mistä hän tulee”, Brandolin kehottaa.

MA (Clinical Psychology) Francesca Brandolinin psykologian väitöskirjan "ACT for international university students – An ACT-based group intervention for enhancing the psychological wellbeing of international students" tarkastustilaisuus 18.8.2023 klo 12. Vastaväittäjänä professori Jari Lahti (Helsingin yliopisto) ja kustoksena professori Raimo Lappalainen (Jyväskylän yliopisto). Väitöstilaisuuden kieli on englanti.

Väitöskirja on luettavissa osoitteessa https://jyx.jyu.fi/handle/123456789/88270

Voit seurata väitöstilaisuutta suorana lähetyksenä osoitteessa: https://r.jyu.fi/dissertation-brandolin180823

Yhteyshenkilöt

Francesca Brandolin
francesca.f.brandolin@jyu.fi

Linkit

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Väitös 6.10.2023: Johtamismotivaatio on tärkeä voimavara kestävän johtajauran rakentumiselle (Auvinen)29.9.2023 14:00:00 EEST | Tiedote

PsM Elina Auvisen psykologian laitoksen väitöskirjassa tutkitaan suomalaisten johtajien kestävien työurien rakentumista. Keskeinen kysymys oli, auttaako johtajan johtamismotivaatio rakentamaan kestävää työuraa nykyisessä työelämäkontekstissa. Lisäksi tutkimuksessa tarkastellaan johtotehtävissä toimimisen taustalla vaikuttaneita syitä ja johtamismotivaation kykyä toimia voimavarana johtajan työuupumusta vastaan.

Kuluttajan älypuhelintaidoilla vaikutusta palvelukokemukseen verkko- ja kivijalkakaupan välillä29.9.2023 07:00:00 EEST | Tiedote

Jyväskylän yliopiston tietojärjestelmätieteen oppiaineen ja yhteiskuntatieteiden ja filosofian laitoksen tutkimuksessa osoitettiin, että älypuhelinta ostoksien teossa hyödyntävät kuluttajat hyötyvät eniten verkko- ja kivijalkaliikkeen eli fyysisen myymälätilan yhdistelmästä. Nämä kuluttajat ovat myös muita uskollisempia kaupoille, jotka ovat yhdistäneet palvelussaan verkon ja kivijalan onnistuneesti.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme