Diakonissalaitos

Diakonissalaitos kutsuu värikkääseen Korttelijuhlaan

Jaa
Jo viidettä kertaa järjestettävä Korttelijuhla on elämänmakuinen ihmisten juhla Helsingin Alppikadulla 24. elokuuta. Esiintymässä ovat mm. Atomirotta, Litku Klemetti sekä Tumppi Varonen & Problems.
Diakonissalaitoksen Korttelijuhla on yhdenvertainen ja monimuotoinen ihmisten juhla Helsingin Kalliossa 24.8. Medialla on myös mahdollisuus haastatella asiantuntijoitamme ajankohtaisista yhteiskunnallisista kysymyksistä.
Diakonissalaitoksen Korttelijuhla on yhdenvertainen ja monimuotoinen ihmisten juhla Helsingin Kalliossa 24.8. Medialla on myös mahdollisuus haastatella asiantuntijoitamme ajankohtaisista yhteiskunnallisista kysymyksistä.

Diakonissalaitoksen historiaa henkivään punatiilikortteliin levittäytyy 24. elokuuta klo 13-17 iloinen kirjo tekemistä, musiikkia, teatteria, uutta ja vanhaa. Bändien lisäksi ohjelmassa on esimerkiksi Meeri Koutaniemen valokuvanäyttely, monologi Diakonissalaitoksen perustaja Aurora Karamzinista, kirpputori, Elävä kirjasto, yhteislaulua, historiakierroksia, gregoriaanisen laulun opetusta, jättisaippuakuplia, ruokaa, pullakahvit, hattaraa ja paljon muuta.

Juhla on koonnut vuosittain yli tuhat kävijää, ja samaa odotetaan tälläkin kertaa.

”Kesän repivän rasismi- ja eriarvoisuuskeskustelun myötä tuntuu erityisen tärkeältä kutsua kokoon erilaisia ihmisiä yhteiskunnan eri laidoilta. Korttelijuhla on hyväntuulinen ja monimuotoisuutta juhlistava tapahtuma, johon mahtuvat ihan kaikki”, sanoo Diakonissalaitoksen toimitusjohtaja Olli Holmström.

Pienenä kulkutautisairaalana ja nuorten naisten kouluttajana Helsingissä aloittanut Diakonissalaitos on tänä päivänä valtakunnallinen yhteiskunnallinen säätiökonserni, jolla on 3200 työntekijää. Toiminta elää ajassa, mutta ydin pysyy samana: kaiken työn keskiössä ovat edelleen ihmisarvo ja lähimmäisenrakkaus.

Tänä vuonna Korttelijuhlan ohjelmaa on mukana järjestämässä myös Diakonissalaitoksen palveluliiketoiminta Rinnekodit sekä korttelissa toimiva Suomen Diakoniaopisto.

Diakonissalaitoksen ihmisarvotyötä juhlistava Korttelijuhla on ihmisten juhla. Lämpimästi tervetuloa!

Korttelijuhla
Aika: torstaina 24.8. klo 13–17
Paikka: Alppikatu 2, 00530 Helsinki
Koko ohjelma: https://www.hdl.fi/korttelijuhla

Toimituksille tiedoksi: Korttelijuhlassa on mahdollista haastatella Diakonissalaitoksen asiantuntijoita ajankohtaisista yhteiskunnallisista aiheista, esimerkiksi paperittomien ja maahanmuuttajien tilanteesta, nuorista mielenterveysjonoissa tai työn ja koulutuksen ulkopuolella, rasismista, arvoista, asunnottomuudesta, päihdepolitiikasta tai tilanteesta kaduilla. Asiantuntijamme ovat laajalla joukolla paikalla. Haastattelupyynnöt: Jenni Sarolahti, 050 372 0828.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jenni SarolahtiViestintäpäällikkö

Diakonissalaitoksen yleishyödyllinen toiminta (mm. nuoret, etsivä katutyö, paperittomat, kidutettujen kuntoutus, Itä-Euroopan liikkuva väestö, kansalaistoiminta)

Puh:+358 50 372 0828jenni.sarolahti@hdl.fi

Kuvat

Diakonissalaitoksen Korttelijuhla on yhdenvertainen ja monimuotoinen ihmisten juhla Helsingin Kalliossa 24.8. Medialla on myös mahdollisuus haastatella asiantuntijoitamme ajankohtaisista yhteiskunnallisista kysymyksistä.
Diakonissalaitoksen Korttelijuhla on yhdenvertainen ja monimuotoinen ihmisten juhla Helsingin Kalliossa 24.8. Medialla on myös mahdollisuus haastatella asiantuntijoitamme ajankohtaisista yhteiskunnallisista kysymyksistä.
Lataa
Lataa
Lataa
Lataa
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Diakonissalaitos
Diakonissalaitos
Alppikatu 2
00530 HELSINKI

09 77 501https://www.hdl.fi

Diakonissalaitos on 155-vuotias säätiö, joka tekee rohkeasti työtä ihmisarvoisen elämän puolesta. Säätiö tarjoaa yhdessä siihen kuuluvan Rinnekodit-palveluliiketoiminnan kanssa vaikuttavia sosiaali- ja terveyspalveluita, jotka parantavat asiakkaiden arkea. Diakonissalaitos työllistää valtakunnallisesti 3200 henkilöä. Säätiö on yhteiskunnallinen yritys ja kannattava liiketoiminta on väline paremman ja oikeudenmukaisemman yhteiskunnan rakentamiseen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Diakonissalaitos

Kaksi nuorta, kaksi tarinaa, kaksi polkua eteenpäin: Vamos-valmennus oli käänteentekevä etappi Oonan ja Milan elämässä3.10.2023 08:12:45 EEST | Artikkeli

Oona ja Mila olivat alakoulussa aktiivisia ja harrastavia lapsia. Oona oli vauhdikas pesäpalloilija, Mila puolestaan rakasti musiikkia. Fiksuja tyttöjä, pärjäsivät koulussa. Sitten tapahtui jotain. Oonalla urheilu jäi ja tilalle tulivat päihteet, Milan elämänilon vei neurologinen sairaus. Opinnot jäivät molemmilla peruskouluun, ja arjesta tuli vähitellen taistelua. Nyt tilanne on toinen: tänään Oona ja Mila ovat valoisia ja päättäväisiä nuoria naisia, joilla on paljon sanottavaa nuorten palveluista ja haavoittuvassa asemassa olevien lasten ja nuorten tukemisesta. Molempien polulla yksi käänteentekevä etappi oli Vamos-valmennus ja siinä koettu kiireetön kohtaaminen.

Vertaistukea nuorille ja läheisille Rovaniemellä27.9.2023 13:49:34 EEST | Tiedote

Mielenhyvinvoinnin vaikeudet haastavat yhä enemmän nuoria ja heidän lähiyhteisöjään. Raskaisiin elämäntilanteisiin tarvitaan kipeästi voimavaroja vahvistavia ja uskoa tulevaisuuteen tuovia tuen malleja. Usein nuoret jäävät yksin, kun lähiyhteisöllä ei ole keinoja ja voimavaroja nuoren tukemiseen. Kun nuori ei puolestaan halua huolestuttaa lähiyhteisöä, tilanteet voivat edetä nopeasti akuuteiksi. Vertaistuella vahvemmaksi -hanke (1.8.2023 – 31.12.2025) lähtee nyt vastamaan tähän haasteeseen tarjoamalla vahvaa tukea myös nuoren läheisille. Diakonissalaitoksen Rovaniemen Vamoksen koordinoima hanke toteutetaan yhteistyössä Lapin mielenterveysomaisten – FinFami ry:n kanssa. Hanke on Euroopan Unionin osarahoittama.

Mediainfo 10.10.2023: Asunnottomuuden monet kasvot vuonna 202326.9.2023 12:27:47 EEST | Kutsu

Asunnottomien yötä vietetään tiistaina 17.10.2023. Suomi on Asunto ensin -malleineen asunnottomuustyön pioneeri, ja asunnottomien määrä on vähentynyt meillä tasaisesti. Tilastot ja mielikuvat asunnottomista eivät kuitenkaan kerro koko totuutta. Mediainfossa tiistaina 10.10.2023 klo 9 asiantuntijamme valottavat muun muassa nuorten asunnottomien tilannetta ja sateenkaarevan asunnottomuuden erityispiirteitä sekä kertovat, mitkä ovat Asunto ensin -mallin mahdollisuudet ja sudenkuopat. Kuulemme myös asunnottomuutta kokeneen omia näkökulmia ajankohtaiseen tilanteeseen.

Yhteisöllisestä korona-ajan innovaatiosta keittokirjaksi - Soppa42 sai helsinkiläiskaupunginosan ihmiset kokkaamaan yhdessä25.9.2023 08:30:00 EEST | Kutsu

Kun koronapandemia sulki yhteisölliset kohtaamispaikat, Helsingin Kannelmäen D-asemalla ei tyydytty laittamaan lappua luukulle, vaan kehiteltiin ripeästi uusia yhteisöllisen toiminnan muotoja. Näistä yksi oli Soppa42 - yhteisö kokkaa etänä. Pandemia-ajan sosiaalisen innovaation herkullisimmat palat on nyt koottu Soppa42-keittokirjaksi, joka julkaistaan 3.10.2023.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme