Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

En anmälan behöver göras vid transport av djur till utlandet

Dela

Om man transporterar djur till utlandet eller hämtar sådana till Finland utan ett tillstånd att transportera djur ska man göra en registreringsanmälan för transportörer av djur.

En registreringsanmälan för transportörer av djur måste göras vid transport av
•    hov- eller klövdjur
•    fjäderfä
•    hundar, katter eller illrar i kommersiellt syfte.

Om transportören har ett tillstånd att transportera djur så behöver anmälan inte göras. Tillstånd att transportera djur behövs då transporterna är kommersiell verksamhet. 

Hur anmälan lämnas in

Anmälan görs med blanketten som finns i Suomi.fi-tjänsten. Det är skäl att göra den i god tid före resan, till exempel två veckor innan. Anmälan kostar 80 euro. Priset grundar sig på statsrådets förordning där avgifterna för regionförvaltningsverkens tjänster fastställs. Anmälan är i kraft ända tills den återkallas.

En ny anmälan måste göras om det sker ändringar i de anmälda uppgifterna, till exempel gällande fordon eller vilka djurarter som transporteras.

Närmare information om hur en anmälan ska göras finns på vår webbplats Anmälan om transport av djur till utlandet.

Registreringsanmälan för transportörer av djur (Suomi.fi)

Avgifterna för regionförvaltningsverkets tjänster 

Mer information
länsveterinär Hanna Kukkola, tfn 0295 018 551
länsveterinär Annika Hippi, tfn 0295 018 846
fornamn.efternamn@rfv.fi

Nyckelord

Regionförvaltningsverket arbetar för att människors grundläggande fri- och rättigheter ska tillgodoses och främjar tillgången till basservice. Vi bidrar även till miljöskyddet, ett hållbart utnyttjande av miljön, den inre säkerheten samt sunda och trygga levnads- och arbetsmiljöer. Inom våra respektive regioner har vi också hand om de väglednings- och tillsynsuppgifter som finns angivna i lag och verkställer lagstiftningen. Regionförvaltningsverkets verksamhet styrs av åtta ministerier.

Regionförvaltningverkets webbsidor

Andra språk

Följ Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Det är dags att lämna in förslag på mottagare av morsdagsmedaljer år 202419.9.2023 09:15:00 EEST | Tiedote

Regionförvaltningsverken ber om förslag på mottagare av morsdagsmedaljer år 2024 senast 3.11.2023. En biologisk mamma, adoptivmamma eller fostermamma som har fyllt 40 år kan få en medalj. Antalet barn är inte avgörande för att beviljas en medalj. Kommuner, församlingar, föreningar och andra sammanslutningar kan lämna in förslag på mammor som borde få medalj. Om mammans egna barn lämnar in förslaget ska det kompletteras med minst två tillförlitliga och av varandra oberoende bifallande utlåtanden från en organisation eller annan sammanslutning.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum