Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry

Metsänhoitoyhdistys Metsä-Lapin johtajaksi valittu Annakaisa Heikkonen

Jaa

Metsänhoitoyhdistys Metsä-Lapin johtajaksi on valittu Annakaisa Heikkonen 1.1.2024 alkaen. MHY Metsä-Lappi muodostuu viiden Lapin alueella toimivan metsänhoitoyhdistyksen yhdistyessä vuoden vaihteessa. Fuusiossa ovat mukana Itä-Lapin, Kittilän, Sallan, Sodankylän ja Rovaniemen metsänhoitoyhdistykset.

Heikkonen siirtyy tehtävään Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK:n Lapin alueen kenttäpäällikön tehtävästä. Heikkonen on toiminut toukokuusta 2023 alkaen fuusiota valmistelevana projektipäällikkönä, ja koulutukseltaan hän on metsätalousinsinööri (YAMK). 

MHY Metsä-Lapin johtajan valinnasta päätti 17.8.2023 valmistelutoimikunta, jonka muodostaa fuusiossa mukana olevien metsänhoitoyhdistysten luottamusjohto.  

Fuusion tavoitteena on tarjota metsänomistajille kattavammat ja laadukkaat palvelut kilpailukykyisesti koko toimialueella sekä lisätä edunvalvonnan vaikuttavuutta. Fuusio mahdollistaa myös toimihenkilöiden erikoistumisen. 

Lisätiedot:  

Hannu Välikangas  

valmistelutoimikunnan puheenjohtaja  

p. 040 514 8766 

hannu.valikangas@mtk.fi

Annakaisa Heikkonen

p. 050 431 4498

annakaisa.heikkonen@mtk.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry

Kansainvälinen YK:n koulumaitopäivä 27.9. - Koulumaito-ohjelmat edistävät lasten terveyttä maailmanlaajuisesti26.9.2023 07:45:00 EEST | Tiedote

YK:n koulumaitopäivä on omistettu painottamaan koulumaidon tärkeyttä lasten ravitsemuksessa. Koulumaito-ohjelmilla on maailmanlaajuisesti keskeinen rooli lasten terveellisen ravitsemuksen edistämisessä, ja koulumaitopäivä on tilaisuus juhlistaa sitä. Kansainvälistä YK:n koulumaitopäivää koordinoi YK:n elintarvike- ja maatalousjärjestö (FAO), ja se tuo yhteen ihmisiä eri puolilta maailmaa.

Budjettiesitys pettymys viljelijöille – valtion pahentama kassakriisi vaatii toimia jo syksyllä20.9.2023 14:41:50 EEST | Tiedote

Hallituksen esitys vuoden 2024 budjetiksi ei sisällä toimia maatalouden vakavien ongelmien ratkaisuksi. Päinvastoin Orpon hallitus on vetämässä maataloudelta pois 55 miljoonaa euroa, joista Marinin hallitus keväällä päätti helpotukseksi maatilojen kustannuskriisiin. Syksyn tukimaksujen viivästyminen on aiheuttamassa akuutin kassakriisin suurelle joukolle suomalaistiloja. MTK vaatii hallitukselta välittömiä toimia valtion itse aiheuttaman kriisin estämiseksi.

Metsänomistajat toimivat Metsämarssin mukaisesti - Monitavoitteinen ja aktiivinen metsänhoito on arvossaan15.9.2023 14:34:06 EEST | Tiedote

Metsänomistajien tavoitteet metsien hyödyntämisessä ovat yleisesti monipuolistuneet. Metsätutka-kyselyn vastausten mukaan yli puolet metsänomistajista asettaa erityisiä tavoitteita metsänomistukselleen. Näistä metsänomistajista monitavoitteisia piirteitä on valtaosalla ja kolmasosa luokittelee itsensä suoraan joko virkistyskäyttöä tai taloudellista turvaa korostaviksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme