Pohjois-Savon ELY-keskus

Pohjois-Savossa heinäkuussa 11 555 työtöntä työnhakijaa

Jaa
Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta Pohjois-Savossa oli heinäkuussa 10,3 %, mikä on 0,3 prosenttiyksikköä viime vuotta korkeampi. Koko maan työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli heinäkuussa 10,5 %.
Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta kunnittain.
Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta kunnittain.

Pohjois-Savossa oli heinäkuun lopussa 11 555 työtöntä työnhakijaa, mikä on 304 työtöntä työnhakijaa enemmän kuin vuosi sitten (+2,7 %). Henkilökohtaisesti ilmoittautuneita lomautettuja oli 865, mikä on 35,8 % enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan.
Työttömien työnhakijoiden määrä ilman lomautettuja oli heinäkuun lopussa 10 690 eli 76 työtöntä työnhakijaa enemmän kuin vuosi sitten.
Nuoria, alle 25-vuotiaita työttömiä työnhakijoita oli heinäkuun lopussa 1 440, mikä on täsmälleen sama määrä kuin vuosi sitten.
Pitkäaikaistyöttömiä eli yli vuoden yhtäjaksoisesti työttömänä olleita oli Pohjois-Savossa heinäkuun lopussa 3 987 henkilöä, mikä on 8,7 % viime vuotta vähemmän.
Seutukunnittain tarkasteltuna työttömien työnhakijoiden määrä kasvoi heinäkuussa kaikilla Pohjois-Savon seuduilla.
Uusia avoimia työpaikkoja ilmoitettiin Pohjois-Savon työ- ja elinkeinotoimistoon heinäkuun aikana 1 952, mikä on 1 382 työpaikkaa vähemmän kuin vuosi sitten (41,5 %).

Heinäkuun 2023 työllisyyskatsaus

Katsoaksesi videon lähteestä www.youtube.com, anna hyväksyntä sivun yläosasta.Heinäkuussa 11 555 työtöntä työnhakijaa

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pohjois-Savon elinkeino-­, liikenne­- ja ympäristökeskus:
johtaja Jan Blomberg
jan.blomberg@ely-keskus.fi, p. 0295 026 552
tutkija Anu Antikainen
anu.antikainen@ely-keskus.fi, p. 0295 026 229

Kuvat

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta kunnittain.
Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta kunnittain.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Savon ELY-keskus
Pohjois-Savon ELY-keskus
PL 2000, Kallanranta 11
70101 Kuopio

0295 026 500http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pohjois-savo

Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Savon ELY-keskus

Pohjois-Savon vesitilannekatsaus 28.9.202328.9.2023 11:52:48 EEST | Tiedote

Kallaveden vedenpinta Itkonniemen asteikolla on N2000+ 82,13. Nyt taso on 21 cm yli ajankohdan pitkäaikaiskeskiarvon. Vedenpinta on pysynyt samalla korkeudella viimeiset pari viikkoa. Konnuksen tulvakanava on ollut auki koko kuukauden. Tilastojen mukaan nyt ollaan syksyn matalimpien vedenkorkeuksien kaudella ja tänä vuonna tuskin enää merkittävää pinnanlaskua tapahtuu ilman lisäjuoksutuksen kasvattamista. Iisalmen reitillä Kiuruvesi, Porovesi ja Onkivesi säilyivät juoksutuksia lisäämällä kesäkauden luparajoissa. Nilsiän reitin alaosassa Syvärin ja Vuotjärven vedenpinnat ovat ajankohdan keskimääräisellä tasolla. Juojärvi on 10 cm keskimääräisen yläpuolella. Varkauden alapuolella Haukiveden pinta on 30 cm yli ajankohdan keskimääräisen tason, kun verrataan 30 viimeisen vuoden tilastoihin. Lukema on nyt N2000+ 76,47. Saimaallakin on käynnissä lisäjuoksutus. Säännöstelemättömällä Rautalammin reitillä kaikki järvet ovat 10 -15 cm ajankohdan keskimääräisen tason yläpuolella. Näyttää olevan yl

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme