Wolfcom

Birra Moretti kattaa italialaisen piazzan Helsingin ytimeen lauantaina 26.8.

Jaa

Italian suosituin italialainen olut Birra Moretti tuo maailman metropoleista ja kansainvälisiltä festivaaleilta tutun Piazza Moretti -tapahtumakonseptinsa Suomeen. Hyvää ruokaa, kylmää olutta, sydämellisesti kuplivaa tunnelmaa ja musiikkia pursuileva italialainen piazza valtaa Helsingin ydinkeskustan Sofiankadun elokuun viimeisenä lauantaina 26. elokuuta.

Helsingin Sofiankatu muuttuu Piazza Morettiksi lauantaina 28. elokuuta. Luvassa on pitkiä ruokapöytiä, pizzaa ja kylmää olutta, italialaista katumusiikkia ja viihtyisää italialaistunnelmaa lounaasta iltakymmeneen.
Helsingin Sofiankatu muuttuu Piazza Morettiksi lauantaina 28. elokuuta. Luvassa on pitkiä ruokapöytiä, pizzaa ja kylmää olutta, italialaista katumusiikkia ja viihtyisää italialaistunnelmaa lounaasta iltakymmeneen. Birra Moretti

Piazza Moretti on vauvoista vaareihin kaikille avoin sosiaalinen tapahtuma, jossa viihdytään yhdessä hyvän ruoan ja juoman parissa. Helsingissä Piazza Moretti järjestetään ensimmäistä kertaa lauantaina 26.8, jolloin italialaiskujan tunnelma valtaa Sofiankadun lounaasta illalliseen kello 12-22. Luvassa on pitkiä ruokapöytiä, pizzaa ja kylmää olutta, italialaista katumusiikkia ja viihtyisää italialaistunnelmaa. Tapahtuman pizzatarjoilusta vastaa itseoikeutetusti Sofiankadun palkittu Via Tribunali-ravintola, josta vieraat voivat tilata pizzoja myös taivasalla  nautittavaksi.

Italiankin suosituin italialainen olut

Italialaisen kauppiasperheen poika Luigi Moretti perusti silloiseen Itävallan keisarikuntaan kuuluneen Friulin pieneen Udinen kaupunkiin olut- ja jäätehtaan vuonna 1859. Ensimmäinen pullo Birra Morettia myytiin seuraavana vuonna ja se saavutti raikkaan ja puhtaan makunsa vuoksi alueella nopeasti suosiota. Pullo sai etikettiinsä viiksekkään herrasmiehen vuonna 1942, kun panimoyrittäjän veljenpoika tapasi udinelaisessa baarissa paikallisen talonpojan olutlasillisella ja pyysi ottaa hänestä valokuvan. Kuvauspalkkioksi sovittiin olut. Arvostettu italialainen kuvittaja Segala teki valokuvasta etiketin, joka sittemmin nousi kansainvälisesti tunnetuksi legendaksi.

Birra Morettin kansainvälisesti palkittu maku ja resepti ovat säilyneet lähes muuttumattomina yli 160 vuoden ajan. Nykyään Birra Morettia viedään yli 40 maahan ympäri maailman ja vuonna 2021 se nousi myynnin arvolla mitattuna Iso-Britannian johtavaksi hanaolueksi*.

”Premium-lager on kansainvälisesti yhä suositumpi oluttyyppi, ja Birra Morettista on esimerkiksi Isossa-Britanniassa tullut yksi suosituimmista premium-lagereista. Trendi tulee voimistumaan varmasti myös Suomessa, kun ruoan kanssa nautittavaksi etsitään hyvää olutta”, kertoo kansainvälisten oluiden tuotepäällikkö Pekko Koski Hartwallilta ja jatkaa:

”Nykyään yhä useammin ystävien kesken ei mennä vain oluelle, vaan halutaan nauttia ruoka- ja juomaelämyksestä. Tämä näkyy Suomessakin bistro- ja gastropubi-trendin kehittymisenä, jossa laadukkaalla oluella on paikkansa. On upeaa, että saamme tuoda Helsingin vanhimmalle kadulle italialaista piazza- ja ruokakulttuuria, kun Sofiankatu täyttyy autenttisen pizzan ja italialaisen katuruoan tuoksuista italialaisen oluen viimeistellessä makuelämyksen."

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot ja median edustajien ilmoittautumiset Piazza Moretti -lounaalle tai päivälliselle 26.8.:

Samuel Sorainen, Wolfcom PR Boutique
samuel.sorainen@wolfcom.fi, +358 400 579 653

Satu Reunanen, Project Director, DEF Agency Oy
satu.reunanen@defagency.fi +358 40 829 1070

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Wolfcom PR Boutique, Helsinki, Finland

Tehtaankatu 40 B 21, 00150 Helsinki

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Wolfcom

Loppukesän kiinnostavimmat tapahtumat Virossa31.7.2023 13:42:11 EEST | Tiedote

Vielä on kesää jäljellä ja Viron monipuolisesta tapahtumatarjonnasta löytyy nähtävää ja koettavaa kaupunkifestivaaleista kansanmusiikkiin ja herkuttelusta saunomiseen. Tuttujen ja taattujen suosikkikohteiden lisäksi tarjolla on myös uusia ja kiehtovia kohteita sekä monenlaisia elämyksiä. Niiden perään kannattaa lähteä myös Tallinnan ulkopuolelle. Välimatkat ovat suhteellisen lyhyitä ja liikkuminen on helppoa niin julkisilla kulkuvälineillä kuin omalla autollakin. Miltä kuulostaisi esimerkiksi maistella lähiruokaa 175 kilometrin pituisella ruokakadulla Peipsin kauniissa maisemissa, kainaloitua romanttisilla ulkoelokuvafestivaaleilla tai katsella auringonlaskua Hiiumaan rannalla leppeiden löylyjen jälkeen?

Tallinnasta uimalla Helsinkiin kannustavan esimerkin vuoksi25.7.2023 12:16:38 EEST | Tiedote

Tuhansien järvien maassa uimataitoa pidetään kansalaistaitona, jonka jokaisen maassamme asuvan tulisi olla mahdollisuus oppia ja osata. Viimeaikaisten tilastojen mukaan uimataito on kuitenkin Suomessa laskussa erityisesti lasten keskuudessa. Huolestuttava trendi vaatii välittömiä toimenpiteitä. Sipoolainen Patrik Kvikant ui parhaillaan Tallinnasta Helsinkiin ja kerää Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton (SUH) kanssa varoja lasten uimaopetuksen tukemiseen Suomessa. Kvikantin uintiurakka alkoi sunnuntaina ja Helsingin Eiranrantaan hän toivoo pääsevänsä tänään tiistaina 25. heinäkuuta, jolloin vietetään myös Maailman hukkumisten ehkäisyn päivää.

Suomen hodarimarkkinaan uusi, TV:stä tuttu tekijä6.7.2023 13:39:02 EEST | Tiedote

Keittiömestari Akseli Herlevin aisaparina Burgerimiehet-sarjassa seikkaileva Ossi Lahtinen toteuttaa pitkäaikaisen unelmansa oman katuruokakonseptin luomisessa. Ainutlaatuisiin, sämpylän päältä avautuviin top cut -hodareihin ja korkealaatuisiin ranskalaisannoksiin erikoistunut Pups Hot Dogs and Fries -sai ensiesittelynsä Helsingin Tuska-festivaaleilla viime viikonloppuna. Uusi hodariravintola nousi festivaalin suosituimmaksi ruokapisteeksi. Seuraavaksi Pups valloittaa Tikkurila Festivaalin ja Blockfestin.

Digimarkkinointi: kun keksit loppuvat?26.6.2023 14:59:46 EEST | Tiedote

Markkinoijien ja myyjien työkaluista katoavat mainonnan kohdentamiseen käytetyt kolmannen osapuolen evästeet, kun ne kielletään pian myös Google Chrome -selaimissa. Uuden tutkimuksen mukaan suomalaiset mainostajat eivät ole vielä valmistautuneet digimarkkinointia mullistavaan muutokseen: vain vajaalla viidenneksellä (23 prosentilla) suomalaisista mainostajista on selkeä suunnitelma, kuinka kolmannen osapuolen evästeet korvataan*.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme