Keskuskauppakamari

Päivi Pohjanheimo Keskuskauppakamarin kansainvälisten asioiden johtajaksi ja ICC:n maajohtajaksi

Jaa
Suurlähettiläs Päivi Pohjanheimo on nimitetty Keskuskauppakamarin kansainvälisten asioiden johtajaksi sekä ICC:n maajohtajaksi. Pohjanheimo siirtyy Keskuskauppakamariin Mexico Cityn suurlähetystön päällikön tehtävästä.
Päivi Pohjanheimo. Kuva: Ulkoministeriö. Kuvaaja: Atte Kajova.
Päivi Pohjanheimo. Kuva: Ulkoministeriö. Kuvaaja: Atte Kajova.

”Olen iloinen voidessani jatkaa yhteistyötä vienninedistämisessä ja yritysten kansainvälistämisessä tällä kertaa Keskuskauppakamarista käsin. Uskon, että monivuotisesta ja laajasta kokemuksestani suurlähettiläänä ja muissa ulkoministeriön tehtävissä on suurta hyötyä kauppakamarien jäsenyrityksille”, sanoo Pohjanheimo.

Nykyinen kansainvälisten asioiden johtaja ja ICC:n maajohtaja Lenita Toivakka jättää tehtävän henkilökohtaisesta elämäntilanteestaan johtuen.

”Työni yritysten kansainvälisyyden vauhdittajana näköalapaikalla on ollut mielenkiintoista ja Suomelle tärkeää. Työn lisäksi elämässä tärkeää ovat läheiset ihmiset. Joskus on tehtävä vaikeita ratkaisuja, jotka tuntuvat sydämessä oikealta”, Toivakka sanoo.

”Kiitän Lenitaa erinomaisesta työstä ja toivotan Päivin tervetulleeksi Keskuskauppakamariin. Hyvä yhteistyömme Team Finlandin ja ulkoministeriön kanssa suomalaisyritysten viennin ja kansainvälistymisen vauhdittamiseksi jatkuu erinomaisissa käsissä”, sanoo Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Juho Romakkaniemi.

Päivi Pohjanheimo aloittaa tehtävässä 1.9. Hän on työskennellyt diplomaattiurallaan ympäri maailmaa erilaisissa tehtävissä, viimeisimmät kahdeksan vuotta suurlähettiläänä. Pohjanheimo on koulutukseltaan valtiotieteiden maisteri ja hän on suorittanut muun muassa MBA-opintoja Madridissa Espanjassa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Päivi Pohjanheimo. Kuva: Ulkoministeriö. Kuvaaja: Atte Kajova.
Päivi Pohjanheimo. Kuva: Ulkoministeriö. Kuvaaja: Atte Kajova.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Keskuskauppakamari
PL 1000
00101 Helsinki

http://kauppakamari.fi/

Keskuskauppakamari edustaa yli 22 000 suomalaista yritystä, jotka työllistävät yhteensä noin miljoona työntekijää. Haluamme helpottaa yritysten toimintaedellytyksiä verotuksen, liikenteen ja lainsäädännön saralla sekä kansainvälisessä kaupassa. Edistämme yritysten itsesääntelyä sekä tarjoamme monipuolisia asiantuntijapalveluja elinkeinoelämän tarpeisiin. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keskuskauppakamari

Keskuskauppakamari: Osinkoverotukseen tarvitaan ripeä täsmäkorjaus – kokonaisuudistusta selvitettävä22.9.2023 11:40:45 EEST | Tiedote

Julkisuuteen noussut someyrittäjien holdingyhtiöihin liittyvä osinkoverosuunnittelu olisi mahdollista tilkitä pienellä lakimuutoksella. Asiasta syntynyt keskustelu on osoitus siitä, että osinkoverojärjestelmämme kohtelee yrityksiä eri tavoin liiketoiminnan luonteesta riippuen. Osinkoverotuksen muutoksille on siis tarvetta, sanoo Keskuskauppakamarin johtava veroasiantuntija Tomi Viitala.

Keskuskauppakamari: Hallitus panostaa liikenneverkkoon vaikeasta taloustilanteesta huolimatta20.9.2023 08:47:45 EEST | Tiedote

Keskuskauppakamarissa kiitosta saavat hallituksen budjettiriihessä tekemät panostukset liikenneverkkoon, vakavasta taloustilanteesta huolimatta. Uusien liikenneverkon parannus- ja kehittämishankkeiden toteuttamiset ovat parasta lääkettä heikkenevään suhdannetilanteeseen, mutta toteutusvalmiiden hankkeiden osalta kuokka olisi pitänyt saada maahan jo tänä vuonna, sanoo Keskuskauppakamarin johtava asiantuntija Piia Karjalainen. Näin olisi maksimoitu elvytysvaikutus ja reagoitu rakennusalan ahdinkoon. Tiestön korjausvelan kasvu tulisi pysäyttää pysyvällä vuotuisella lisärahoituksella.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme