Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)

Keusote ja Keuda vahvistavat yhdessä suunhoidon osaamisalan koulutusta

Jaa

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote) toteuttaa yhteistyössä Keudan kanssa suunhoidon osaamisalan koulutuksen lähihoitajan perustutkinnon suorittaneille tai meneillään olevissa lähihoitajaopinnoissa osaamisalavaiheeseen siirtyville. Tammikuussa –24 alkava ja Keudan kanssa yhteistyönä toteutettava koulutus on Keusotelle jo kolmas.

-Tarjoamme koulutuksella uusia ovia lähihoitajille työllistymiseen. Yhteistyö Keudan kanssa vuosittain on kantanut hedelmää, ja tähän mennessä kaikki halukkaat ovat koulutuksen jälkeen työllistyneet Keusoteen, toteaa suunhoitotyön esimies Kirsi Kuosmanen.  

Keusote vastaa koulutuksen aikana suun hoidon teorialuennoista ja työssäoppimisesta. Käytännön opetusta järjestetään klinikkaharjoitteluna. - Tämän avulla voimme varmistaa koulutuksen laadulliset tavoitteet. Toisaalta pystymme tukemaan hyvin opiskelijan omia toiveita koulutuksen osalta räätälöimällä koulutuksen sisältöä, toteaa Kuosmanen. 

Suunhoidon osaamisalasta valmistunut lähihoitaja voi työllistyä koulutuksen jälkeen hammashoitajaksi perusterveydenhuoltoon tai erikoissairaanhoitoon. Suunhoidon ammattilaisista on tällä hetkellä suuri pula, niin kuin monista muistakin sotealan ammattilaisista. - Yhteistyöllä rakennetaan kestävää siltaa niin osaamisalan kehittämiseen kuin tulevaisuuden työvoiman varmistamiseen. Koulutuksen jälkeen meillä on tarjota varma työpaikka kaikille halukkaille, jatkaa Kuosmanen.  

Koulutukseen ilmoittautuminen on käynnissä  

Tammikuun 15. 2024 alkavaan suunhoidon osaamisalan koulutuksen haku on käynnissä. Koulutukseen tulee hakea viimeistään 6.10.mennessä.  

Opinnot toteutetaan monimuotokoulutuksena ja pääsääntöisesti viitenä päivänä viikossa. Opinnot sisältävät teoriaopintoja verkossa ja Keudan tiloissa sekä klinikkaopetusta Keusoten tiloissa yhtenä tai kahtena päivänä viikossa klo 16–19. Lisäksi opinnot sisältävät työpaikalla oppimista Keusoten suun terveydenhuollon yksiköissä. Koulutus kestää noin vuoden.  

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja medialle:

Suun hoitotyön esimies, Kirsi Kuosmanen

050 497 4210

kirsi.kuosmanen@keusote.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue vastaa sosiaali- ja terveyspalveluista sekä pelastustoimen ja erikoissairaanhoidon järjestämisestä Hyvinkään, Järvenpään, Nurmijärven, Pornaisten, Tuusulan ja Mäntsälän alueella.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme