Pirkanmaan ELY-keskus

Työttömien määrä noussut Pirkanmaalla – heinäkuussa oli 25 203 työtöntä

Jaa
Kesäkuusta nousua tuli 1 200 henkilöä. Vuodentakaiseen tilanteeseen verrattuna nousu oli 1 554 henkilöä. Työttömien työnhakijoiden määrä Pirkanmaalla oli heinäkuussa 25 203 henkilöä. Lomautettujen määrä oli 1 479 henkilöä, kasvua vuositasolla 412 henkilöä. Koko maassa työttömien työnhakijoiden määrä oli 278 747 henkilöä, joista lomautettujen osuus oli 18 401 henkilöä.

Pirkanmaan työttömyysaste oli heinäkuussa 9,9 prosenttia. Koko maan työttömyysaste oli 10,5 prosenttia. Tampereen seutukunnassa työttömyysaste oli 10,1 prosenttia. Matalin työttömyysaste Pirkanmaan seutukunnista oli Lounais-Pirkanmaan seutukunnassa 7,5 prosenttia. Korkein oli Etelä-Pirkanmaalla 10,5 prosenttia.

Uusien työpaikkojen määrä laski noin kolmanneksella vuodentakaisesta, heinäkuussa uusia työpaikkoja ilmoitettiin 6 366 kappaletta.

Lukujen perusteella sekä talouden kehityksen arvion mukaan työttömien lukumäärä kasvanee vielä kuluvan vuoden aikana vertailtuna edelliseen vuoteen. Muutokselta odotetaan kuitenkin maltillista kehitystä. Tilanteeseen vaikuttaa yritysten tarve palkata uutta työvoimaa eläköitymisen sekä uusien tehtäväkokonaisuuksien takia.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pirkanmaan ELY-keskus
Ennakointiasiantuntija Juha Salminen
Puhelin 0295 036 208
sähköposti on muotoa etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Kuvat

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan ELY-keskus
Pirkanmaan ELY-keskus
Yliopistonkatu 38, PL 297
33101 Tampere

https://www.ely-keskus.fi/pirkanmaa

Huolehdimme sujuvasta arjesta; teiden rakentamisesta ja niiden kunnosta, ympäristön tilasta ja suojelusta sekä yritysten tukemisesta. Maakunnan kehittäjänä ja rahoituksen myöntäjänä teemme ELY-keskuksessa päivittäin työtä kestävän tulevaisuuden ja Pirkanmaan parhaaksi. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan ELY-keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme