Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginhallitus esittää Haagan ympyrän sekä Huopalahdentien alueen muutosten hyväksymistä

Jaa
Kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 21.8. myös asettaa järjestöneuvottelukunnan, tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustoimikunnan, vanhusneuvoston sekä vammaisneuvoston toimikaudeksi 2023-25.

Kaupunginhallitus päätti esittää kaupunginvaltuustolle Haagan ympyrän ja Vihdintien asemakaan muutoksen hyväksymistä. Kaavaratkaisu on osa Läntisen bulevardikaupungin asemakaavoitusta. Tavoitteena on, että nykyinen Haagan ympyrän liikennealue muuttuu kaupunkikuvallisesti korkeatasoisiksi kortteleiksi, ja kortteleiden väliin muodostuu vehreä Länsi-Haagan aukio.

Kaupunginhallitus esittää myös Huopalahdentien katualueen ja ympäristön asemakaavan muutoksen hyväksymistä. Kaavaratkaisu on osa Läntisen bulevardikaupungin suunnittelua, ja sen tärkeimpänä tavoitteena on mahdollistaa Länsi-Helsingin pikaraitiotien rakentaminen Huopalahdentielle.

Kaupunginhallitus hyväksyi lisäksi aiesopimusluonnoksen, joka koskee Turunväylän ja Huopalahdentien liittymän parantamista sekä Hakamäentien lakkauttamista ja muuttamista kaduksi.

Asiat etenevät kaupunginvaltuustoon.

Kaupunginhallitus asetti neuvottelukuntia ja toimikuntia

Kaupunginhallitus päätti asettaa järjestöneuvottelukunnan, tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustoimikunnan, vanhusneuvoston sekä vammaisneuvoston toimikaudelle 2023-25.

Järjestöneuvottelukunnan tehtävänä on varmistaa järjestöjen osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksia. Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustoimikunta taas tukee yhdenvertaisuuden ja sukupuolten tasa-arvon valtavirtaistamista läpäiseviksi periaatteiksi kaikessa kaupungin toiminnassa ja palveluissa.

Vanhusneuvosto vaikuttaa kaupungin toiminnan suunnitteluun, valmisteluun ja seurantaan asioissa, joilla on merkitystä ikääntyneen väestön hyvinvoinnin, terveyden, osallisuuden, elinympäristön, asumisen, liikkumisen tai päivittäisistä toiminnoista suoriutumisen taikka heidän tarvitsemiensa palvelujen kannalta.

Vammaisneuvoston tehtävänä on varmistaa vammaisten ja pitkäaikaissairaiden kaupunkilaisten osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksia.

Neuvostojen ja toimikuntien kokoonpanot löytyvät esityslistalta.

Kaikki kaupunginhallituksen päätökset löytyvät päätöstiedotteesta. Päätöstiedote julkaistaan kaupunginhallituksen asiakirjat -sivulla.

Maisa Hopeakunnas
Viestintäasiantuntija
Helsingin kaupunginkanslia
P. 09 310 27 821
maisa.hopeakunnas@hel.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginhallitus antoi kolme eri lausuntoa lakihankkeisiin18.9.2023 17:49:27 EEST | Tiedote

Kaupunginhallitus kokoontui 18.9. ja päätti antaa lausunnot sosiaali- ja terveysministeriölle valmiuslain toimivaltuussäännöksistä, vanhuspalvelulain muuttamisesta annetun lain voimaantulosäännöksen muuttamisesta sekä hallituksen esityksestä koskien yleisestä asumistuesta annetun lain muuttamista. Kaupunginhallitus päätti myös ottaa Petri Lumijärven henkilöstöjohtajan vakinaiseen virkaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme