Rakennusliike Lapti Oy

Ähtärin kampus yhdistää ammatillisen koulutuksen ja lukion saman katon alle – Lapti aloittaa rakentamisen elokuussa

Jaa

Ähtäriin nousee uusi kampus, joka yhdistää Seinäjoen koulutuskuntayhtymän ammatillisen koulutuksen ja Ähtärin lukion saman katon alle Tuomarniemen alueelle. Rakentaminen käynnistyy elokuussa 2023. Rakennustyöt valmistuvat syksyllä 2025, ja opetustoiminta kampuksella alkaa vuoden 2025 loppupuolella. Kokonaisuuden pääurakoitsijana toimii Rakennusliike Lapti Oy.  Pääsuunnittelijana ja arkkitehtina toimii Mikko Pohjaranta UKI Arkkitehdit Oy:stä.

Kampus käsittää monipuolisen kattauksen vaihtoehtoja noin 450 opiskelijalle – metsäalan, kone- ja tuotantotekniikan, sähkö- ja automaatioalan, sosiaali- ja terveysalan, ravintola- ja catering-alan sekä lukion. Kaikkien tilojen on tarkoitus olla Sedun ja lukion yhteiskäytössä, tilavarausten mukaan. Kampus on laajuudeltaan 5 649 brm2.

”Kokeneena koulurakentajana tulemme mahdollistamaan tuleville opiskelijoille tiloiltaan ja tekniikaltaan ajanmukaisen sekä terveellisen ja turvallisen oppimisympäristön. Olemme toteuttaneet onnistuneesti jo useita kouluja kuten Kaurialan koulun Hämeenlinnassa sekä Myllyhaan ja Emäkosken koulut Nokialla. Kaksi vuotta kestävällä kampustyömaalla on myös laaja työllistämisvaikutus, ja se tuo alueelle työtä niin rakentamiseen, kuljetuksiin kuin tavarantoimittajille”, kertoo Laptin Keski-Suomen aluejohtaja Samuli Heino.

Kampustyömaan purku-urakasta vastaa Mestaripurkajat Oy Perhosta. Sähköurakoitsijana toimii Kaunisto-Yhtiöt Seinäjoki Oy. Ilmanvaihto-, putki- ja rakennusautomaatiourakoitsija on Näsin Vesijohtoliike Oy / Ähtärin Vesi ja Lämpö.

Vanhaa kunnioittaen, luonnolle kumartaen

Uudisrakennusten lähtökohtana on kunnioittaa alueen suojeltua rakennuskantaa ja pihapiiriä suojeltuine puustoalueineen.

”Uusi kampus muodostuu neljästä lohkosta ja niitä yhdistävistä aulatiloista, jotka mahdollistavat luontaisia kohtaamisia arjessa ja edesauttavat yhteisöllisyyden syntymistä. Rakennuskokonaisuuden jaottelu pienempiin osiin sopeuttaa myös rakennuksen mittakaavaa historialliseen ja arvokkaaseen ympäristöön luontevasti soveltuvaksi”, kuvaa arkkitehti Mikko Pohjaranta.

Ähtärin kampusprojektin materiaaleissa on kiinnitetty erityistä huomioita kestävyyteen ja huoltovapauteen. Lisäksi rehellisillä ja rouheilla materiaaleilla on haluttu korostaa rakennuksen pajamaista luonnetta – rakennukseen sijoittuu tiloja aina metsäkonehalleista sosiaali- ja terveyspuolen hoitoluokkiin.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Samuli Heino, aluejohtaja, Rakennusliike Lapti Oy, 050 388 8507, samuli.heino@lapti.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Lapti lyhyesti

Lapti on vakavarainen rakentaja, joka keskittyy toiminnassaan kohtuuhintaisten asuntojen uudisrakentamiseen Suomen suurimmissa kasvukeskuksissa. Laptin palveluvalikoimaan kuuluu lisäksi laadukkaiden liike- ja toimitilojen, koulujen ja terveydenhuoltokiinteistöjen sekä päivähoito- ja hoivakiinteistöjen rakentaminen maanlaajuisesti. Rakennusliike Lapti -konsernin palveluksessa oli tilikauden päättyessä noin 570 henkilöä. www.lapti.fi

Rakennamme huolella hyvän elämän puitteet.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Rakennusliike Lapti Oy

Opiskelijatornitalo UNO saavutti harjakorkeuden – opiskelijat pääsevät muuttamaan keväällä 20248.9.2023 14:30:00 EEST | Tiedote

Oulun 3. korkein asuinkerrostalo ja Pohjois-Suomen opiskelija-asuntosäätiön historian korkein uudiskohde, 16-kerroksinen UNO on saavuttanut harjakorkeuden. Opiskelijoiden arjen kohtaamisiin ja yhteisöllisyyteen on panostettu tornitalossa tavalla, joka tuo tasapainoa yksinasumiseen ja etäopiskeluun. Yhteistoiminta on korostunut myös hankkeen suunnittelussa ja rakentamisessa. Opiskelijat pääsevät muuttamaan uusiin asuntoihin keväällä 2024.

Savitaipaleelle uusi hoivakoti ympärivuorokautisen hoivan asiakkaille4.9.2023 09:00:00 EEST | Tiedote

Hoivakodin rakentaminen alkaa syksyllä 2023, ja talo valmistuu loppuvuodesta 2024. Uudessa hoivakodissa on tilat 60 asukkaalle. Osa tiloista soveltuu ympärivuorokautista hoivaa tarvitseville ikääntyneille ja osa yhteisölliseen asumiseen. Suomen Hoiva ja Asunto Oy:n omistukseen tulevan hoivakodin suunnittelusta ja rakentamisesta vastaa Rakennusliike Lapti Oy. Tiloissa tuottavat palveluja Attendo Oy ja Etelä-Karjalan hyvinvointialue.

Savilahden liikunta- ja tapahtumakeskus Luola palvelee alueen oppilaitoksia monipuolisesti17.8.2023 12:00:00 EEST | Tiedote

Savilahden liikunta- ja tapahtumakeskus Luolan rakentaminen etenee hyvää tahtia – työmaalla on alkanut sisävalmistusvaihe ja pääsisäänkäyntirakennuksen rakentaminen Luolan ulkopuolelle. Sisävalmistusvaiheeseen kuuluvat muun muassa vaativat ja laajat tekniikka-asennukset, joita vaaditaan esimerkiksi kansainvälisten urheilutapahtumien järjestämiseen. Luolaan rekrytoidaan parhaillaan kahvila-, ravintola- ja asiakaspalveluyrittäjää, joka kehittää yhteistyössä kaupungin kanssa asiakkaille laadukkaita palveluita. Kahvila-ravintola-liiketoiminnan lisäksi yrittäjä hoitaa Luolan asiakaspalvelun, joka koostuu Luolan käyttäjien opastuksesta, neuvonnasta ja asiakasmaksujen perimisestä. Perinteisiä harjannostajaisia Luolassa päästään viettämään perjantaina 8.9.2023 Luolan runkorakenteiden valmistumisen kunniaksi. Luolan 2. vaiheen eli sisäosien rakentamisesta vastaa Rakennusliike Lapti Oy. Yhteistyöllä rakennetaan kaikille mieluinen Luola Kuopion kaupunki ja Savilahden alueen oppilaitokset eli Savo

Vuorentaustan koulu laajenee Ylöjärvellä – keskiössä tilojen muunneltavuus ja monikäyttöisyys9.8.2023 09:00:00 EEST | Tiedote

Vuorentaustan koulun laajennusosan rakentaminen vanhan peruskorjattavan rakennuksen yhteyteen alkaa elokuussa 2023 Ylöjärvellä. Laajennusosan suunnittelusta ja rakentamisesta vastaa Rakennusliike Lapti Oy, joka voitti urakan erityisesti parhailla laatupisteillä. Rakennustyöt valmistuvat loppuvuodesta 2024, ja ensimmäinen lukukausi alkaa laajennusosassa alkuvuodesta 2025.

Savilahden liikunta- ja tapahtumakeskus Luolan sisätilat muotoutumassa lopulliseen muotoonsa – massiiviset alapohja- ja betonirunkotyöt valmistuneet21.6.2023 09:00:00 EEST | Tiedote

Puolustusvoimien entinen luolasto Kuopion Savilahdessa alkaa sisäosiltaan muovautua lopulliseen muotoonsa liikunta- ja tapahtumakeskus Luolaksi. Luolan työmaalla on saatu pääosin valmiiksi sisäosien ja tunneleiden massiiviset alapohja- ja betonirunkotyöt sekä näihin liittyvät tekniikka-asennukset. Työmaalla on käynnistynyt sisävalmistusvaihe ja pääsisäänkäyntirakennuksen rakentaminen Luolan ulkopuolelle. Luolan 2. vaiheen eli sisäosien rakentamisesta vastaa Rakennusliike Lapti Oy.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme