Jyväskylän yliopisto

Yliopiston lukuvuosi käynnistyy juhlien ja sivistystä painottaen

Jaa

Jyväskylän yliopiston syyslukukauden opetus käynnistyy 4.9. Tällä viikolla, 28.8. lähtien, uudet opiskelijat tutustuvat tiedekuntiinsa, saavat infoa erilaisista palveluista alkuorientaatiossa sekä ryhmäytyvät tutoreiden johdolla.

Yliopistossa aloittaa tänä syksynä 2 660 uutta opiskelijaa. Ulkomaalaisten osuus uusista perustutkinto-opiskelijoista on 6,3 prosenttia. Opintonsa aloittavien mediaani-ikä on 21 vuotta. Vaihto-opiskelijoita tänä syksynä aloittaa 370 opiskelijaa.

Avajaisissa luvassa perinteitä ja festivaalitunnelmaa

Yliopiston lukuvuoden 2023-2024 perinteistä avajaisseremoniaa vietetään keskiviikkona 6.9. klo 13. Erityistä juhlavuutta tilaisuudessa nähdään, kun yliopiston hallituksen puheenjohtaja Antti Koivula luovuttaa rehtorin käädyt uudelle rehtorille.

Ohjelmassa kuullaan rehtori Jari Ojalan avajaispuhe sekä JYYn puheenvuoro, jonka pitää edustajiston puheenjohtaja Arttu Laaksonen. Kulttuuriohjelmassa on luvassa musiikkia, jota esittää pianisti Kaisa Polvi sekä Campuksen Koonnon tanssiesitys.  

Avajaisjuhlallisuudet käynnistyvät keskiviikkona jo klo 12.00 Seminariumin vanhassa juhlasalissa, jossa henkilöstö ja opiskelijat kokoontuvat perinteiseen avajaishartauteen.

Opiskelijoille ja henkilöstölle on tarjolla lisäksi kolmepäiväinen kampusfestivaali eli JYUnity Fest 5.-7.9.2023. Lukuvuoden alkua juhlitaan iloisen yhdessäolon, musiikin ja hyvinvoinnin merkeissä. Tapahtuman järjestävät Jyväskylän yliopisto (JYU) ja Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta (JYY).

Avajaisviikolle osuvat tänä vuonna myös Jyväskylä Pride -viikko ja korkeakoululiikunta uMoven avoimet ovet, joten kampuksella tapahtuu läpi viikon.

Juhlavuonna sivistys on supervoima

Jyväskylän yliopiston juuret ulottuvat vuoteen 1863 ja ensimmäiseen suomenkieliseen opettajankoulutusseminaariin. Yliopisto juhlii 160-vuotista historiaansa nostamalla esiin sivistyksen ja tasa-arvon merkityksen, ovathan seminaarin perustajan Uno Cygnaeuksen uraauurtavat tavoitteet koulutuksen yhdenvertaisuudesta edelleen ajankohtaisia.

Lisätietoja:

Tuula Maijanen, erikoisasiantuntija, tuula.maijanen@jyu.fi, puh. 050 054 6003 (orientaatio-ohjelma)

Tapahtumakoordinaattori Jenna Minkkinen, puh. 050 466 3133, jenna.j.minkkinen@jyu.fi (avajaiset)

Avajaiset: www.jyu.fi/avajaiset

Yhteyshenkilöt

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Väitös: Musiikkiterapia voi vahvistaa varhaisnuorten tunnetaitojen kehittymistä (Salokivi)20.9.2023 06:00:00 EEST | Tiedote

FM Maija Salokiven väitöstutkimus antaa kattavan kuvan varhaisnuorten tunnetaitojen tukemisesta musiikkiterapian avulla. Tutkimuksessa määritellään, mitä tunnetaidot käytännössä tarkoittavat ja miten musiikkiterapeutit työskentelevät tunnetaitojen edistämiseksi mielenterveysongelmista kärsivien varhaisnuorten kanssa. Tämän lisäksi kuvataan tunnetaitojen arviointivälineen kehittämistä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme