HSL Helsingin seudun liikenne

HSL:n hallituksen päätöksiä 22.8.2023

Jaa

HSL:n hallitus kokoontui etäyhteyksin 22. elokuuta 2023 ja teki päätökset seuraavissa asioissa.

Kilpailukierroksen järjestäminen 59/2023

Hallitus päätti järjestää bussiliikenteen tarjouskilpailun, johon sisältyy Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla liikennöitäviä linjoja. Kilpailutettavan liikenteen osuus on noin 4,5 prosenttia HSL:n tilaaman bussiliikenteen automäärästä ja 5,9 prosenttia linjakilometreistä. Tarjouskilpailu ratkaistaan joulukuussa 2023.

Linkki kokousasiaan

Lausunto Helsingin kaupungille Björn Månssonin toivomusponnesta

Hallitus päätti antaa lausunnon mahdollisuudesta muuttaa liikenneinfrastruktuurin investointien rahoitusta. HSL pitää välttämättömänä joukkoliikenneinfran erilaisten rahoitusmallien vaihtoehtojen selvittämistä. Ratkaisu tulisi löytyä pikaisella aikataululla, eivätkä kuntakohtaiset erilliset rahoitusmallit ole toimivia. Hankkeiden myötä kasvavat lipputulot eivät riitä ennusteiden mukaan kattamaan kasvaneita operointi- ja infrakustannuksia. HSL on selvittänyt rahoituksen nykytilaa ja tulevaisuutta. Selvitystyön tavoitteena on ollut luoda yhteinen tilanne- ja tulevaisuuskuva HSL:n rahoituksellisesta pohjasta, perussopimukseen sisältyvistä velvotteista sekä HSL:n kyvystä vastata niistä 2020-30 -luvuilla.

HSL:n tilannekuvan ja rahoituspohjan arvioinnin loppuraportti
Linkki kokousasiaan

HSL:n lausunto Pohjoisen Kirkkonummen liikennekäytävän osayleiskaavaehdotuksesta

Hallitus päätti antaa lausunnon osayleiskaavaehdotuksesta. HSL kannattaa kaavan lähtökohtia, joilla mahdollistetaan lähijunien seisake ja sen edellyttämä väestö- ja työpaikkamäärä Veikkolassa. Espoo-Lohja -hankekokonaisuuteen liittyy vielä ratkaistavia asioita investoinnin rahoitukseen,  ratayhteyden liikennerakenteeseen sekä liikenteen järjestämisvastuuseen liittyen.

Linkki kokousasiaan

Tarkastuslautakunnan varajäsenen vaalikelpoisuuden menetys ja uuden tarkastuslautakunnan varajäsenen valinta

Hallitus päätti esittää yhtymäkokoukselle, että Mira Vaahermäki menettää pyynnöstään yleisen vaalikelpoisuutensa tarkastuslautakunnan varajäsenen tehtävään 1.10.2023 alkaen ja että Vaahermäen tilalle valitaan tarkastuslautakunnan varajäsen jäljellä olevaksi toimikaudeksi.

Linkki kokousasiaan

Yhteyshenkilöt

Mika Nykänen, toimitusjohtaja, p. 09 4766 4040

HSL Helsingin seudun liikenne vastaa seudun joukkoliikenteen suunnittelusta ja tilaamisesta sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on 400 työntekijää, ja liikevaihto on noin 700 miljoonaa euroa vuodessa. Vuonna 2021 HSL:n järjestämässä liikenteessä tehtiin 238 miljoonaa, mikä on yli 60 % Suomessa tehdyistä joukkoliikennematkoista. Yhteystietoja medialle: www.hsl.fi/viestinta - http://www.hsl.fi/viestinta

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HSL Helsingin seudun liikenne

Suuret kaupunkiseudut peräänkuuluttavat valtiolta riittäviä panostuksia kestävään kasvuun13.9.2023 13:00:00 EEST | Tiedote

Seitsemän suurinta kaupunkiseutua esittävät yhteisessä kannanotossaan vakavan huolensa valtion niukoista resursseista kaupunkiseutujen kasvun tukemiseen. Pääministeri Petteri Orpon hallituksen ohjelma tunnistaa MAL-seutujen keskeisen merkityksen, mutta ei juurikaan varaa rahoitusta seutujen kehittämiseen. Seudut ovat määrätietoisesti kehittäneet kestävää yhdyskuntarakennetta ja peräänkuuluttavat pitkäjänteisyyttä myös valtiolta.

HSL ja Helsingin seudun kunnat kartoittavat liikkumistutkimuksella asukkaiden tekemiä matkoja ja kulkutapoja1.9.2023 09:20:16 EEST | Tiedote

Ensimmäiset kutsukirjeet vuoden 2023 Liikkumistutkimukseen, joka selvittää Helsingin seudun asukkaiden matkoja ja kulkutapoja, on postitettu. Kutsun saa lähes 42 000 satunnaisesti valittua Helsingin seudun asukasta. HSL kehottaa vastaamaan tutkimukseen, sillä sen avulla saadaan tärkeää tietoa liikennettä koskevien päätösten ja suunnitelmien pohjaksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme