HSL Helsingin seudun liikenne

Kruunuvuorenrannan lautta saa matkustajilta kiitosta

Jaa

Vapunpäivänä 2023 aloittanut Laajasalon Kruunuvuorenrannan ja Meritullintorin välinen lauttaliikenne on saavuttanut matkustajien suosion. HSL:n elokuussa tekemän tutkimuksen mukaan 82 % matkustajista koki Kruunuvuorenrannan lautan nopeuttavan matkustamista.

Vastaajista 94 % piti lauttaa mukavana ja 86 % antoi HSL:n joukkoliikenteelle kiitettävän yleisarvosanan. Yli puolet (52 %) arvioi lautan lisäävän joukkoliikenteellä matkustamista. 
 
Kehittämistoiveinaan matkustajat esittivät lautalle tiheämpää vuoroväliä nykyisen 50 minuutin sijaan sekä nykyistä laajempaa liikennöintiaikaa eli että lautta aloittaisi liikennöinnin tuntia aikaisemmin aamulla ja jatkaisi illalla myöhempään. Lautan henkilökuntaa kiitettiin ystävällisestä palvelusta. 
 
Tutkimus toteutettiin korttikyselynä, jossa matkustajille jaettiin QR-koodilla varustettuja ”HSL tutkii” tutkimuskortteja 7.–18.8.2023. Tutkimukseen osallistui 868 matkustajaa.
 
Lautan aikataulut ja reitti löytyvät Reittioppaasta. Lauttamatka kestää yhteen suuntaan noin 20 minuuttia, ja lautta kulkee kesällä kaikkina päivinä ja talvella arkisin noin kello 7–22. Vuoroväli on noin 50 minuuttia. Talviviikonloppuisin lautta kulkee noin kello 10–18. Lautan talviliikennekausi alkaa marraskuun alussa. Lautalla kelpaa HSL:n AB-lippu.

Yhteyshenkilöt

kehittämispäällikkö Antti Vuorela, puh. 040 504 4582

Linkit

Helsingin seudun liikenne HSL vastaa seudun joukkoliikenteen suunnittelusta, tilaamisesta ja lipuista sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on noin 400 työntekijää. Vuonna 2022 HSL:n toimintakulut olivat 734 miljoonaa euroa ja toimintatuotot 815 miljoonaa euroa. HSL:n järjestämässä liikenteessä tehtiin 304 miljoonaa nousua, mikä on suurin osa Suomen joukkoliikennematkoista. Yhteystietoja medialle: www.hsl.fi/viestinta

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HSL Helsingin seudun liikenne

Suuret kaupunkiseudut peräänkuuluttavat valtiolta riittäviä panostuksia kestävään kasvuun13.9.2023 13:00:00 EEST | Tiedote

Seitsemän suurinta kaupunkiseutua esittävät yhteisessä kannanotossaan vakavan huolensa valtion niukoista resursseista kaupunkiseutujen kasvun tukemiseen. Pääministeri Petteri Orpon hallituksen ohjelma tunnistaa MAL-seutujen keskeisen merkityksen, mutta ei juurikaan varaa rahoitusta seutujen kehittämiseen. Seudut ovat määrätietoisesti kehittäneet kestävää yhdyskuntarakennetta ja peräänkuuluttavat pitkäjänteisyyttä myös valtiolta.

HSL ja Helsingin seudun kunnat kartoittavat liikkumistutkimuksella asukkaiden tekemiä matkoja ja kulkutapoja1.9.2023 09:20:16 EEST | Tiedote

Ensimmäiset kutsukirjeet vuoden 2023 Liikkumistutkimukseen, joka selvittää Helsingin seudun asukkaiden matkoja ja kulkutapoja, on postitettu. Kutsun saa lähes 42 000 satunnaisesti valittua Helsingin seudun asukasta. HSL kehottaa vastaamaan tutkimukseen, sillä sen avulla saadaan tärkeää tietoa liikennettä koskevien päätösten ja suunnitelmien pohjaksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme