Espoon kaupunki - Esbo stad

Kryvyi Rihn nuoret muusikot juhlistavat Ukrainan itsenäisyyspäivää Espoossa

Jaa

Espooseen saapuvat ukrainalaisnuoret esiintyvät Ukrainan itsenäisyyspäivänä 24.8. Nuorten musiikkia on mahdollista kuulla myös viikonlopun Espoo-päivässä.

Espoon ukrainalaisesta kumppanikaupungista Kryvyi Rihstä keskiviikkona 23.8. saapuva nuorten monitaiteellinen ryhmä ”Krok” esiintyy Ukrainan itsenäisyyspäivänä 24.8. Etelä-Tapiolan lukiossa. Myöhemmin illalla muusikot liittyvät Helsingissä järjestettävään auringonkukkakulkueeseen. Tässä kaikille avoimessa United for peace – United for Ukraine -tapahtumassa osoitetaan tukea Ukrainan itsenäisyydelle, vapaudelle ja rauhalle.

Myös kansainvälisesti esiintyneen ryhmän ohjelmistoon kuuluu ukrainalaisia kansanlauluja, kansanperinnemateriaalin nykyaikaisia tulkintoja sekä a cappella -esityksinä että instrumentaalisäestyksellä. Suomeksi ryhmän nimi Krok tarkoittaa askelta. 

Espoo-päivää juhlitaan jälleen kaksi päivää. Tuolloin ukrainalaisnuoret esiintyvät Tapiolan lukiossa, kaupunginjohtajan vastaanotolla sekä lauantaina 26.8. klo 15 kaikille avoimessa tapahtumassa kulttuurikeskuksen ulkoilmanäyttämöllä Amfilla.

Yksi matkan tavoitteista on antaa nuorille lepohetken sodan arjesta. Vierailun aikana ryhmä tutustuu muun muassa EMMA-museoon, Rantaraittiin ja Espoon kirjastoihin.

Kaupunginjohtajalta videotervehdys Ukrainan itsenäisyyspäivään 24.8.

Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä lähettää videoterveiset Kryvyi Rihn kaupungille ja asukkaille Ukrainan itsenäisyyspäivän johdosta. Videolla Tapiolan lukion jousikvartetti esittää Ukrainan itsenäisyyslaulun.

Solmimme yhteisymmärryssopimuksen Kryvyin Rih kanssa Eurooppa-päivänä 9.5.2023. Espoon lukiot ja Kryvyi Rihn lyseot ovat tehneet yhteistyötä keväästä saakka ja yhteistyö on laajentunut myös ammattikoulujen, korkeakoulujen ja yliopistojen suuntaan. Espoo on tukenut Kryvyi Rihtä koulutukseen annetuilla raha- ja tarvikelahjoituksilla. Yhteistyötä on tarkoitus laajentaa myös muihin teemoihin.

Kryvyi Rih valikoitui Espoon kumppanikaupungiksi Suomen Ukrainan suurlähettilään Olga Dibrovan ehdotuksesta. Kryvyi Rih on sekä Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyin että suurlähettiläs Dibrovan kotikaupunki.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kansainvälisten asioiden päällikkö Annika Forstén, p. +358 40 6369681, annika.forsten@espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme