Vihreät - De Gröna

Sofia Virta: Tarjoamme vaihtoehdon, joka vahvistaa hyvinvointivaltiota ja aidosti uskoo vapaisiin markkinoihin 

Jaa
Vihreiden puheenjohtaja Sofia Virta piti avauspuheen vihreän eduskuntaryhmän kesäkokouksessa Jyväskylässä. Virran mukaan Vihreät haluavat luoda suomalaisille toivoa ja tarjota vaihtoehdon, jossa jokaisen ääni kuuluu, jossa tämän maan päättäjillä on riittävästi rohkeutta uudistaa ja vielä enemmän empatiaa tehdä se oikeudenmukaisesti.

– Suomen tulee olla olla vahva pohjoismainen hyvinvointivaltio, jossa jokaisella lapsella on mahdollisuus tavoitella unelmiaan riippumatta siitä, mille alueelle tai mihin perheeseen sattuu syntymään. Olla aktiivinen yhteiskunta, joka luottaa markkinatalouteen ja sopimusvapauteen kuten menestyneet naapurimmekin tekevät, Virta linjasi.

– ​​Huolestuttava talouskehitys voidaan muuttaa. Oppimistulosten suunta voidaan kääntää. Upeaa, ainutkertaista Suomen luontoa voidaan vahvistaa. Sitä hyvää, mitä tämä maa on, pitää puolustaa. Ja kaikkea sitä, mikä on rikki, tulee onnistua korjaamaan tai uudistamaan. Meidän tulee olla yhteiskunta, joka nojaa oikeusvaltioperiaatteeseen, lehdistövapauteen ja avoimeen demokratiaan. Ja se on se suunta, johon minä ja johon me Vihreät haluamme tätä maata viedä, Virta sanoi. 

Virta nosti myös esiin hallituksen talous- ja maahanmuuttopolitiikan yhtälön, jossa työkalut työvoimapulaan vastaamiseen jätetään käyttämättä tai niitä jopa rikotaan. Kokonaisuus on Virran mukaan logiikaltaan hämmästyttävän huono eikä ota huomioon maamme väestönkehityksen todellisuutta. 

– Suomalaiset yritykset ovat tämän maan talouden kivijalka enkä pysty ymmärtämään, miksi hallitus ohittaa elinkeinoelämän hätähuudon siitä, että tämä maa tarvitsee lisää työhön johtavaa maahanmuuttoa. Eikö kokoomus pysähtynyt miettimään, että sen lisäksi, että tuollainen maahanmuuttopolitiikka on epäreilua politiikkaa, on se myös typerää ja vastuutonta politiikkaa, Virta kysyi.

– Miten ihmeessä Suomeen saadaan lisää ihmisiä tekemään töitä esimerkiksi hoiva- tai palvelualoille saati yritysten tai vihreän teollisuuden investointeja toteuttamaan, jos samaan aikaan leikitellään rasismilla ja oikein vaikeutetaan maahanmuuttoa? Työvoimapula on vuosikymmenen loppuun mennessä talouskasvumme suurin tulppa, ja siihen Orpon hallitus jättää vastaamatta. Sillä voi olla tuhoisat jäljet, totesi Virta. 

Virta nosti myös puheessaan Suomen roolia ulkopolitiikassa sekä ilmasto- ja luontokysymyksissä.

– Kansainvälisissä pöydissä on kyettävä olemaan kokoaan suurempi eikä missään tilanteessa pidä kääntää selkää hädässä oleville. Ilmasto- ja luontokysymyksiä pitää ratkoa innovatiivisesti ja nopeasti esimerkiksi vahvistamalla hiilinieluja kehittämällä yksityiseen omistukseen pohjaavia markkinaehtoisia malleja ja luontomarkkinoita.

– Vihreiden puolesta lupaan nyt, että me emme väistä vastuuta, me emme sulje silmiämme tulevaisuudelta vaan teemme parhaamme, jotta tämän maan nuoret voisivat luottaa siihen että huominen on tätä päivää parempi, Virta linjasi. 

Lue koko puhe -> 

https://www.vihreat.fi/ajankohtaista/sofia-virran-puhe-23-8-2023/Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Vihreät - De Gröna
Vihreät - De Gröna
Mannerheimintie 15b A, 4 krs
00260 Helsinki

09 5860 4160, viestinta@vihreat.fihttps://www.vihreat.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vihreät - De Gröna

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme