Taideyliopisto

Filosofi Emanuele Coccia luennoi Helsingissä taiteen roolista ilmastokriisin ymmärtämisessä ja käsittelyssä

Jaa

Emanuele Coccia vierailee syyskuussa Helsingissä Taideyliopiston Kuvataideakatemian ja Saastamoisen säätiön kutsumana. Hän pitää yleisölle avoimen luennon keskiviikkona 20.9.2023 Tanssin talossa. Luennon aihe on Don't Call Me Gaia. Notes For a Planetary Art.

Italialainen filosofi  Emanuele Coccia näkee taiteen keinona käsitellä ja ymmärtää planeettamme toimintaa. Hän pitää ilmastokriisiä todisteena siitä, että maapallo toimii vapaasti ja tekee mitä haluaa. Se ei ole enää ihmisten hallittavissa ja tarvitsemme luovaa ajattelua kuvataiteista musiikkiin puhuaksemme maapallosta.

Coccia on tuottelias kirjoittaja ja hänen teoksensa Kasvien elämä on julkaistu suomeksi vuonna 2020. Hän puhuu ”animaalisesta rasismista”, joka rajaa kasvikunnan muun yhteiskunnan ulkopuolelle. Vuodesta 2011 Coccia on toiminut Pariisin École des hautes études en sciences sociales -tutkimusinstituutin apulaisprofessorina.

Saastamoinen Foundation Keynote: Emanuele Coccia

  • Ke 20.9.2022 klo 17–19 (ovet aukeavat klo 16.40)
  • Tanssin talo, Kaapeliaukio 3, Helsinki
  • Kieli: englanti
  • Salissa on 235 paikkaa, joista 70 on varattu Taideyliopiston opiskelijoille ja tutkijoille


Tapahtumaa moderoi tutkijatohtori ja estetiikan dosentti Sanna Lehtinen. Luennon jälkeen teeman käsittely jatkuu paneelikeskustelussa.

Luento on seitsemäs Taideyliopiston Kuvataideakatemian ja Saastamoisen säätiön järjestämä Keynote -puheenvuoro. Kerran vuodessa järjestettävän luennon puhujiksi kutsutaan kansainvälisesti merkittäviä taidealan toimijoita.

Median edustajat voivat varata paikan tilaisuuteen sähköpostitse (leena.kummu@uniarts.fi). Emanuele Coccian haastattelupyynnöt ennen tilaisuutta (online) tai hänen Helsingin-vierailunsa aikana voi esittää Leena Kummulle. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Emanuele Coccia
Emanuele Coccia
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Taideyliopisto tarjoaa ylintä musiikin, kuvataiteen, esittävien taiteiden sekä kirjoittamisen koulutusta Suomessa. Taideyliopisto on taidealojen koulutuksen ja tutkimuksen kansainvälinen suunnannäyttäjä, joka vahvistaa taidetta yhteiskuntaa uudistavana voimana. Vuonna 2013 perustetun Taideyliopiston muodostavat Kuvataideakatemia, Sibelius-Akatemia ja Teatterikorkeakoulu.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Taideyliopisto

Taideyliopiston rehtori Kaarlo Hildén: Heikennykset kansainväliseen yhteistyöhön ovat myös heikennyksiä tieteen ja taiteen tasoon22.9.2023 14:29:35 EEST | Tiedote

Taideyliopisto juhli 10-vuotista taivaltaan lukuvuoden avajaisissa perjantaina 22.9. Rehtori Kaarlo Hildén totesi avajaispuheessaan kansainvälisyyden vaalimisen olevan tärkeää Taideyliopistolle. Taideyliopistosta on kasvanut kymmenessä vuodessa taidealojen koulutuksen ja tutkimuksen kansainvälinen edelläkävijä, joka houkuttelee kasvavassa määrin huippuosaajia myös ulkomailta.

Sibelius-Akatemian DIG.-festivaali avaa näyteikkunan jazzartistien maailmaan Musiikkitalossa 4.–7.10.202321.9.2023 09:58:14 EEST | Tiedote

Taideyliopiston Sibelius-Akatemian vuosittainen DIG.-jazzfestivaali valtaa Musiikkitalon Black Boxin 4.–7. lokakuuta. Järjestyksessään 19. festivaali esittelee kattauksen huippumuusikoiden konsertteja. Festivaali tarjoaa konserttien lisäksi eturivin paikan kuulla artistien ajatuksia ja mahdollisuuden keskustella heidän kanssaan ajankohtaisista aiheista, kuten laulajan roolista jazzmusiikissa ja alan sukupuolittuneisuudesta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme