Vihreät - De Gröna

Vihreiden Sofia Virta: Kansainvälisten työntekijöiden ulosheittolaeista luovuttava

Jaa
Vihreät haluaa taittaa valtionvelan kasvun, saavuttaa talouden tasapainon ja vauhdittaa talouskasvua. Sitä voidaan korjata edistämällä työperäistä maahanmuuttoa ja kotoutumista.

– Vaadimme, että hallitus peruu aikeensa potkia maasta pois kansainväliset työntekijät ja yrittäjät, jos he eivät ole saaneet kolmen kuukauden kuluessa solmittua uutta työsuhdetta. Pelkästään monilla asiantuntija-aloilla rekrytointiprosessit voivat kestää näin pitkään. Tällainen ulosheitto-automaatti on epäinhimillinen eikä ole omiaan houkuttelemaan ihmisiä tulemaan Suomeen töihin ja tuomaan tänne perhettään, Vihreiden puheenjohtaja Sofia Virta korostaa.

Vihreät haluaa tehdä Suomesta entistä houkuttelevamman maan asettua, rakentaa elämää ja tehdä töitä. Ensimmäisenä tulisi ottaa käyttöön työnhakuviisumi, luopua saatavuusharkinnasta, puolittaa perheenyhdistämisen tulorajat ja helpottaa jo maassa olevien tänne jäämistä laajalla keinovalikoimalla.

– Nyt hallitus kiristää lakeja, jotta ahkerat, monesti jo Suomeen asettuneet ja täällä työllistyneet ihmiset saataisiin pois Suomesta, mikä on aivan järjenvastaista, Virta kummastelee.

Vihreiden mielestä Suomen pitäisi asettaa tavoitteeksi, että uusien kansainvälisten yrittäjien tai työntekijöiden määrä kasvaisi vähintään kaksinkertaiseksi verrattuna nykyennusteeseen. Työperäiseen maahanmuuttoon panostamalla voidaan saavuttaa jopa 1,8 miljardia vahvempi julkinen talous. 

Passiivinen sitoutuminen syrjimättömyyteen ei riitä - tarvitaan tekoja

Suomeen jo muuttaneiden kotoutumista kehittämällä Vihreät tavoittelee 600 miljoonan euron säästöjä julkiseen talouteen. Tämän tavoitteen toteutuminen edellyttää työllisyysasteen nostamista ja vähintään 30 000 uutta työllistä. Kotoutuminen ei ole kuitenkaan pelkästään Suomeen muualta muuttaneista itsestään kiinni, vaan tarvitaan koko yhteiskunnan vastaanottavuuden lisäämistä ja sitoutumista rasisminvastaisuuteen.

– On järjetöntä että meillä on päteviä, työkykyisiä ihmisiä työelämän ulkopuolella siksi, että liian tiukat kielitaitovaatimukset tai syrjivät rakenteet estävät työpaikan saannin. Meillä ei ole varaa menettää yritteliäitä ihmisiä! Ihmettelen, miten Kokoomus voi sitoutua maamme talouden ja osaajapulasta kärsivien yritysten kannalta näin haitalliseen politiikkaan, Virta jatkaa.


Puheenjohtaja Virta kritisoi ylipäänsä maahanmuuttopolitiikan epäinhimillisyyttä ja ihmettelee, mitkä saavutukset hallitusohjelmassa ovat RKP:n mielestä olleet niin painavia, että niiden vuoksi voidaan viedä muun muassa paperittomien, raskaana olevien naisten oikeus terveydenhuoltoon.

– Suomessa pitäisi olla yksiselitteisesti ihmisoikeusmyönteinen hallitus, joka kykenee ratkomaan aikamme suurimpia haasteita ja huolehtimaan että kaikki pidetään mukana.

Hallitus tulee antamaan yhdenvertaisuustiedonannon ensi viikolla, minkä pohjalta arvioidaan sen sitoutumista rasismin vastaisuuteen ja syrjimättömyyteen. Vihreät korostaa, että pelkkä passiivinen sitoutuminen syrjimättömyyteen ei riitä, vaan tarvitaan aktiivisia toimia yhteiskunnallisen oikeudenmukaisuuden ja mahdollisuuksien tasa-arvon lisäämiseksi. 

– Vihreät ottaisi käyttöön myös kielikoulutusta, palkkatukea ja oppisopimusta yhdistävän kotoutumissopimus-mallin, joka olisi tehokas keino työllisyyden ja osallisuuden vahvistamiseen. Toivoisin kovasti näkeväni tämän myös hallituksen työlistalla, Virta korostaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Vihreät - De Gröna
Vihreät - De Gröna
Mannerheimintie 15b A, 4 krs
00260 Helsinki

09 5860 4160, viestinta@vihreat.fihttps://www.vihreat.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vihreät - De Gröna

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme