Pirkanmaan hyvinvointialue

Syyskuun alusta lähtien hoitotarvikkeet jaetaan PostNordin kautta – erilliset hoitotarvikkeiden jakelupisteet sulkeutuvat

Jaa
Koko Pirkanmaan hyvinvointialueella otetaan käyttöön yhteinen hoitotarvikepalvelu, joka palvelee kaikkia pirkanmaalaisia hoitotarvikepalvelun asiakkaita.

Syyskuun alusta alkaen asiakkaille maksuttomia hoitotarvikkeita ei enää jaella Pirkanmaalla sosiaali- ja terveysasemilla, vaan ne toimitetaan asiakkaille PostNordin kautta. Myös Tampereen hoitotarvikepalvelun palvelupisteen toiminta Kuninkaankadulla päättyy.

PostNordin noutopisteitä on runsaasti eri puolella Pirkanmaata, muun muassa kauppojen ja kioskien yhteydessä. Niistä voi hakea tilatut tarvikkeet myös iltaisin ja viikonloppuisin. Esimerkiksi Tampereella PostNordin noutopisteitä ja automaatteja on yli kaksikymmentä. Ulkotiloissa sijaitseviin lähiboxeihin hoitotarvikkeita ei toimiteta.

Hoitotarvikkeet voidaan toimittaa suoraan kotiin, jos asiakkaalle on myönnetty siihen oikeus toiminta- ja liikkumiskyvyn rajoitteiden vuoksi. Myös isot vaippapaketit kuljetetaan kotiin jatkossakin.

Yhteinen puhelinpalvelu koko Pirkanmaalle

Hoitotarvikkeet tilataan sähköisellä lomakkeella, joka on otettu käyttöön jo aiemmin tänä vuonna.

Syyskuun alussa otetaan käyttöön myös yhtenäinen hoitotarvikkeiden puhelinpalvelu koko Pirkanmaalle. Samalla kuntakohtaiset hoitotarvikepalvelun numerot poistuvat. Puhelinpalvelusta voi kysyä neuvoa maksutta jaettavista hoitotarvikkeista tai tehdä tilauksen, jos ei pysty käyttämään sähköistä lomaketta.

Puhelinpalvelu on auki syyskuun alusta lähtien maanantaista torstaihin kello 8–12:

  • Jos asut jossakin näistä kunnista: Akaa, Lempäälä, Orivesi, Punkalaidun, Sastamala, Tampere, Urjala, Valkeakoski tai Ylöjärvi voit soittaa numeroon 03 384 5203.
  • Jos asut joissakin näistä kunnista: Hämeenkyrö, Ikaalinen, Kangasala, Kuhmoinen, Nokia, Pirkkala, Pälkäne tai Vesilahti voit soittaa numeroon 03 384 5501.

Puhelinpalvelu toimii takaisinsoittoperiaatteella: jätä numeroon soittopyyntö, me soitamme takaisin vuorokauden sisällä.

Hoitotarvikepalvelun ohjeet, tilauslomake ja yhteystiedot löytyvät osoitteesta pirha.fi/hoitotarvikepalvelu. Sivulla on myös video, jossa kerrotaan hoitotarvikkeiden tilaamisesta ja noutamisesta.

Yhteyshenkilöt

Pirkanmaan hyvinvointialue
asiantuntija- ja konsultaatiopalvelut
apulaisylilääkäri
Tero Harjuntausta
040 806 3761
tero.harjuntausta@pirha.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan hyvinvointialue
Pirkanmaan hyvinvointialue
PL 272
33101 TAMPERE

http://www.pirha.fi

Pirkanmaan hyvinvointialue vastaa pirkanmaalaisten julkisten sosiaali- ja terveyspalvelujen sekä pelastuspalvelujen järjestämisestä ja pääosin myös tuottamisesta. Lisätietoja pirha.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan hyvinvointialue

Ikäihmisten palveluista ja erityisryhmien asumispalveluista vuorossa keskustelukierros – laitoshoidon muutosten taustalla lainsäädännön vaatimukset18.9.2023 14:12:39 EEST | Tiedote

Pirkanmaan hyvinvointialueen aluehallitus päätti maanantaina lähettää ikäihmisten palvelujen kehittämisen ohjelmaluonnoksen sekä vammaisten ja mielenterveys- ja päihdeasiakkaiden asumispalvelujen kehittämisehdotukset laajalle kuulemiskierrokselle yhteistyötoimikuntaan, vaikuttamistoimielimille, valiokunnille ja aluehallituksen jaostoille. Aluehallitus käsittelee kehittämisehdotuksia ja saatuja palautteita lokakuussa 2023.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme