SDP EDUSKUNTA

Valtiovarojen Räsänen: Hallituksen oma epävarmuus näkyy uhkapelinä talouspolitiikassa

Jaa

Valtiovarainministeriön sisäisten budjettineuvottelujen tiedotustilaisuudessa valtiovarainministeri Riikka Purra myönsi olevansa huolissaan taloussuhdanteesta. Vaikuttaa kuitenkin sille, että talouden epävarmuuttakin suurempi huoli hallitukselle on sen oma kestävyys. Huoli on niin suuri, että hallitus on valmis ajamaan sen pelossa sopeutustoimiaan eteenpäin suhdannetilanteen realiteeteista piittaamatta.

Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP
Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP Jukka-Pekka Flander

- Talouden taantuma ei ole väistämätön, mutta epävarmassa taloustilanteessa hallitus voi sen omalla varomattomalla toiminnallaan kyllä varmistaa. Koskaan ei pitäisi olla niin kiire, ettei tiedetä mitä ollaan tekemässä, sanoo valtiovarainvaliokunnan sd-vastaavan Joona Räsänen.

- Julkista taloutta on vahvistettava, mutta se pitää tehdä taiten. Hätäiset ja huonosti kohdistetut leikkaukset puutteellisilla vaikutusarvioilla johtavat valtiovarainministerinkin pelkäämiin kohtuuttomiin tilanteisiin monissa perheissä.

Taantumassa etuisuusleikkaukset toimivat huonosti työllisyyttä edistävinä toimina. Kaikkein pienituloisimmilta leikkaaminen vaikuttaa kysyntään ja heikentää talouskasvua ennestään epävarmassa tilanteessa. Hallitus myös sivuuttaa kokonaan verotuksen osana julkisen talouden tasapainottamista. 

- Nyt tarvitaan joustavuutta ja järkeä ideologisen yksisilmäisyyden sijaan. Myös työmarkkinoiden ajaminen kriisiin epävarmassa taloustilanteessa on uhkapeliä maamme taloudella.

Yhteyshenkilöt

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme