SDP EDUSKUNTA

SDP:n Haatainen: Hallitus seilaa törmäyskurssilla kohti työmarkkinalevottomuuksia ja taantumaa

Jaa

SDP:n kansanedustaja, entinen työministeri Tuula Haatainen kehottaa Petteri Orpon hallitusta keskittymään työllisyyden ylläpitämiseen taantuman uhatessa Suomea – ei haastamaan työmarkkinalevottomuuksia ehdoin tahdoin puuttumalla työntekijöiden perusoikeuksiin.

Kuva: Jukka-Pekka Flander / SDP
Kuva: Jukka-Pekka Flander / SDP Jukka-Pekka Flander/SDP Ei julkaisurajoituksia

- Kun katsoo esimerkiksi rakennusteollisuuden suhdanneodotuksia ensi vuodelle, toivoisin että työministeri Arto Satonen keskittyisi nyt aivan muuhun kuin syventämään jakolinjoja työmarkkinaosapuolten välille. Näyttää kuitenkin siltä, että hallitus ja erityisesti kokoomus keskittyy heikentämään palkansaajien asemaa sen sijaan että huolehtisi kansalaisten työllisyydestä ja toimeentulosta taantuman uhatessa, Haatainen huomauttaa.

Haatainen sanoo, että kiireellä valmistellut työmarkkinaheikennykset herättävät levottomuutta palkansaajapuolella.

- Tästä on nähty selkeitä signaaleja järjestöjen kannanotoissa,  kuten SAK:n tänään julkaistussa avoimessa kirjeessä. Jos hallitus onnistuu pysymään rasismikohuistaan pystyssä, olisi syytä keskittyä siltojen rakentamiseen, ei repimiseen, Haatainen toteaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme