Rakennusliitto ry

Rakennusliitto nostaa järjestöllistä valmiutta

Jaa

Rakennusliiton hallitus käsitteli kokouksessaan torstaina laajasti ajankohtaista poliittista tilannetta. Pääministeri Orpon hallituksen ohjelman yksiselitteinen tavoite on tavallisten työntekijöiden toimeentulon heikentäminen, liiton hallitus totesi. Tavoitteeseen pyritään heikentämällä ammattiyhdistysliikkeen mahdollisuuksia puolustaa jäseniään.

– Hallitus on esityksillään murtamassa luottamukseen ja tasavertaiseen neuvotteluun pohjaavan yhteiskunnan rakenteen. Neuvottelujen ja yhteistyön maailmasta ollaan siirtymässä yksipuoliseen sanelun maailmaan, Rakennusliiton puheenjohtaja Kimmo Palonen sanoo.

– Hallituksen propaganda muutoksista, jotka ovat jo voimassa Suomen kilpailijamaissa, on silkkaa valetta. Hallitus on tuomassa Suomeen vain ruoskaa ja keppiä, ei mm. Ruotsin mallin mukaisia oikeuksia työntekijöille.

Rakennusliitto on mukana SAK:n liittojen yhteisessä #PainavaSyy-kampanjoinnissa. Liiton hallitus päätti aloittaa järjestöllisen valmiuden kohottamisen ja myönsi toimenpidevaltuuksia liiton johdolle.

– Työtaistelutoimetkaan eivät ole pois suljettuja, mutta toivomme viimeiseen saakka hallituksen lopulta ymmärtävän, että Suomea kannattaa rakentaa yhteistyöllä, ei kansaa jakamalla, Palonen toteaa.

Yhteyshenkilöt

Linkit


Rakennusliitto on 66 000 rakentajan muodostama SAK:lainen ammattiliitto. Liitto pyrkii turvaamaan ja parantamaan jäsentensä työoloja ja palkkausta. Liitto solmii rakennusalojen yleissitovat työehtosopimukset.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Rakennusliitto ry

Rakennusliiton 25. liittokokous: Reilusti lisää ARA-asuntotuotantoa ja tiet kuntoon13.5.2023 12:08:24 EEST | Tiedote

Rakennusteollisuuden vauhti on hyytynyt ja alan yritysten konkurssit lisääntyneet moninkertaisesti. Lainakorkojen nousu on tyrehdyttänyt vapaarahoitteisten asuntojen kysynnän ja uusien aloitusten määrä on romahtamassa viime vuoden 41 000 aloituksen tasolta noin 25 000:een. Rakentajien työttömyys on kasvussa, vaikkakin ajankohta tilanteen arvioimiselle on hankala, johtuen kesäsesongin lähestymisestä. Huhtikuussa työttömänä oli useita tuhansia rakentajia enemmän kuin samaan aikaan vuotta aiemmin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme