HSL Helsingin seudun liikenne

Pikaraitiotien avausajankohta pyritään päättämään syyskuussa

Jaa

HSL ei ole valmis tekemään päätöstä pikaraitiolinja 15:n aloittamisen ajankohdasta vielä elokuun aikana. Päätös pyritään tekemään syyskuussa.

”Haluamme täyden varmuuden siitä, että liikenne voidaan käynnistää sinä päivänä, kun lupaamme. Vielä meillä ei yksinkertaisesti ole tätä varmuutta. HSL:n ajamien koeajojen aikana on ilmaantunut pieniä puutteita eri osa-alueilla, ja ne tulee saada korjattua”, sanoo HSL:n Liikenne-tulosalueen johtaja Johanna Wallin.

Ennen liikenteen aloitusajankohdan päättämistä tarvitaan tieto muun muassa käytettävissä olevien vaunujen riittävästä määrästä, kuljettajatilanteesta ja radan ympäristössä olevien yksittäisten katutöiden valmistumisesta, jotta liikenne voidaan käynnistää turvallisesti. Itse rata pysäkkialueineen on kuitenkin käytännössä valmis.

Varaudumme edelleen siihen, että matkustajaliikenne uudella, Raide-Jokeri-hankkeessa rakennetulla Helsingin Itäkeskuksen ja Espoon Keilaniemen välisellä rataosuudella alkaa syksyn 2023 aikana. Viimeistään liikenne käynnistyy ensi vuonna.

Lisätietoja:

Johanna Wallin
Liikenne-tulosalueen johtaja, HSL
p. 050 337 5685

Juha Hakavuori
toimitusjohtaja, Kaupunkiliikenne Oy
p.  040 352 4771

Helsingin seudun liikenne HSL vastaa seudun joukkoliikenteen suunnittelusta, tilaamisesta ja lipuista sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on noin 400 työntekijää. Vuonna 2022 HSL:n toimintakulut olivat 734 miljoonaa euroa ja toimintatuotot 815 miljoonaa euroa. HSL:n järjestämässä liikenteessä tehtiin 304 miljoonaa nousua, mikä on suurin osa Suomen joukkoliikennematkoista. Yhteystietoja medialle: www.hsl.fi/viestinta

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HSL Helsingin seudun liikenne

Suuret kaupunkiseudut peräänkuuluttavat valtiolta riittäviä panostuksia kestävään kasvuun13.9.2023 13:00:00 EEST | Tiedote

Seitsemän suurinta kaupunkiseutua esittävät yhteisessä kannanotossaan vakavan huolensa valtion niukoista resursseista kaupunkiseutujen kasvun tukemiseen. Pääministeri Petteri Orpon hallituksen ohjelma tunnistaa MAL-seutujen keskeisen merkityksen, mutta ei juurikaan varaa rahoitusta seutujen kehittämiseen. Seudut ovat määrätietoisesti kehittäneet kestävää yhdyskuntarakennetta ja peräänkuuluttavat pitkäjänteisyyttä myös valtiolta.

HSL ja Helsingin seudun kunnat kartoittavat liikkumistutkimuksella asukkaiden tekemiä matkoja ja kulkutapoja1.9.2023 09:20:16 EEST | Tiedote

Ensimmäiset kutsukirjeet vuoden 2023 Liikkumistutkimukseen, joka selvittää Helsingin seudun asukkaiden matkoja ja kulkutapoja, on postitettu. Kutsun saa lähes 42 000 satunnaisesti valittua Helsingin seudun asukasta. HSL kehottaa vastaamaan tutkimukseen, sillä sen avulla saadaan tärkeää tietoa liikennettä koskevien päätösten ja suunnitelmien pohjaksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme